שאלות למתמצאים בארה"ב וברפואה...

מטפחת

New member
שאלות למתמצאים בארה"ב וברפואה...

די הרבה שאלות שהצטברו: 1. El train - שחוצה את העיר שיקאגו. זו רכבת? חשמלית? 2. Tab - סוג של משקה קל. מישהו מכיר? מה טעמו? יש משהו דומה לזה שמוכר בארץ? 3. Trans Am, beaters - הנה המשפט: We passed mobile homes set up on blocks with those second-rate beaters parked outside, a Trans Am or a pickup, usually more than three cars in various states of immobility. 4. מכירים חטיף בשם Twinkie? ניסיתי למצוא בגוגל ומצאתי משהו שכתוב עליו שזה עוגה ממולאת בקרם. לא בטוחה שזה זה. ילד קונה אותה ממכונה כזאת, ושימוש ב"עוגה ממולאת קרם" לא יעבוד פה טוב. הצעות? ומונחים רפואיים: 5. basilar artery 6. Breathing tube זו הצינורית שמחדירים לצוואר כדי שהמטופל יוכל לנשום. צינורית נשימה? 7. reticular activating system 8. ותופעה פסיכיאטרית שמתבטאת בצורה דומה מאוד לתרדמת - Locked-In Syndrome הרבה תודה מראש!

Boojie

New member
מנסה לעזור קצת:

1. טאב - גירסה לדיאט קולה (כמו שיש פפסי מקס ופפסי דיאט) בטעם שונה במקצת. 4. טווינקי - חטיף מוכר מאד, ואימתם של רופאי השיניים ושל הדואגים לבריאות הילדים... בארץ היה בזמנו "יש" (מין עוגות אישיות כאלו עטופות כמו וופלים) - לא יודעת אם זה עדיין קיים. לדעתי או להשאיר "טווינקי" או לתרגם ל"עוגה אישית" או "חטיף עוגה" או משהו כזה. 7. לא זוכרת את השם המדויק, משהו כמו המערכת הרשתית (נדמה לי שזה לא "הפעלה", אבל לא בטוחה. אולי עירור.) - זו מערכת במוח שאחראית בין השאר לעירות ושינה, אם אני זוכרת נכון.

lady_anne

New member
4 ו-6

טווינקי מוכרים גם בארץ, וכבר ראיתי ספר בעברית בו השאירו את השם כמות שהוא (אחד מספריו של טום קלנסי). לגבי 6 המכשיר באמצעותו מנשימים נקרא בארץ טוּבּוּס.

nutmeg

New member
עוד קצת עזרה...

Reticular Actiavating System האזור במוח האחראי על קשב. זהו האזור שכאילו "מרים את המתג" במוח. כמו כן יש הטוענים שאזור זה אחראי גם על מוטיבציה. בחלקו התחתון הוא מקושר לעמוד השדרה ומקבל באופן ישיר אינפורמציה סנסורית מהגוף - אל המוח. זוהי צומת נאורלית חשובה המקשרת בין אינפורמציה המגיעה מחוץ לגוף, לאינפורמציה רגשית ולמחשבות. Basilar Artary זהו אחד משלושת העורקים הראשיים המספקים דם למוח. העורק הבסילרי מספק דם לאזור הרכתי (temporal) ולאזור האוקציפיטאלי. יש מחקרים המקשרים בעיות באספקת דם של העורק הבסילארי עם מיגרנות ילדות. Locked-In Syndrom זו תסמונת נוירולוגית נדירה (לא פסיכיאטרית בכלל!) בה קיים שיתוק מוחלט של כל השרירים הרצוניים בגוף מלבד השרירים הקשורים לתנועות העיניים. Locked In בא לתאר מעין כלא. האדם כלוא בגוף שאינו מגיב הוא לא יכול לדבר והתקשורת עמו אפשרית רק דרך אותות של הזזה או מצמוץ עיניים. עכשיו אני חייבת לדעת מה הקשר בין נוירולוגיה ל- twinkes!!!

lady_anne

New member
ואת 1 שכחתי

L Train או el (מהמילה elevated) היא רכבת חשמלית שנוסעת על מסילות שבנויות על גשרים. קצת מסובך להסביר אז רצ"ב תמונה. את מתרגמת את "שיקאגו הופ" או ER במקרה??

Boojie

New member
תיקונים קלים -

צומת נאורלי (צומת זה זכר). האיזור הרקתי (לא רכתי). האזור האוקסיפיטלי נקרא בעברית עורפי. ודווקא יש קשר בין נוירולוגיה לטווינקי, למרות שאני לא יודעת אם זה הקשר הספציפי - ריכוז הסוכר והשומנים בטווינקי ידוע בכך שהוא דופק לחלוטין את הריכוז של ילדים היפראקטיביים למשל. פויה. אה, עוד קשר בין נוירולוגיה לטווינקי - טווינקי ידוע כמזון המועדף למאנצ´יז (התקפי הרעבתנות אחרי שימוש בגראס). ולגראס, כידוע, יש ויש קשר לנוירולוגיה, לאור העובדה שהוא משפיע על מערכת העצבים. אה? איך אני באסוציאציות חסרות משמעות?

מטפחת

New member
תודה נטמג, אני פשוט מתרגמת רומן

ובו מופיע מישהו עם התסמונת הזו - אז מה בעצם שמה בעברית? - ובנו של הגיבור מוציא טווינקי ממכונת ממתקים

למעלה