שאלות ליועצת שינה מבית עידן ההורות!!!

שאלות ליועצת שינה מבית עידן ההורות!!!

ביום רביעי הקרוב תתארח בפורום סיגל חדד יועצת שינה ומנחת הורים מבית עידן ההורות!!

ילדכם סובלים מקשיי שינה??
קודם כל חשוב שתדעו שאתם לא לבד, בעיות שינה אצל ילדים הפכו נפוצות מאוד בעשור האחרון.
הילד לא נרדם לבד מגיל אפס והוא כבר בן שנתיים?
הילדה בת שמונה חודשים ועדיין יונקת 4 פעמים בלילה?
התינוק בן חצי שנה וסדר היום שלו הפוך לחלוטין?
הילד מתעורר 5 פעמים בלילה ומבקש לשתות מים?
לבעיות אלו ולרבות אחרות יש פתרון, הפתרון הוא בהחלטה שלכם לערוך שינוי.
עכשיו אתם רק צריכים את הכלים כדי לערוך אותו ובשביל זה אני כאן!
אשמח אם תכנסו כבר עכשיו לפורום ותתחילו לשרשר שאלות בנוגע לקשיי השינה של ילדכם.

יקיצות מרובות בלילה

שלום רב,

ביתי בת שנה וארבעה חודשים, ילדה שלישית כך שאני בקיאה מאד בכל רזי השינה המוצלחת אבל הפעם מתקשה ליישם...

היא הולכת לישון סביב 19:00, אני מניקה אותה ומניחה במיטה כשהיא מנומנמת אבל ערה - היא נרדמת בכוחות עצמה, כך גם בגן כמובן. אבל במהלך הלילה מתעוררת כל שעתיים בערך. בשבועות האחרונים גמלתי אותה מהנקת לילה - אני מרגיעה עם מוצץ, מים, ליטופים והיא חוזרת לישון, אבל ממשיכה להתעורר, כאילו "בודקת" אולי עכשיו הגיע זמן ציצי.

בשעה 5:00 כשהיא מתעוררת אני כבר מניקה, אחרת היא לא חוזרת לישון אלא מתעוררת עייפה ליום חדש..

אז מה עושים? איך מביאים לשינה רצופה ויקיצה יותר רגועה ומאוחרת בבוקר?

תודה רבה

בת שנה ו4

בוקר טוב,
בתך עבר שינוי לא פשוט. הורדת הנקות לילה. לכל ילד יש את הקצב שלו עד שהוא מעבד ומפנים את המצב. אז יכול להיות שייקח עוד קצת זמן עד שבתך תסתגל לכך שאין ציצי.
יחד עם זאת, ימי לב שבכל פעם את מגיעה ומלטפת, מעניקה מים, נמצאת שם, שזו סיבה מספקת לכשעצמה כדי להמשיך ולהתעורר. אם בתך נרדמת באופן עצמאי, בדקי את האפשרות להמשיך בתהליך גם במהלך הלילה ולא להיות נוכחת. כמובן שיהיה הדרגתי ומותאם לקצב שלב.

5 בבוקר -את מתעוררת ואז היא חוזרת לישון? אם כך, זו עוד סיבה להמשך הקימות בלילה, מבחינת הילדה יש הנקה, היא פשוט לא יודעת מתי. אם הגדרת שאין הנקה בלילה, מתוך ידיעה שאין צורך בכך, אז ההנקה הבאה תהיה רק בבוקר שלאחריה אומרים בוקר טוב ומתחילים את היום. אם השעה עדיין מוקדמת, ההתנהלות היא בדיוק כמו שהייתה לו הייתה מתעוררת ב2 בלילה. חשוב ההפרדה, מבחינת בתך היא לא קוראת שעון, אלא לומדת על המצב ממך , ומאיך שאת מתנהלת.

בהצלחה

סיגל חדד
הדרכת הורים וייעוץ שינה
'עידן ההורות'
www.idan-hahoroot.co.il
077-4535155

תודה רבה...

הנחתי שאולי אני מבלבלת אותה עם הנקת 5:00, אנסה לגמול לחלוטין

למעלה