מושיק ערב טוב
ערב טוב, אנסה לענות על כל השאלות הטיול בקרוון זו חוויה מדהימה , נוחה מאוד הנה פרק שכתבי לעצמי על החיים בקרוון החיים בבית הנע על ארבעה גלגלים.. הבטחתי מזמן לכתוב על שגרת חיים בתוך בית שנוסע איתך לכל מקום. החיים בקרוון מתחלקים בעצם לשניים החלק הקדמי בו ממוקם ההגה, המנוע ומרכז הניווט הלוויני עליו אין הרבה מה להרחיב והחלק השני מרחב המחייה שירותים, מטבח, פינת ישיבה והמיטה ההופכת לזוגית בשעת לילה. סידור הקרוון מובנה על פי אישיותך ולכן כל אחד ושיגעונותיו הוא. אני מיקמתי בחלק המעשי (כלומר מרחב הנהיגה) של הקרוון את מרכז הידע והחיים. בדלת ימין (של הנהג - הפוך מאיתנו) יש תמיד ארבעה בקבוקי מים ושקית אשפה קטנה (לקליפות התפוזים ושאר שאריות) למזון הנאכל בדרך. במרחב השעונים שמתי את הפנקס הקטן, זה שאני רושם בו את הקניות (חשוב אחרת מבזבזים המון כסף על שטויות) וגם נושאים שאני רוצה לזכור מהדרך. על מגן השמש מיקמתי קמע אותו קיבלתי מחברה (הוא מרחיק נחשים ושאר מיני חרקים ) יחד איתו מוחזקים עטים אחד רגיל ושניים כהל. מעל מגן השמש יש חניה להרבה פריטים שם ממוקמת שקית הקבלות (והאמת היא כבר תפסה נפח) פנס , משקפים לחרום, מפה של אוסטרליה (שטרם נפתחה) וכובע. על המראה הקדמית עץ ריחני שטרם הוחלף כך שריחו נס מזמן. קצת מתחת לעץ ממוקמת זו הפולנייה האוסטרלית שלי קשורה בחוט היישר למחבר המצית, אגב, בימים האחרונים היא בכלל לא כועסת עלי כי אני עושה בדיוק מה שהיא אומרת לי. על הדשפורט יש מספר חללים בהם מאוחסנים דרך קבע המערכת של האיי פוד והרמקולים (נרכשו ב 9.90 $) ושווים כל סנט. במרבית הדרך המדברית אין קליטה לרדיו - וחוץ מזה אחרי למעלה מ6000 ק"מ אני מכיר את הפליי לייסט יותר טוב מעורכי התוכניות. כבלי הטענה למערכת הסלולארית, מילון אנגלי, אנגלי וספר תורן. במרכז הרכב איפה שהמאפרה שם ממוקם העודף והכסף הקטן (צריך לצבור הרבה מטבעות של דולר למכונות הכביסה – ואגב אצל השודדים זה מטבעות של שתי דולר). איפה ששמים את כוס הקפה יש תפוח/תפוז תורן. תא קטן לצלמה שם ממוקם גם הקנס (131 דולר על חניה- שלא נשכח חס וחלילה) מעל למגן השמש השמאלי בתא נוסף יש את כל הניירת של חברת ההשכרה ומצלמת הוידיאו. בתא הכפפות שבצד שמאל תיק עזרה ראשונה ומסמכים הקשורים ברכב. בתא דלת שמאל כל המפות והניירת הנצברת של חברות הטיולים שאותם כבר מימשתי או נלקחו לצורך היסטורי ואחר. והאמת, יש שם כמות לא מבוטלת. על מושב שמאל, לא, לא הולנדית, אוסטרלית או פיליפינית יש אטלס דרכים, מפה תורנית, ספר מסלולים לקרוונים (חשוב מאוד.. נקנה באוסטרליה ב 35$) והאמת ספר שווה לטיול ארוך שכזה. הכבישים בספר מפורטים, בספר כתובות לחניוני קרוונים ויש טיפים מצוינים (בצבע צהוב בולט) למסלולי טיול וסתם עצות. הספר של לונלי פלנט אוסטרליה (אמצעי יעיל ונוח בעברית אך לא הכי מעודכן בעולם (כשרוכשים רצוי שיהיה מהמהדורה האחרונה והמעודכנת). מאחורי מושב הנהג נעלי הריצה והקרש של המיטה הזוגית, רצוי לוודא שהוא נצור בקליפס אחרת, פתאום, הוא נע במסלול התנגשות עם הדלת הצדדית. מאחורי מושב שמאל הוילון הנסגר בשעת החניה או בשעת הלילה. מיד אחרי מושב הנהג מרכז החשיבה היצירתית, כלומר השירותים והמקלחת כדי לתפעל אותם צריך לעשות קורס מזורז וכשאתה קם להשתין בלילה להיזכר לסובב את האסלה לכיוון הנכון לפתוח את פתח המחסנית (זו שקולטת את שאריותיך) לא לשכוח זו ידית מתחת למושב האסלה .. שכחת תספוג את הכול בקערה והשפריץ מגיע לכל פינות התא. אחרי השימוש הכפתור הכחול לשטיפה במים. לתפעול המקלחת לא צריך לעשות כלום מים חמים וקרים המערכת בנויה על חימום של גז. אגב, בלילה שאתה "אפוץ/אפוף" לגמרי, לא לשכוח גם להרים את הרגל כדי להיכנס לשירותים אחת אתה צפוי לסימן כחול נוסף ברגל אשר כמובן יצטרף לאלה שתספגו משכיחת ארון פתוח, דלת לא סגורה ועוד כל מיני נ"ט (נקודות בטיחות) בקרוון . בכלל רצוי להתאמן בבית בסגירת דלתות וארונות אחרת יש שתי אופציות האחת כל תכולת הארון מתעופפת בזמן הנהיגה (זה נשמע כמו מלחמת עולם המתחוללת מאחורי גבך) ואילו השנייה אתה מסתובב בתוך הקרוון ומקבל דלת בפנים כמו מחבת על האף (ידע אישי ללא 50 שקלים למוסר הידיעה) רצוי ללמוד קללות בכמה שפות זה עוזר כשכואב הראש, הבוהן או האף כל אחד מהם זוכה למכה שלו במהלך הימים בקרוון. הכי כואב זה המכה בראש כשאתה מתרומם מהכורסא וחוטף ישיר פצצה לראש שהופך לבונגלה למספר ימים. מרכז חשוב נוסף כולל את המקרר, הגז שקל לתפעול (צריך לזכור לפתוח את הברז שבבלון - חל איסור על נהיגה ובלון פתוח) וכיור המים. לא לשכוח אחרי חיבור החשמל להרים את כל השלטרים בארון החשמל כדי שמשאבת המים תעבוד וגו'. המזגן בחלק הביתי של הקרוון עובד רק על 240 וולט כך שאם חנית ללא חיבור לחשמל כי חסכת חמישה דולר אז שכח ממיקרו, טלוויזיה, הטענת הציוד החשמלי (אצלי זה פלאפונים, מצלמה, מצלמת וידיאו וגו') וכמובן המזגן. בבית רצוי להכין בד"ח (בדיקות חרום) לפני קבלת הקרוון ולעבור עליו לפני הנהיגה/חניה . רשימה הכוללת מצב סגירת הארונות, סגירה/פתיחה בלון גז, מילוי מים במיכל, ריקון מים מלוכלכים, שלטרים חשמל סגירה/פתיחה (למעט המקרר שנשאר פתוח כל הזמן), ניתוק/חיבור כבל חשמל לעמוד וקיפול/סגירה/פתיחה של הוילונות. ארון כלי המטבח יש חיים משל עצמו, לא משנה איך תסדר אותו בסוף הנהיגה תקבל אותו בתצורה שונה. בכלל כל פתיחת דלת אחרי נהיגה (כמו בטיסה – שנופל לך על הראש כל הדיוטי פריי) כאן כל מה שלא צריך ליפול ושביר תמיד יבחן את ידך הזריזות.. אם הייתי סופר כמה פעמים תפסתי את המנורה הרזרבית בדרכה לרצפה בטח היה לי מהספירה זכייה בזוטה. שלא לדבר שאתה מחויב לחושים מחודדים בלדעת מה לתפוס קודם (תרגיל מצוין למאבטח המתחיל). לשולחן שבמרכז הסלון יש את החיים שלו כשירצה יהיה בגובה שנוח לך אבל אל תתעקשו איתו הוא יורד תמיד ברגע הלא מתאים כך שגם הברך שלכם בסכנת פגיעה וסימן כחול. בתאים מאחור ממוקם צינור המים הנקיים. לקח לי חודש עד שהבאתי צינור ארוך יותר כדי שלא כל פעם אצטרך לתמרן בין כבל חשמל קצר או צינור מים שלא מגיע ליעדו (תמיד חסר איזה עשרים ס"מ ויותר ). יש גם את פתח האוורור העליון שכיחתו תעלה לך כסף רב כי יש לו נטייה להיתפס בעצים/חניונים וכל מה שיכול לשבור אותו אז כמו תמיד צריך לזכור לסגור אותו. עד כאן תיאור הרכב והחיים בו. לגבי החניונים או הפארקים בהם אתה שוכר חלקה. מרבית הפארקים שעצרתי בהם היו למופת. השירותים והמקלחות תמיד הבריקו מניקיון. כשאתה מגיע לקבלה בחניון תשאל מספר שאלות: כמה אנשים? אם אתה לבד (כמוני) תשלם את מחיר הבסיס הכי יקר היה 34 $ לילה על תוספת אדם נוסף תשלם בין שישה לעשרה דולר. שאלה שנייה איזו חלקה אתה רוצה עם חשמל או בלי? החלקות בלי חיבור לחשמל זולים בדרך כלל באיזה 5-10 דולר (לא שווה) . שאלה נוספת האם יש לך בעל חיים (חוץ מתולעים בבטן – עליהם לא צריך לשלם) בלא מעט חניונים מותר להחזיק כלב (עם רצועה וקשור) אבל שיהיה לך רישיון וחיסונים. שאלה מביכה כי אף פעם אתה לא זוכר את התשובה היא מה מספר רישוי הרכב.. עד שלמדתי את הקודם 096-KTO עכשיו אני צריך לתרגל את 077 החדש שלי. אחרי מילוי פרטים תקבל קוד כניסה, זה קיים בפארקים המתקדמים. יש פארקים שיש גם קוד כניסה לשירותים לא משנה כמה פעמים תשנן אותו שתגיע לדלת תעמוד כמו אידיוט ותבהה כמה שניות עד שתזכור. האורחים בפארק מתחלקים לשלושה חלקים עיקריים (כמו בצבא). רכבי התרמילאים עם הטיוטה/פורד ארוך(כמו של קברנים) או כל רכב שכור/קנוי של אלה שהפרוטה אינה מצויה בכיסם להם מוקצה החלק שבו מקימים אוהלים או חלקות ללא חשמל והשוכרים מהחברות הגדולות מתכבדים בחלקות עם חשמל. את הקבוצה הזו תמצא תמיד סביב אתרי הבישול והקמפינג. קבוצה שנייה של