שאלות למאמנים אך גם מתעמלים מוזמנים לענות

• פותח הנושא רז2
  • פורסם בתאריך

רז2

New member
שאלות למאמנים אך גם מתעמלים מוזמנים לענות

מה לדעתכם מקום הורי המתעמלים בכל נושא ההתעמלות של ילדיהם? האם יש מקום למעורבות של הורים, האם מפריע למאמנים כאשר הורים מתערבים, מעירים הערות על האימון מנסים להעלות הצעות לשיפור תנאי האולם, מבנה הקבוצה וכו'. האם הורים צריכים לעבוד עם ילדיהם בבית, לדאוג שיעשו תרגילי גמישות למשל בימים שאין אימון (וכמובן אין הכוונה לעבוד על דברים מסוכנים ללא ציוד וידע מתאים). ונושא אחרון : כמה פעמים בשבוע ומה אורך השיעור המומלץ לקבוצה שהיא לא תחרותית? כשהמטרה היא בכל זאת להגיע להישגים טובים ולראות שיפור ביכולות.

אמא לה3

New member
עניתי לך תשובה כל כך ארוכה

...ותפוז מחק לי הכל
בערב אני אכתוב שוב מהתחלה. SORRY

שאלות טובות

חשוב שההורים יהיו מעורבים בנושא ההתעמלות: בעיקר לצורך מתן תמיכה נפשית ופיסית. קודם כל ההורים צריכים ולהסיע ולהחזיר את הילדים, לעזור להם לארגן את התיק ואפילו לאסוף את השיער וכל מה שצריך. הם צריכים לקנות בגדי גוף, לשלם על האימונים ועוד. מהבחינה הזאת בלעדיהם אי אפשר. אח"כ הם צריכים להיות מעורבים בתהליך ההתפתחות של המתעמלים: לשאול כל פעם איך היה האימון, לדעת את הקשיים והחוזקות של המתעמלת, לעודד, לחזק ולהרגיע אם צריך. מידי פעם רצוי להגיע לאולם, גם כדי לראות איך הילדה התקדמה ואיך היא עובדת, וגם כדי לראות האם החוג והמאמנים מתפקדים כשורה. אח"כ בבית כמובן להתייחס למה שראו. עדיף אם הם קצת יבינו בהתעמלות, מצפייה, משאילת שאלות, גלישה באינטרנט וכו'. על ההורים גם לעזור בעניין של התזונה של הילדה. לבשל אוכל בריא ולדאוג שאוכלת יפה. לדעתי ההורים לא צריכים לדאוג שהילדים יעשו תרגילים בבית. זה כבר לא התפקיד שלהם. אלא אם כן המאמנת ביקשה מהם משהו במפורש.

MayTheBee

New member
ואולי הכי חשוב...

להורים אסור "לחיות את החלום" שלהם דרך הילדים. הדבר שהכי מרגיז אותי כשאני רואה סרטים דוקומנטריים זה הורים שמתערבים "קצת" יותר מידי ולוקחים קשה כל הפסד של הילדים. זה עושה הרבה בעיות בעתיד (ראו מקרה הגירושין של דומיניק מוצ'יאנו...). כל מה שאמרת נועה נכון, רק שישאר ככה ולא יעבור את הגבול בהתערבות. זהו, הייתי חייבת להוסיף את זה

צודקת ב-100%

יותר מידיי מעורבות = התערבות גורמים להפעלת לחצים מיותרים על הילדה.

אמא לה3

New member
טוב

בסך הכל נועה די סיכמה את מה שאני כתבתי, אז נחסכה מכם הטירחה לקרוא את המגילה שכתבתי. ובהמשך למה שכתבה GYMHAIFA אז דוקא ההורים שלי היו מאלה שלא עיניין אותם בכלל האימונים/הופעות/תחרויות, ובכלל, היחיד שראה את ההופעות/תחרויות שלי היה החבר שלי (היום בעלי) וגם הוא קיטר כל פעם לפני הופעה. אז היום אני כן מעודדת את ההורים לבוא, לצפות באימונים ולשאול שאלות (אבל לא להתערב).

gymhaifa

New member
מעורבות הורים

חשובה מאוד לדעתי, חשוב שההורים יסיעו, יתמכו נפשית, יגיעו לימי שיא ולהופעות, יבינו את הצרכים - ביגוד, תזונה, התמדה, חשוב שהההורים יהיו מודעים למה שהיה באימון, להתקדמות של הילדה. אני מאוד אוהבת דוקא את ההורים המעורבים ששואלים שאלות "ומציקים" מאשר את ההורים שביתם בחוג כבר כמה שנים ואף פעם לא הגיעו להציץ באימון. בקשר לשאלה של זמן אימון מומלץ, אז לדעתי להתאמן 3 פעמים בשבוע בכל פעם שעתיים זו רמה עממית שמביאה גם להישגים נאים של המתעמלות. כמובן שכל שעה שמעבר לזה מבורכת.

PRIHADAR

New member
אוקי. אז כל מה

שכתבו לפני נכון. אבל בנוסף שאלת אם יש מקום להערות מקצועיות של ההורים? אז לא. את המקצוע למדנו אנחנו (המאמנות), וחווינו, ועליך כהורה לסמוך עליי כמאמנת. אם זה בתרגיל כזה או אחר, או אם שמתי את הילדה לא בקדמת הבמה באיזהשהי הופעה- להכל- יש חשיבה מקצועית מאחורי זה. איפה כן יש מקום להורה? -בכל מה שכתבו מעליי : -תזונה, -הגעה בזמן, -סדר, -ציוד, -תמיכה מנטאלית, -התעניינות, -צפייה מידי פעם באימון, -תשומת לב לקשיים מנטאליים לפני תחרות אם יש, -עזרה בעבודה בבית אם יש ('אם יש' -זה אומר שהספורטאי קיבל דף-כושר למשל, לעבודה בימים שאין אימון). וכל מה שקשור לאורח החיים כספורטאי, מעבר לאימון המקצועי. אתה מוזמן לשאול עוד. המשך יום נעים, הדר

רז2

New member
תודה על כל התגובות

ורק הבהרה, כמובן שלא התכוונתי להתערבות בתחום המקצועי... סביר להניח שלרוב ההורים אין ידע בתחום. התכוונתי יותר לדברים כמו רמת הניקיון של אולם ההתעמלות, חוסר תחזוקה של מתקנים, קור באולם וכו'. או סתם לספר על שרירים תפוסים לאחר האימונים ולברר בעדינות האם השחרור/מתיחות וכו' לאחר האימון לא מספיקים. בכל מקרה למדתי ממכם ותודה.

PRIHADAR

New member
בנושאים האלו-

בוודאי! תמיד רצוי. (לא בהגזמה כמובן). על רמת התחזוקה והמתקנים לרוב זה לא באחריות המאמנים, אלא באחריות המקום, ולרוב המאמנים מודעים ומנסים לשנות בעצמם, אבל... כשהורה פונה אלי בנושא הזה- אני מעודדת, מסכימה, ואפילו מציעה שיפנה בעצמו, וגם יפנה להורים נוספים, שיפעילו לחץ מתאים ביחד ולחוד. מניסיון- ההורה העקשן מספיק- גם יצליח לגרום לשינוי ממש במתקנים, וזה לטובת כולם! אז כן. :)

אמא לה3

New member
סתם אנקדוטה קטנה

לפני כמה שנים אימנתי קב' של בנים צעירים. באמצע האימון אחד הילדים למד לעשות לבד גלגול לאחור והצליח. פתאום האמא, שעמדה והסתכלה דרך החלון, נכנסה בסערה והתחילה לצרוח על הילד למה הוא לא מתח רגליים... מה זה צרחה, עוד רגע גם היתה נותנת לו סטירה. הוצאתי אותה החוצה וכל כך כעסתי עליה (לא צעקתי אבל כן דיברתי מאוד באסרטיביות), האמא השפילה את הילד ליד החברים לקבוצה, ליד המדריכות ולידי. פשוט נורא. אמרתי לאמא שאם היא עוד פעם אחת מגיעה אני זורקת אותה ואת הילד מהאימון.

נעממהה

New member
תגובה מעט ארוכה ועוד שאלות...

אולי הייתי צריכה לפתוח נושא חדש אבל...מישהי פה סיפרה איזה מקרה.. אז רציתי לשתף אותכם גם בדעתי...והגיגי הארוכים... אני לא מחזיקה מעצמי איזה מאמנת/מדריכה דגולה ובסך הכל עשיתי קורס מדריכות בחופש הזה (למרות שאימנתי מעט כבר שנתיים לפני כן). אבל מצד שני אני גם לא מזלזלת. אני עובדת עם עוד מאמנת אבל בכל זאת כבר הספקתי להכוות (כן, כן, מלשון כוויה) מהורים שמתערבים ולחוצים לגבי הבת שלהם... כולם פה דיברו על ההשפעות של ההורים על הבת ואני מסיכימה עם רוב הדברים... אבל... כבר היה לי מקרה בשעור פתיחה שהאמא באה אלי והתחילה לצעוק שהבת שלה לא עושה ושאני לא מסתכלת.. היא ממש כמעט צעקה עלי! ועוד מקרה שאמא פשוט נכנסה, לקחה את הבת שלה ביד לטרמפולינה (זאת הייתה התחנה שהייתי בה) והתחילה להסביר לבת שלה בדיוק מה לעשות... בתור טיכוניסטית לא היה לי נעים לבוא ולנזוף בהם ש...אם כל הכבוד אני יודעת מה הבת שלהם עושה! הקבוצות לא כאלה גדלות שהבנות הולכות לי לאיבוד!! אם בת פיספסה תור אחד כי היא דיברה עם אחת הבנות אני לא אתחיל להשתולל ולצעוק עליה, אבל אני אדאג שהיא לא תמשיך ככה! אם בת לא הבינה טוב את ההסבר אני אבהיר לה את זה ואסביר שוב אם צריך! (והבת שלה בלי עין הרע.. שדה!...) הבנות האלה בנות ארבע-חמש וטבעי שהם לא יבינו את ההסבר בהתחלה (בעיקר בתחילת שנה) או יחלמו מדי פעם... אז רק רציתי להדגיש כאן שההורים לא רק יכולים להפריע לפעמים לבנות אלא גם קצת להוריד ביטחון למאמנים מתחילים.. צריך להיות מודעים לזה.. כמו שמישהיא כאן אמרה- אנחנו יודעים מה אנחנו עושים! ואם הילדה לא מצליחה את הגלגלון בשיעור הראשון זה לא אומר שהמאמנת גרועה... אני חושבת שצריך לעשות שיחת הסברה להורים או לשלוח מכתב.. אולי בתחילת שנה... ולהסביר להם את כל מה שהיה כתוב בהודעות הקודמות... אין לי התנגדות להתעניינות, שאלות מצידם וכל האמור לעיל בהודעות האחרות, אני מסכימה עם זה! תבואו תשאלו אח"כ!, רק אל תעבירו ביקורת ישירה, ובטוח שלא באמצע השיעור- בשביל זה אני לא עובדת לבד, אם אני לא עושה משהו בצורה טובה (ואני לא חושבת שלא למדתי דברים בקורס...)-יש את המאמנת הראשית שתעיר לי אח"כ ותתקן (ושוב, זה עוד לא קרה!) חוצמזה שמתי לב שכשהורים יושבים ומסתכלים על הילדים שלהם- לפעמים לילדים קשה להתרכז. הם כל הזמן מסתכלים מה תגובת ההורה, רצים אליהם, וכתוצאה מזה לא מקשיבים להסברים וכו וכו... אז רציתי לשאול גם מה דעתכם על זה- האם צריך לבקש מההורים שיבוא בהתחלה ויעזבו? להניח להם להישאר? אני שואלת, לא קובעת... טוב, אולי קצת הוצאתי עליכם וזה היה ארוך=) זה אמנם היה יחסית מזמן אבל עדין היה לי חשוב להדגיש את זה...

את צודקת

את צריכה להיות בטוחה בעצמך, אל תתני לאף אחד, בטח שלא הורה, להוריד לך את הבטחון! לא משנה מה. לגבי דעותייך על מעורבות ההורים בחוג- את צודקת ב-100%. הרעיון של שיחת הסברה להורים או שליחת מכתב הוא טוב. אם יש צורך- תעשו זאת. לגבי ישיבת ההורים בחוג- עקרונית אני לא בעד שההורים יישבו בתוך האולם פרט למספר מקרים: בגילאים צעירים מאוד- מתחת לגיל 3-4 לפעמים יש ילדים שממש צריכים את ההורים, אז אין מה לעשות. אם יש יציע באולם- אז ההורים יכולים לשבת למעלה בכסאות ולא בתוך האולם- ואז זה לא מפריע. בנוסף, ניתן להחליט שב-5 דק' האחרונות של השיעור ההורים כן יכולים להיכנס- ולראות את ילדיהם מתעמלים- זה פתרון שלדעתי מרצה את שני הצדדים. כמו-כן, מידי חודש-חודשיים יש לעשות "אימון פתוח" בו כולם יכולים לבוא ולצפות.

למעלה