שאלות למכביר ותשובות אין

שאלות למכביר ותשובות אין

חורף, גשם וקר. אין בשביל מה לצאת מהבית. נכנסתי בכדי להתעדכן מה קורה עם: משה, פרעה ושאר החבר'ה ו?...נו?... המתח הורג אותי. יצאו ממצרים או לא יצאו, עברו את ים סוף או לא עברו, היה נס או לא היה נס. אכן שאלות למכביר ותשובות אין. רעם! אייכה!
.

אלמרה

New member
השבת פרשת "שירה" ורעם היה עסוק...

פרשת השבוע לא תאחר לבוא... לי זכור כיצד מאד אהבתי את השבת הזו בבית הכנסת (בילדותי נהגתי ללכת כל שבת עם סבתי) ובשבת זו אחזה בי התרגשות מיוחדת כשכל הקהל פצח ביחד ב: "אז ישיר משה ובני ישראל... את השירה הזו לה'..." וזכור לי גם כי זהו המקום היחיד בו ישנן במקרא חמש מילים רצופות המתחילות באות "א". אמר אויב ארדוף אשיג אחלק שלל... זהו כל מה שאני זוכר מהפרשה הזו ובכלל.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יש גם מקום עם שש רצופות !

ספר בראשית פרק מ"ב פסוק כ"א: וַיֹּאמְרוּ אִישׁ אֶל-אָחִיו, אֲבָל אֲשֵׁמִים אֲנַחְנוּ עַל-אָחִינוּ, אֲשֶׁר רָאִינוּ צָרַת נַפְשׁוֹ בְּהִתְחַנְנוֹ אֵלֵינוּ, וְלֹא שָׁמָעְנוּ; עַל-כֵּן בָּאָה אֵלֵינוּ, הַצָּרָה הַזֹּאת. ספר מעניין התנ"ך הזה.

אלמרה

New member
אני מודה לך שיח סילמאן, זה מה לימדו

אותי בכתה ג' ומאז כנראה שינו את התנ"ך או משהו...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תתקין LiveUpdate וקנפג אותו

על עדכון אוטומטי. ככה תשאר תמיד בעניינים

אשדודיה

New member
מה אני אגיד לך....

לא סתם אומרים טעות לעולם חוזרת...:) כל שנה פרעה חוזר על אותה טעות שלא לשלח את ישראל..והניסים חוזרים על עצמם עד קריעת ים סוף...ואז פוצחים כולם בשירה , שירה מהלב...לא מתוך טקסט כתוב מראש שעבר הגהה ועיבוד לרוח אותה תקופה...:)) אחחחח...אלמרה, א.א.א.א יש לזה עוד משמעות...אני אוהב אותך אהובה.:) שבוע טוב קרן:)

למעלה