שאלות לי אליכם

Moondust

New member
שאלות לי אליכם ../images/Emo98.gif../images/Emo41.gif

התחלתי לקרוא את "פולחני כשף", ולא בדיוק הבנתי מה הולך שם... יש קסם-כשף וכשף-כשף. אחד של גברים, השני של נשים. נשים לא אמורות להשתמש בכשף של גברים (חישובים וכוכבים וספרים) וגברים לא אמורים להשתמש בכשף של נשים. נכון? יש "קוסם" ויש "מכשף". איך סבתא יכולה להיות "מכשפה" כשבאותה נשימה היא אומרת לאסק שנשים בשום פנים ואופן לא יכולות להיות מכשפות? Wizard - בנים? Witch - בנות? הא? יש לעולם הדיסק שני תרגומים, נכון? כי ב"פולחני כשף" שלקחתי מהספריה כתוב "סבתא רוח-שעווה" אבל כשקראתי את "אחיות הגורל" היה כתוב "סבתא נוצת שעווה". באנגלית זה לא Grannie Featherwax? בקיצור, לא הבנתי כלום מכל העניין של קוסמים ומכשפות, או מכשפים וקוסמות, או משהו.
הסבר, מישהו?

Greebo

New member
מתרגמים שונים אני חושב...

לא קראתי את הספרים בעיברית כבר הרבה זמן... ויש שני סוגי קסם אכן, אני לא ממש יודע אם זה כמו WOT...ממה שהצלחתי להבין, וממה שאני זוכר (לא קראתי ספר מסידרת המכשפות כבר הרבה זמן...), יש את המכשפים הרגלים (wizzards ^_^)..ויש את הקוסמים...שיכולים לעשות את הקסם ללא כל הממבו ג'מבו... אני לא זוכר הרבה לגבי המכשפות...חוץ מהעובדה שהן...די דומות למכשפים הזכרים :/ לא זוכר את ההבדל בדיוק...

ויימס

New member
אני אנסה להסביר ואת תנסי להבין:

סוג אחד של קסם זה החישובים והמספרים, ואת זה רק גברים עושים, והם נקראים מכשפים (wizard), הסוג השני זה כל החרטה עם אמא טבע והצמחים ואת זה בדרך כלל נשים עושות והן נקראות מכשפות (witch). בגלל שעברית שפה מצומצמת קמעה, כשאומרים שאסק לא יכולה להיות מכשפה, הם מתכוונים כמו המכשפים באוניברסיטה הנעלמת, כשאומרים שסבתא מכשפה, הם מתכוונים witch, ובתרגום לא קוראים לזה מכשפה אלא קוסמת, כדי שתהיה הפרדה בין המונחים, סבבה? גריבו מתחיל כבר לסבך אותך עם עוד מינוח, sorcerer שזה בן שמיני של מכשף, קוסמים הם כמו מכשפים בסגנון הכשף, אבל הרבה הרבה יותר חזקים. ובכל מקרה עד שתגיעי למעשי קסמים אין כל כך טעם לחשוב על זה... סבתר רוח/ נוצת שעווה- תמוה מאוד העניין הזה. במקור: Weatherwax. הופיע לראשונה כשם משפחתו של מכשף ב'אור מופלא', תורגם כ'רוח שעווה' על ידי נורית שרעבי. בפולחני כשף, תורגם שוב כ'רוח שעווה' על ידי אותה מתרגמת, ובאחיות הגורל, תורגם ללא כל סיבה נראית לעין (כשהמתרגמת עדיין נורית שרעבי) ל'נוצת שעווה'. בתרגום של מכשפות בחו"ל חזר ל'רוח שעווה', כשזה כבר תורגם על ידי מישהו אחר.

dino_din

New member
ואסור לשכוח שכישוף של מכשפות

זה לא רק אימא אדמה... זה גם כל מה שקשור לפסיכולולוגיה :)

ויימס

New member
ה'ראשולוגיה'... ../images/Emo3.gif

ויש להם את הקטע של להיכנס למוח של חיות... כל מיני דברים.

bokonon

New member
אחרי שקראתי את ההודעה שלך

דיברתי עם חברה שלי שהיא המבינה הגדולה בפראצ'ט שביננו וסיפרתי לה אודות שרשור מעניין זה. היא אמרה לי שהיא לא זוכרת דבר כזה בעולם הדיסק שמכשפות יכולות להכנס לראשים של חיות ואז אני איבדתי את בטחוני. סיפרתי לה קטע שזכור לי מספר כלשהו (ואולי זה ספויילר אני לא בטוח
). מה שזכור לי זה שיש ילדה שהיא מתלמדת של מכשפה והמכשפה כל הזמן מעבידה אותה והיא כל הזמן מבקשת מהמכשפה ללמוד כישופים אמיתיים. בסופו של דבר המכשפה מלמדת אותה להכנס למוחות של חיות והן שוכבות איפשהו ונכנסות למוחות של ציפורים. רק שהילדה נשארת במוח של הציפור יותר מידי זמן ואז היא נתקעת שם או משהו כזה. בקיצור אני אשמח לדעת אם זה מעולם הדיסק הקטע הזה ומאיזה ספר זה (אפילו אם זה לא של טרי פראצ'ט ומישהו יודע). אם זה לא קשור לפראצ'ט אשמח לדעת באיזה ספרים של פראצ'ט מסופר על מכשפות שעושות דברים כאלה בשביל שאני אוכל להפנות את חברה שלי לשם ולהגיד לה אמרתי לך

ויימס

New member
מספר דברים:

קודם כל, החברה שלך ממש ממש לא מבינה גדולה בטרי פראצ'ט אם היא לא יודעת שמכשפות יכולות להיכנס למוח של חיות, לא ברור לי במה היא בדיוק חושבת שהיא מבינה, אבל תגיד לה שנטע אמרה שכשהיא תגדל צפוייה לה קריירה בתור עוטפת סוכריות גומי במפעל, וגם אז זאת תהיה קריירה כושלת. סתם, סתם, זה היה בצחוק, כן? אל תגיד לה כלום (רועדת מפחד). הקטע הזכור לך הוא מפולחני כשף, Equal Rites בשמו המדוייק יותר, הילדה היא אסק והמכשפה היא סבתא רוח שעווה. איך התלהבתי מהקטע הזה! יש גם קטע באחיות הגורל עם 'להיכנס למוח של חיות', וגם בצבע הכשף ובאור מופלא מצויין שיש מכשפים שקוראים את המוח של א'טואין במשמרות במשך עשרות שנים. גם מכשפים יכולים לעשות את זה, אבל כפי שסבתא מציינת, הם בדרך כלל יותר כזה משתלטים להם על המוח, שלא כמו המכשפות שהן יותר עדינות בשיטותיהן (למרות שאני לא חושבת שאפשר להשתלט על המוח של א'טואין). נראה לי שאפשר גם להגיד שב'שומרים! שומרים!' משתלטים על המוח של הדרקון באמצעות כשף, למרות שהאנשים שעושים את זה הם לא מכשפים. איך אהבתי את הקטע הזה בפולחני כשף!!
אני אסק, גנבתי את גופו של נשר ואת התחושה של רוח בין הנוצות, את הרעב, את החיפוש של הקרקע למטה... אני אסק המחפשת אחר כנף הרוח, אחר כאב השרירים, אחר קרירות האויר החותך... אני אסק גבוה מעל אוויר לח רטוב לבן, מעל הכל, השמים כה דקים... אני אני.

keynant

New member
לא רק זה, גם ב-"Lords and Ladies"

גראני משתלטת על כל מה שזז(I ATN'T DEAD), כולל, וזה השיא שלה, נחיל דבורים כישות ולא כפרטים...

keynant

New member
גם אני, אבל זה רק בגלל שאני....

קורא את כל הסדרה פעם ראשונה... היחיד שחזרתי עליו עד כה היה ראי-נוע(כמובן, באנגלית...). קראתי אותו, אחרי חודש שעמם לי אז קראתי שוב, ואיך שסיימתי התחלתי שוב...הוא הראשון שהיה לי. עכשיו יש לי עוד 17...אבל נתקעתי, אין לי את "מן אט ארמס", אז אני לא יכול להמשיך... מספיק היה לי מעצבן באמצע "סול מיוזיק" לגלות שדטריטוס במשמר...

ויימס

New member
זה הספר היחיד שקראתי רק פעם אחת.

את שלושת הראשונים עם סתמרוח קראתי יותר מעשר פעמים. ואת כל שאר הספרים בשמינייה הראשונה קראתי חמש פעמים לפחות.

dino_din

New member
אכן, מכשפות לא ממש משתלטות על

המוח, הם פשוט רוכבות עליו.... ואם הן לא נזהרות, אז החיה יכולה להשתלט עליהן (כמו שכמעט קרה לאסק [אסקרינה בשמה המלא, אם אני לא טועה])... דינו. >באיזה קלות אנשים לוקחים לעצמם תואר של מומחי פראצ'ט - ביזיון!!!<

ויימס

New member
ספויילר לפולחני כשף

מה שקרה לאסקרינה קרה בגלל שהיא גנבה את המוח, כמו שמכשפים עושים.

dino_din

New member
אני לא ממש זוכר

אבל אם אני לא טועה, היא לא ניסתה להשתלט עליו... היא פשוט נסחפה... לא? אהם... כבר לא זוכר... הזיכרון שלי זה לא מה שהיה פעם.. דינו.

keynant

New member
המממ....

בהיא ניסחפה, וניסתה להשתלט עליו... היא אמרה(ולדעת גראני, בגלל שהיא מכשף(רק נקבה)) שגראני טועה, וזה בכלל לא בעיה להשתלט על מוח הנשר ולא רק לשאול אותו.

למעלה