שאלות ליועצת שינה מבית עידן ההורות!!!

גננת110

New member
תינוק בן 3 חודשים (עוד שבוע)- ילד ראשון...

היי,

שמחה לראות שיש את הפורום הזה, יש לי כמה שאלות לגבי בני. בני נולד בשבוע 38+3 במהלך ההריון היה מיעוט מי שפיר והייתי בסיכון גבוה, הוא נולד בניתוח קיסרי חירומי (היה חשד לזיהום שליה + התינוק לא הצליח לצאת מהגן לתעלת הלידה + דופק מואץ - 200 של העובר).
בסופה של הלידה הזו הוא נולד בקיסרי אפגר 9,10.
אני כאימא ב- 6 שבועות הראשונים הייתי מאוד היסטרית ומודאגת, לא הצלתי להניק כלל ובסופו של דבר נשארנו עם התמ"ל. מאז שעברו 6 שבועות אני מאוד רגועה, דואגת לו כמ וכל אימא אבל ההתנהלות שלי הרבה יותר רגועה.
אחרי חודש הבנו שיש לו ריפלוקס סמוי ומאז הוא מקבל טיפול של זנטק ומקבל אוכל מיוחד.
סיפרתי את כל זה מתוך מחשבה שאולי השאלות שלי יהיו קשורות לאופן הלידה שלו.
יש לו המון המון המון בעיות שינה:
- הוא לא מצליח לישון במהלך היום, אם הוא נרדם הוא מתעורר אחרי 5 דק' עד 15 דק', נדיר מאוד שהוא ישן ביום מעל 15 דק'. כשהוא מתעורר הוא מתעורר בבכי ממש היסטרי. הוא נרדם עצמאית בלילה (שיר, נשיקה על המצח ומובייל) ובסופו של דבר נרדם, אם אני נכנסת שוב זה כדי לשים מוצץ בפה או להניח יד על הפנים שלו (הוא מאוד אוהב מגע בפנים) וכל זה בשקט מבלי לדבר איתו כדי לא לעודד משחק). בסופו של דבר בלילה הוא נרדם לבד. ביום הוא מצליח להירדם רק על הידיים וגם אז לכמה דק' בלבד ואז מתעורר בבכי היסטרי.
- בערב אני משכיבה אותו בן 6 וחצי ל 8 בערב תלוי בארוחה שהוא מקבל, הוא תמיד מתעייף אחרי הארוחה הזו לאור העובדה שהוא לא ישן ביום. ואז נרדם יחסית מהר (לעיתי לוקח לו שעה להירדם) וזו השינה המשמעותית שלו, הוא מדלג על ארוחה בשינה הזו ויכול לישון 4-5 שע' ברציפות ומתעורר ברוב המקרים בסביבות חצות לאכול. הבעיה שאחרי שהוא אוכל את הארוחה של חצות הוא כבר לא ישן טוב, עד השעה 4 או 5 בבוקר אני קמה לפחות 8 פעמים. כל פעם סיבה אחרת, בכי, מוצץ, יד או רגל שנתקעים בסורגים של המיטה (הוא זז הרבה בשינה)- הוא ישן על הגב ואני מניחה אותו על הבטן רק כאשר זה כלו כל הקיצים והוא לא מצליח להירדם. כשקשה לו להירדם הוא זורק את הראש מצד לצד בהיסטריה ולא מצליח להרגע.
אחרי שקמתי כל שעה (מחצות עד 5 בבוקר אני קמה כל הזמן) ב- 5 הוא מתעורר ורוצה לשחק ולהתחיל את הבוקר שלו.
מיותר לציין שאני סמרטוט רצפה בערך.... ביום אנחנו משחקים הרבה פעמים על האוני' (גב ובטן) משחקים על המיטה בעיקר עיסויי ואני מנסה להצחיק אותו , אנחנו מדברים וכו' ... ולפעמים הוא יושב לבד על הטרמפולינה כשאני לידו אבל הוא משחק עם עצמו (אוכל את הידיים שלו בעיקר).

זהו, הרבה בעיות ואני מפחדת שיש מאחורי זה דברים חמורים כו אוטיזם או משהו כזה (אין לנו במשפחה היסטוריה של אוטיזם אבל הילד הוא מתרומת זרע...).
- בכי היסטרי כשמתעורר משינה
- התעוררת מ- 1 בלילה כל הזמן
- בוקר מתחיל ב 5 בבוקר
- זורק ראש וידיים מצד לצד בצורה מוגזמת
- חסר שקט
- עצבני, כפות ידיים קפוצות וידיים בצורה של התגוננות כל הזמן (הוא ממש נראה כמו מתאבק קטן שמגן על עצמו)
אשמח לעזרה :)

שאלות ליועצת שינה מבית עידן ההורות!!!

הורים יקרים,

ביום רביעי הקרוב תתארח בפורום שגית גרוס יועצת שינה ומנחת הורים מבית עידן ההורות!!

זה שיש לכם ילדים לא אומר שאתם לא אמורים לישון בלילה.
התינוק בן שנה ועדיין מתעורר 4 פעמים בלילה?
התינוקת בת 10 חודשים ונרדמת רק בידיים ולא מוכנה שיורידו אותה למיטה?
לתינוק שלך יש סדר יום הפוך ולא ברור מתי יאכל ומתי ילך לישון?
כל הרדמה של בתכם הפכה להיות בלתי נסבלת?
לבעיות הללו ולרבות אחרות יש פתרון!
שרשרו שאלות ונשמח לענות!!!

shaiky

New member
תינוק מסכים להרדם רק על הידיים..

הי שרית
מדובר בתינוק בן כ-5 חודשים עם בעיות בהרגלי השינה
(חשוב להדגיש כי יש בבית אח גדול בן שנה ו11 שגם מוטרד ומופרע מהבכי בזמן שנת הלילה שלו)
מאמין שלא תוכלי לתת לנו את כל התורה על רגל אחת אבל נשמח לפחות לכיוון פעולה.
כמובן שאנו אשמים שהגדרנו לו את ההרגלים הבעייתים- עצלנות לטובת הרדמות מהירה שלנו ושלו בעבר.

1. הקטנצ'יק גמור מעייפות רואים את זה בברור (בהתנהגות ועל העיניים).
2. כשמניחים אותו במיטה הוא מתחיל להתפתל ולבכות בעוצמה גוברת (אלא אם כן מרימים אותו על הידיים ולפעמים אפילו מנדנדים בעדינות)
3. לאחר הרמת התינוק ממצב של בכי הוא "מדבר- מתלונן- משמיע קולות" על כתפנו עד שנרגע עוצם עיניים ונכנס למצב שינה עמוקה
4. אם מניחים אותו לפני הכניסה ל"שינה עמוקה" הוא חוזר ומתעורר ובוכה וכל הסיפור חוזר חלילה
5. ניסינו מספר תהליכים לאורך מספר ימים- שלהבנתנו אמורים לעזור במצב זה:
5.1. ניסינו להניח במיטה לפני שמגיע ל"מצב עייפות"- לא עזר
5.2. ניסינו להניק לפני שינה לטובת "טקס שינה"- (אפילו שנראה שנרגע בהנקה הוא התעורר- לא עזר)
5.3. ניסינו להניח יד לטובת הקשר הפיזי ולשיר ברכות- לא עזר
5.4. כלום לא עזר- בסוף לא נרדם והגיע לבכי בעוצמה גוברת
6. חשוב להדגיש כי אנחנו לא אוהבים את השיטה בה נותנים לתינוק לבכות עד שמרימים ומרגיעים וחוזר חלילה

נ.ב
אנו מעוניינים להעביר את הגדול למיטת מעבר (שמחכה) ואת הקטן למיטת התינוק של הגדול
נשמח להסבר כיצד לבצע את השינוי הזה בצורה החלקה ביותר מבחינתם ומבחינתנו

כפי שנאמר
נשמח לכל עצה/ הצלה
בתודה מראש

תינוק שנרדם רק על הידיים

אבא יקר,
מגיל חמישה - שישה חודשים אפשר להתחיל ללמד את הילדים להירדם בצורה עצמאית. בגילאים אלו כמות המלטונין שמופרשת בגוף מספיקה כדי לאפשר זאת.
ילדך רגיל להירדם על הידיים, לכן הצעד הראשון יהיה להניח את הילד במיטה שלו כאשר הוא מנומנם. והמשיכו במגע כלשהו שנעים לו - ליטוף, טפיחות. יכול להיות שהוא יתעורר או יבכה כאשר תנסו להניח אותו, כיוון שאינו רגיל לכך. נסו להרגיע אותו במיטה עם מגע כלשהו שעוזר ונעים עבורו ואם הדבר אינו מצליח הרימו שוב עד שיהיה מנומנם והניחו שוב בליווי מגע. כך תנהגו במשך יומיים שלושה עד שתראו שהוא מסתגל לכך. בשלב הבא הניחו אותו במיטה כאשר הוא רגוע ועזרו לו במגע. לאחר מכן מורידים לאט את המגע על ידי ישיבה לידו ולאט מתרחקים עד יציאה מהחדר.
חשוב לשים לב ולהיות קשובים לילד וליכולת שלו להסתגל לשינויים. ישנם ילדים שמסתגלים במהרה והמעבר בין השלבים הוא בין יומיים לשלושה ואחרים זקוקים ליותר זמן במעבר בין שלב לשלב.
כמו כן, חשוב לשים לב שהילד אכל היטב לפני ובכלל במשך היום והיה לו מספיק זמן איתכם.
אין ספק שאם יש אח נוסף בחדר זה עשוי להפריע לגדול ולכן חשוב לדבר איתו ולהסביר שאנו מלמדים את אחיו להירדם לבד וגם אם יתעורר הוא יכול לחזור לישון כיוון שהוא יודע.
באשר לשינוי מיטה גם כאן חשובה ההדרגתיות וההיכרות עם המיטה החדשה לשני הילדים. אפשר להסביר לגדול לפחות על המעבר למיטה חדשה, לשחק לידה במהלך אחר הצהריים, לקרוא סיפור ולהכיר את הסביבה החדשה. אם הוא יגלה קושי בהירדמות ניתן לשבת שם לידו בימים הראשונים עד שירדם ולאחר מספר לילות לצאת מהחדר.

מוזמנים לפנות ולהתייעץ גם באופן אישי
בברכת לילה טוב ונעים
שגית גרוס
יועצת שינה ומנחת הורים
עידן ההורות
[email protected]

פיקוס123

New member
שנ"צ

שלום לך,

כתבתי לך בשרושר הקודם וכנראה שהיה מאוחר מדי לתשובות, החמוד שלי בן 5 בדר"כ הוא ישן בגן שעה, ושמתי לב בחודש האחרון בימי שישי/שבת הוא לא תמיד ישן צהרים וצריך להעסיק אותו כ-ו-ל היום ובערב הוא שפוך מעיפות. רציתי לדעת עד מתי ילדים צריכים לישון צהרים?? הגננות אומרות לי שבדרך כלל הוא כן עיף ומוכן לישון בגן שנ"צ.

תודה

שנת צהריים

שלום,
לא הצלחתי להבין אם התכוונת לבן 5 שנים או 5 חודשים. אם הכוונה לבן 5 שנים, סימן שהוא בגן טרום חובה ובמרבית הגנים שאני מכירה אין שנת צהריים כבר מגיל שלוש ומעלה, כיוון שאינם ערוכים לכך. רוב הילדים בגיל זה אינם ישנים בצהריים אלא אם הם מראים סימני עייפות.
אם הוא בן חמישה חודשים אז בטח ובטח שהוא אמור לישון צהריים ובוקר ואפילו יכולה להיות עוד שנת נמנום אחה״צ.

מקווה שעזרתי,
יום טוב
שגית גרוס
יועצת שינה ומנחת הורים
עידן ההורות
[email protected]

פיקוס123

New member
תגובה

החמוד שלי בן 5 שנים, בגן שלו, גם לפני שנה בטרום טרום חובה וגם השנה וגם שנה הבאה הגנים נסגרים בשעה 16.20 ויש שם מנוחה של שעה שהילדים ישנים או נחים שמקשבים לקלטת/דיסק. יש כאלה שישנים ויש כאלה שנחים. והוא תמיד נרדם להם.... אבל יש ימים בעיקר שישי שבת שלא תמיד הוא נרדם/נח בצהרים ונורא היפר כזה ובסוף נרדם לו שפוך ב20.00 במיטה עד הבוקר

השאלה שלי מתי הילדים מפסיקים מן עצמם לישון בצהרים.... אגב החמוד נולד פג אבל זה לא קשור......

שנ"צ

הי.
כמו בכל דבר קיימים הבדלים בין ילדים. יש ילדים שבגיל שלוש מוותרים על שנת הצהריים ואחרים מאוחר יותר. פעמים רבות זה נעשה בהדרגה - זמני השינה מתקצרים או שבחלק מהימים הילד לא נרדם (תלוי ברמת העייפות).

הי גננת

שירשרתי את השאלה ליועצת הישנה מפני שאני חושבת ששינה טובה היא מפתח שיכול להוציא אתכם ממעגל של עצבנות, חוסר שקט וכד'.
מנסיוני הרבה ממה שתיארת יכול להיות תוצאה של תינוק שהוא פשוט עייף ואם יוכל לישון שינה טובה ורצופה סביר להניח שיתעורר ויתנהג בצורה שונה וגם הגוף ירגיש רפוי יותר
&nbsp
אני ממליצה על הרבה מגע
עיסוי עמוק ( מומלץ להשתתף בקורס עיסוי)
וערסול במנשא כשעה ביום
&nbsp
העברתי את השאלה לכאן כדי שתקבלי התייחסות גם מיועצת הישנה
&nbsp
בכל מקרה חבל לבזבז כרגע אנרגיות על דאגות שהן לא רלוונטיות וגם לא ניתנות לאבחון בגיל זה.
כדי להרגיע אני יכולה לומר לך שראיתי תינוקות לא נינוחים שגדלו להיות ילדים מקסימים כך שממש חבל לבזבז עכשיו אנרגיה על מחשבות כאלה ועדיף להתרכז באפשרות לסייע לו להגיע למצב רגוע ונינוח
&nbsp
&nbsp
עוד דבר אחד:
תסתכלי בחדר שלו
אם יש בחדר צבעים חזקים, מכשירי חשמל ( מחשב, טלפון וכד) , עומס רהיטים וכד אז כדאי לשנות את החדר .
זה יכול להשפיע על האוירה והיכולת להרגע
&nbsp
כל טוב
ענת

תינוק בן 3 חודשים

אמא יקרה,
אני מבינה את הדאגה שלך במיוחד לאור העובדה שמדובר בילדך הראשון.
ילדך עוד שבוע בן שלושה חודשים והוא צעיר מאוד. ישנם ילדים שאינם מוכנים או בשלים לסדר יום קבוע ולכן חשוב לפעול לפי זיהוי הרעב בשעות מסוימות ועייפות בזמנים אחרים. ילדים אחרים מאוד זקוקים לסדר יום יותר מובנה. בגילאים הצעירים האלו אפשר להקנות הרגלי שינה בצורה הדרגתית. חשוב לוודא שלא מרגילים אותם להירדם בתנוחה מסוימת, באופן מסוים כדי ללמד את הילד לגמישות.
אם הוא מתעורר בחמש לרוב לאחר כשעה יחזור לישון למחזור שינה אחד ( בין 40-60 דקות). לאחר שעתיים - שעתיים וחצי לשנת בוקר ולאחר מכן לשנת צהריים. יכול להיות שהוא יזדקק לשנת אחה״צ.
ילדך נרדם במהלך היום על הידיים וסביר שאם היה נשאר על הידיים היה ישן יותר מרבע שעה. הוא מתעורר ככל הנראה לאחר שמניחים אותו במיטה. אני ממליצה בשלב הראשון להניח אותו במיטה לאחר שווידאת שהוא נרדם לגמרי. לאחר שהנחת אותו המשיכי במגע שהוא אוהב כדי שיעזור לו להרדם סופית במיטה. אם הוא מתעורר לאחר חמש דקות או רבע שעה סימן שלא השלים אפילו מחזור שינה אחד. מאחר וסיפרת שיש לו ריפלוקס חשוב לשים לב לא להשכיב אותו מיד לאחר ארוחה. הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים או טיפת חלב בכדי לבחון אם האוכל מתאים לו, מה יכול להקל עליו וכמה זמן לאחר הארוחה הוא יכול להיכנס לישון.
גם בערב הוא אינו נרדם עצמאית, הוא עדיין תלוי בכך שתשימי לו מוצץ או תלטפי אותו על המצח.
במהלך הלילה הוא מתעורר כל מחזור שינה, כמו שקורה אצל כולנו. הוא אינו יודע לחזור לישון באופן עצמאי ולכן זקוק לך כדי להירדם.
לאט לאט יתפתחו היכולות המוטוריות שלו ותוכלי ללמד אותו לקחת מוצץ במהלך היום. זה יעזור לו גם בלילה.
לאחר שעזרת לו במשך מספר ימים להירדם על הידיים, תוכלי להניח אותו במיטה כשהוא מנומנם ולעזור לו להירדם במיטה על ידי ליטוף או טפיחה. לאחר מספר ימים תוכלי להניח אותו כשהוא רגוע במיטה ולעזור לו להירדם במיטה על ידי מגע שלך.
התהליך אמור להיות הדרגתי, איטי ועם המון קשב ליכולת של הילד להסתגל לאט לשינויים.

מוזמנת לפנות ולהתייעץ גם באופן אישי
יום טוב
שגית גרוס
יועצת שינה ומנחת הורים
עידן ההורות
[email protected]

למעלה