שאלות למלווה בלידה?

ו שתי

New member
שאלות למלווה בלידה?

אחרי הדחקה מסיבית ודחיינות ממושכת הצלחתי להביא את עצמי לקבוע פגישות עם מלוות ללידה. אני יודעת (בערך) מה אני רוצה. בן הזוג שלי נע בין שני קטבים- לידת בית (שלא תהיה) לבין קיסרי יזום (שלא יהיה, כנראה. מקווה) מה עכשיו? רושמים בצורה מסודרת מה היה בלידה הקודמת, מה אני לא רוצה שיהיה הפעם, ומה אני כן רוצה? בכזו פשטנות? איזה שאלות כדאי לשאול במישור הטכני? מה כדאי לסכם כבר בפגישת הכרות? על איזה דברים צריך לדבר ומה לא נורא אם ישאר לרגע האמת? (לא מאמינה שנשארו לי מקסימום עוד 16 שבועות)

שיהיה בשעה טובה ../images/Emo13.gif

באתר דולות יש מאמרים בדיוק על זה, שווה להציץ. מעבר לכך, אני מציעה לנסות לחשוב על תוכנית לידה (מצרפת קישור למאמר שלי בנושא) - מתוך המחשבה על מהלך הלידה אני מניחה שיתחדדו לך דברים. בפגישת היכרות אפשר לשאול את השאלות לגבי הדברים החשובים לך, ולשמוע מהמלווה מה היא מציעה, מהם גבולותיה וכו'. את הסיכומים נראה לי אפשר להשאיר לשלב שבו את יודעת עם מי היתה לך הרגשה טובה ובטוחה. אם יש לך סיפור לידה מן הלידה הקודמת, את יכולה לקרוא אותו, ומן הסתם יעלו לך הדברים שאת רוצה שלא יהיו, והדברים שעזרו לך. בפגישה עם המלווה שתבחרי אני מניחה שתעברו יחד על מהלך הלידה הקודמת, ותדונו בדיוק בדברים האלה. לגבי "מה לא נורא שיישאר לרגע האמת" - אני לא בטוחה למה הכוונה. את יכולה לשאול כל שאלה שנראית לך רלוונטית
וברור שברגע האמת דברים עלולים להשתנות - וזה גם בסדר. שיהיה בשעה טובה!

הילהל

New member
הבנזוג שלך נשמע כמוני ../images/Emo12.gif

זה בול מה שאני אמרתי. ואז פסלו לי את רעיון לידת הבית (עקב היסטוריה של הלידה הראשונה ואנמיה קשה). והבנתי שקיסרי יזום זה לא אני - ואכן לקחתי דולה. לטעמי ממילא עם ליווי בלידה הכל זה עניין של קליק וכימיה (אלא אם יש משהו מאוד יוצא דופן שאת רוצה/צריכה). שיהיה בהצלחה! את יודעת איפה תלדי?

אורניקי

New member
שיהיה לך בהצלחה

גם אני חושבת שזה בעיקר עניין של כימיה. אבל אכן הנקודות שציינת הן הראשונות להתחלת השיחה. למעשה כשיולדת פונה אלי טלפונית, היא בדרך כלל מספרת לי מה היה לה בלידה הקודמת, ומה היא רוצה שיהיה עכשיו. זה הסיפתח לשיחה. בפגישה כבר יש מקום ליותר העמקה, התיידדות, התרשמות פנים אל פנים, מגע וכו'. 16 שבועות זה מספיק זמן להתארגן. איפה את הולכת ללדת? בהצלחה!

ו שתי

New member
תודה

התחלתי לנסח את המניפסט שלי בנושא "מה אני רוצה" דווקא יצא מניפסט קצר. ארבעה משפטים. אני רוצה ללדת קרוב לבית, ב"מאיר". תודה על ההכוונות והכיוונים, ובעיקר על החשיבה ש-16 שבועות הם זמן מספיק ארוך. זה מרגיע.

למעלה