שאלות ליועצת שינה מבית עידן ההורות!!!

שאלות ליועצת שינה מבית עידן ההורות!!!

הורים יקרים!!!

התינוק אינו נרדם לבד, אלא רק עם בקבוק?
האם אתם מתעוררים פעמים רבות בלילה בשביל להרדים שוב ושוב ילדכם?
הילד גדל , עבר למיטת מעבר ומתקשה להירדם בה?
כל ערב ההרדמה מתארכת ומתארכת?

ביום רביעי הקרוב תתארח בפורום שגית גרוס ותענה על שאלות בנושא שנת ילדכם.

אז קדימה להתחיל לשרשר שאלות!

yam50

New member
הרדמות על הידיים

שלום, יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי שמצליחה להרדם רק על הידיים כאשר אנחנו בבית (בחוץ נרדמת גם בטיול בעגלה או במנשא). אם זו כבר שנת הלילה שלה ניתן להעבירה למיטתה יחסית בקלות אך במהלך היום לרוב היא תתעורר בבכי כשאנסה להעביר אותה לעריסה (וגם אם תצליח להמשיך לישון השינה תהיה יותר קצרה ופחות איכותית מאשר עליי..). כיף לי שהיא ישנה עלי אך אני מבינה שזה בעייתי להמשך, מתי מתאים להתחיל לנסות לעשות שינוי ואיך כדאי לעשות את זה? תודה רבה!

הירדמות על הידיים

אמא יקרה,
מזל טוב על הולדת בתך. במהלך ההריון בתך היתה בתנועה מתמדת ברחם ולכן הירדמות באמצעות עגלה, מנשא או ידיים מדמים את התנועה שהיא חוותה. זוהי צורה מאוד לגיטימית לחודשים הראשונים.
נסו לזהות מה עוזר לה בלילה להישאר רגועה לאחר שמעבירים אותה למיטה - האם זה מגע מסוים? האם אווירה מסוימת? האם תנוחה מסוימת?
מאחר ובמהלך היום אתם לעיתים מטיילים בחוץ סביר שהיא תירדם בעגלה או במנשא.
לקראת גיל שלושה חודשים אפשר להתחיל לעשות סדר יום שיכלול שינה בבית בבוקר ובצהריים ואת הפעילויות בחוץ נסו לעשות בין לבין.
ישנם ילדים שכבר מגיל שלושה ארבעה חודשים ישנים לילה שלם וניתן להרגיל אותה להירדם באופן עצמאי במיטה, אחרים עדיין צעירים מדי ומגלים בשלות לקראת גיל חמישה חודשים.
כאשר תרצי להוריד את ההרדמה על הידיים הניחי במיטה כאשר היא מנומנמת ועיזרי לה עם מגע להירדם במיטה. לאחר מספר ימים שבהם תראי שהיא הסתגלה למצב החדש תוכלו להניח אותה במיטה כשהיא רגועה ולעזור להירדם בעזרת מגע. לאחר מכן מורידים בהדרגה גם את המגע.

מוזמנת להתייעץ גם באופן אישי
שגית גרוס
יועצת שינה ומנחת הורים
עידן ההורות
[email protected]

למעלה