שאלות ליועצת שינה מבית עידן ההורות!!!

שאלות ליועצת שינה מבית עידן ההורות!!!

הורים יקרים,

ביום רביעי הקרוב תתארח בפורום סיגל חדד יועצת שינה ומנחת הורים מבית עידן ההורות!!

זה שיש לכם ילדים לא אומר שאתם לא אמורים לישון בלילה.
התינוק בן שנה ועדיין מתעורר 4 פעמים בלילה?
התינוקת בת 10 חודשים ונרדמת רק בידיים ולא מוכנה שיורידו אותה למיטה?
לתינוק שלך יש סדר יום הפוך ולא ברור מתי יאכל ומתי ילך לישון?
כל הרדמה של בתכם הפכה להיות בלתי נסבלת?
לבעיות הללו ולרבות אחרות יש פתרון!

שרשרו שאלות ונשמח לענות!!!

volifood

New member
שאלה לסיגל- הבן שלי לא ישן טוב במשפחתון

בני בן שנה ו3 חודשים, ישן (חמסה חמסה חמסה) טוב בלילה 11-12שעות בלילה. בדרך כלל נרדם בשעה 6 וחצי- 7, מקרים נדירים 7 וחצי.
הוא עדיין ישן בוקר וצהריים, רואים עליו שהוא ממש זקוק לבוקר הוא קם מסטולי כזה ובכוח מחזיק מעמד, מה שמוזר כי הוא ישן מעולה בלילה.
לפני כחודש נכנס למשפחתון (היה לפני זה במשפחתון אחר אז הוא רגיל)כולם במשפחתון גדולים ממנו בני 2, 2 וחצי והם כבר לא ישנים בוקר.
הגננת כן שמה את הבן שלי לישון בין 9וחצי-10, והוא ישן 40-60 דק'.
בצהריים כולם ישנים שעתיים......ויש כאלה שעתיים וחצי.
בהתחלה היה ישן גם שעתיים ... שעה ו 40 .. אבל בשבוע האחרון הוא ישן בבוקר 30-40 דק'..
ובצההריים שעה גג שעה ועשרים.
אני מוציאה אותו ב4 וחצי והילד גמור... היום סחבתי אותו עד 6 וזאת הייתה ממש התעללות הילד היה עצבני ולא הפסיק לשפשף עיניים.. ממש מבאס שהוא לא מוצא את עצמו בשינה בגן דווקא חשבתי שיראה את כולם ישנים הוא גם ישן טוב, אבל הוא מה שנקרא עושה לגננת חיים קשים ולא נותן לה מנוחה:) נושא השינה מאוד חשוב לי ולהגיד את האמת מבאס אותי שהוא לא ישן טוב, הוא ילד מאוווווווד מאוד אנרגטי רץ מרתונים במהלך היום הגננת בשוק שהוא לא נשפך למיטה ב 1 .. הוא עוד עומד ורוצה לשחק.. יש להם חוגים וחצר והמון פעילות אוכל טוב והמון אהבה אז מה העניין? מבאס לקבל אותו במצב כזה אי אפשר להנות ממנו בכלל.. רק לספור את הדק' לאמבטיה..:/
לשים אותו לישון לחצי שעה אחרי הגן ניסיתי, הוא לא רצה אני מבינה אותו הוא לא ראה אותי כל היום, לשים אותו ישר לישון לא מתאים.וגם בטח יפגע בלילה.. ובכלל הוא כבר אמור לישון רק בוקר וצהריים הוא ישן טוב בלילה..

בן שנה ו3 חודשים-

צהריים טובים

מה שאת מתארת הוא קשיים שעולים עקב כניסה לגן. הוא מראה את העייפות, הוא זקוק לשינה אך לא מצליח לישון כרגיל, מאמינה שככל שיעבור הזמן, ויווצר הקשר עם הגננות, קשר משמעותי הוא ירגיש יותר רגוע , יותר בטוח ויחזור לשגרה שלו.
יחד עם זאת, חשוב לוודא שהוא נכנס רגוע לשינה, לבדוק כיצד מתנהלת השינה בגן, הקשר שיש עם הגננות, התזונה שלו. ייתכן שכעת יש גם פעילות שלא מותאמת לו, ויש גירויים רבים שמקשים עליו להכנס לתוך הרוגע הזה.
בינתיים כדי לעזור לו, הוא להמשיך בחיבור עם הגננות, להפוך אותן לדמויות משמעותיות, לוודא שהקליטה הגן נמשכת באופן בטוח. ואחר הצהריים לבחור בפעילויות שמאזנות את האנרגיה שלו, ולא מוציאות יותר ממה שיש ואז באמת לא נעים ולא כיף ואת סופרת את הדקות.
נקודה נוספת למחשב ההיא שהוא מתחיל לגדול ועוד רגע הוא גם לא יצטרך את שנת הבוקר, ואז שנת הצהריים תהיה יותר דומיננטית, ויכול להיות שישן יותר זמן, ואז באמת יהיה איזון. הואנמצא כרגע בתקופת מעבר וצריך לתת לו את הזמן.

שיהיה בהצלחה.

סיגל חדד
יועצת שינה ומנחת הורים
מבית 'עידן ההורות'
077-4535155
www.idan-hahoroot.co.il

בוביאור

New member
שאלות לגבי סדר יום ונדנודי שינה. בגיל 3.5 חוד

היי בני בן 3וחצי חודשים לאחר ההקה ב23:00 נרדם חצי שעה ולפעמים נשאר ער ורוצה משחק , ונרדם רק ב00:30-01:00 עד הבוקר עד 10:10 בערך כך בכל יום , עכשיו כשאני עדיין בחופשת לידה אז זה כיף ונוח לי, אך אני טועה עם זה טוב, האם כדאי להעיר אותו בבוקר במטרה להכיר לו סדר יום נכון, מבלי שיפריע לנו בלילה לישון?. אם כן איזה סדר יום מומלץ?

בנוסף אני נתקלת בקביעות לבעיה שהתינוק מיילל שפשף ומגרד את הפנים מתוך שינה ונרגע רק עם לחיצת יד ומוצץ -כך מספר פעמים, מה לעשות וכיצד למצוא לזה פתרון?
או שזה פשוט סוג של פינוקי של הגיל הקטנטן הזה.?

תודה מראש ושיהיה יום נפלא

3 וחצי חודשים-

צהריים טובים,

תינוקך מתאקלם לעולמנו אט אט, אומר עוד רגע שלום לתקופה הגזים, מתחיל להכיר יותר את סביבתו . מבחינת סדר היום, כעת זה הזמן לבחון האם ניתן ללמדו, ולהכניס אותו לסדר היום. סדר היום אינו מובנה כמו בגילאים הבוגרים יותר. יחד עם זאת, אם נראה כי אינו בשל דיו, אפשר לחכות עוד כחודש חודשיים.. לרוב סדר היום יהיה לקראת גיל חצי שנה, אם הילד מראה חוסר בשלות. אם כיום יש לו שעות מסויימות שמראה עייפות, זמני אכילה קבועים, תוכלי להתחיל להכניס אותו אל סדר יום. אין זה אומר שצריך להעיר אותו בבוקר, אלא קודם כל לעבוד על סדר היום במהלך היום כולו כך שיוכל לכנס אל השינה ברוגע, ולא יהיו שעות עירות בלילה, ואז זה יעזור לשעות הבוקר. אם אין עדיין טקס שינה, חשוב להתחיל.

מבחינת שפשוף של הפנים, תמיד חשוב לבדוק שאין משהו שמפריע לו. משהו חיצוני. בגיל זה אנו לא מדברים על גורמי תלות, או על התרגלות או פינוק. הילד שלך צריך את המגע, והחום, הוא זקוק לעזרה כדי להבין יותר את עולמו ולהביןאת הגבולות שלו ושלך (אפילו ברמה של גבולות פיזיים), את עוזרת לו בקשיים. יחד עם זאת בכל רגע ורגע עלייך לבדוק מתי הצורך באמת הופך להרגל. האם באמת יש צורך שתחזיקי את היד, ואולי אם רק תלטפי הוא ירגע, אולי רק קולך יעזור ואת לא צריכה ישירות להחזיק את ידו, וכו. העבודה שלך היא לבדוק האם מה שעזר לה בשלושת החודשים הראשונים עדיין נדרש לו או שהם כבר הפכו להרגל.

שיהיה בהצלחה,

סיגל חדד
יועצת שינה ומדריכת הורים
מבית 'עידן ההורות'
077-4535155
www.idan-hahoroot.co.il

בוביאור

New member
תודה

תודה על ההסבר אך לא הבנתי אז אפשר או צריך להעיר אותו בבוקר ?
כן אני עושה לו טקס שינה בסביבות 8-9 בערב

לגבי "הפינוק" זה כבר נראה לי סוג של הרגל כי זה נעשה כל יום והוא נרגע באמת מליטוף ומגע או רק מהנוכנות שאני קרובה אליו, זה בסדר זה יעבור בהדרגה? אין לי בעיה זה אפילו כיף לי א ל אני חוששת מה יהיה בגן אני לא יהיה בשבילו שם ובטח שלא יהיו איתו כמו שאני.

המשך

בוקר טוב,

אני מעדיפה שלא להעיר וקודם לעבוד על דברים אחרים. אבל אפשר בהחלט להעיר אותו אם צריך לעשות סוג של 'איפוס' כדי שמהלך היום יראה אחרת. ואז חשוב להעיר כאשר הוא מסיים מחזור שינה ולא כשהוא באמצע מחזור השינה.
לגבי המגע אם את מזהה שזה כבר הרגל, אז בהחלט ניתן באופן הדרגתי להתחיל ללמד אותו להרדם בלי המגע. לא בבת אחת, אלא בהדרגתיות.

יום נעים

סיגל חדד
יועצת שינה ומנחת הורים
מבית 'עידן ההורות'
077-4535155
www.idan-hahoroot.co.il

בוביאור

New member
תודה

תודה על ההסבר אך לא הבנתי אז אפשר או צריך להעיר אותו בבוקר ?
כן אני עושה לו טקס שינה בסביבות 8-9 בערב

לגבי "הפינוק" זה כבר נראה לי סוג של הרגל כי זה נעשה כל יום והוא נרגע באמת מליטוף ומגע או רק מהנוכנות שאני קרובה אליו, זה בסדר זה יעבור בהדרגה? אין לי בעיה זה אפילו כיף לי א ל אני חוששת מה יהיה בגן אני לא יהיה בשבילו שם ובטח שלא יהיו איתו כמו שאני.

פיקוס123

New member
שנ"צ

שלום לך

אולי זה מאוחר מדי לשאלה שלי כי השרושר נגמר. בקיצור הבן שלי בן 5 בדרך כלל ישן בגן שעה יש להם מנוחת צהרים יש כאלה שישנים וכאלה שנחים ושמתי לב בשבועים האחורנים לא תמיד הוא הולך לישון/לנוח בצהרים ביום שישי/שבת, זה בסדר?? זה שלב גדילה?? שכול שהוא גדל יותר לא צריך לישון בצהרים??

תודה ושבת שלום

למעלה