שאלות לכלה שמבינים...

avi065

New member
שאלות לכלה שמבינים...

אני שחקן פוקר מתחיל ויש כמה שאלות שאני לא מבין: 1. אם לי וליריב שלי יש זוגות 8 ולי יש אס ולו יש מלך אז אני ניצחתי, ובכלל אפשר להכניס את הקטע של הקלף הגבוה שמשוים בין זוגות? 2. באחת התוכניות של "פוקר כוכבים" ראיתי שיצא כמעט שכל קלפי הקהילה הם עלה ועודד מנשה אמר אם גם הקלף האחרון עלה אז מתחלקים שווה בקופה, זה נכון? 3. מה הפירוש של "קיקר"? 4. האם 200 זיטונים במשקל של 0.5 גר' שווים קנייה (השאלה היא האם משקל הזיטונים טוב)? תודה לעונים יום נעים.

modz0r

New member
תשובות

1. כן אתה ניצחת, בגלל הקיקר משאלה 3. מכיוון שלשניכם יש זוג, בודקים למי יש את הקיקר הגבוה יותר. אם למשל יש לך A8, ליריב K8, ועל השולחן 58Q4J, אז היד שלך בעצם היא 88AQJ, ושלו 88KQJ, ובגלל שהקיקר שלך יותר גבוה, אתה המנצח. 2. המצב הזה אפשרי במידה והשחקנים שעדיין ביד היו בלי עלה, ולכן אם יש 5 עלים על השולחן, לכולם יש את אותו ה-Flush, או כאשר לאחד (או יותר) מהשחקנים יש עלה, אבל במספר יותר נמוך מכל אלו שעל השולחן. לדוגמא: יש 2 שחקנים, אחד עם AK יהלומים, השני עם Q יהלום ו-2 עלה, ועל השולחן יש 47Q96 עלה. לשני השחקנים יש Flush של Q9764, ואז מתחלקים בקופה. אם לאחד השחקנים היה עלה יותר גבוה מ-4, הוא היה מנצח בגלל Flush יותר חזק. 3. כמו שכתבתי בתשובה הראשונה, זה הקלף הנוסף. אם יש לך ביד QK, שיחד עם השולחן יוצא זוג מלכות, יש לך King kicker. משתמשים בו בשביל לקבוע מי המנצח כשלשני השחקנים יש את אותה היד. 4. האמת, אני לא מבין במשקל של צ'יפים, אבל נראה לי שאתה מתכוון 5 גרם, ולא 0.5. בכל אופן, אני חושב שהצ'יפים היותר רציניים הם של 11 גרם, אבל שוב, אני לא בטוח בקשר לזה. אם יש לך עוד שאלות, בשמחה. מקווה שעזרתי.

אביר68

New member
צ'יפים..

המשקל שנחשב ל"הכי טוב" זה בין 13-15 גרם... אבל אין דבר כזה הכי טוב, כל אחד ומה שנוח לו. העיקר שהם יביאו לך כסף... תהנה

DEANC

New member
0.5 גרם זה שמינית מהמשקל של מטבע 10 אגורות

אז לא, זה לא שווה. לשאר השאלות ענו.

למעלה