שאלות לפני טיפול ראשון

שאלות לפני טיפול ראשון

אשמח לעזרתכן בנות יקרות (אלה שבמכבי)- לפני טיפול IVF ראשון, דרך ב"יח ציבורי.
מספר שאלות:
1.אמרו לי לשלוח בדיקת זקיקים ובדיקות דם ביום השני למחזור, ולאחר מכן כל מספר ימים. איך קובעים תור במכבי למעקב זקיקים?
מה עושים אם אין תור פנוי(מה שלפעמים קורה כשיש חלון זמן של 3 ימים בין בדיקה לבדיקה).
2. לשלוח תוצאות בדיקות דם עד אחת...בכל המעבדות ניתן לקבל תשובות באותו היום??או ללכת למעבדה מיוחדת?
תודה רבה:)

shoosh101

New member
אז ככה:

1. במכבי יש מרכזי בריאות האשה - אצלם לרוב יש מרפאת פוריות עם אולטרה-סאונד כל יום בשעות הבוקר המוקדמות, ולא קובעים תור, פשוט מגיעים. תבררי דרך מוקד זימון תורים איפה יש מרכז כזה באזור מגורייך.
2. באותן מרפאות פוריות של מרכז בריאות האשה יש גם אחיות שלוקחות דם לבדיקות הורמונליות (פרוגסטרון ואסטרוגן בלבד למיטב ידיעתי). מקבלים תוצאות סביב שעות הצהריים. את יכולה גם ללכת לבדיקת דם במרפאה הרגילה, אבל תבדקי שהם מדביקים על המבחנה מדבקה של IVF - אחרת התוצאות לא יגיעו באותו יום. גם אם המבחנה מסומנת ל- IVF, התוצאות לא בהכרח יגיעו עד 13:00, אלא לרוב עד 16:00
בהצלחה!

תודה רבה על התשובה אבל מוזר

כשהתקשרתי למכבי מוקד זימון תורים אמרו לי שחייבים לקבוע תור ורק במקרים דחופים ניתן להתקשר ישירות למרפאה...אולי בפועל זה לא מתבצע כך.

vanilachip

New member
לי הסבירו שחשובה הכותרת של ההפנייה

אם כתוב לך אולטראסאונד זקיקים / מעקב זקיקים אז אין צורך בקביעת תור מראש ואת יכולה להגיע למרכזים של בריאות האישה בבוקר
אם כתוב אולטראסאונד בלי פירוט אז הם קצת יותר מתקשים אבל לדעתי עדיין יקבלו אותך. את יכולה להרים טלפון ישירות למרכז הקרוב אלייך ולהתייעץ שם עם המזכירה הרפואית/הפקידה שעונה לך.
שיהיה בהצלחה

shoosh101

New member
לצערי במוקד זימון תורים של מכבי יושבים הרבה כאלה שאין להם

מושג... הרבה פעמים קיבלתי מהם תשובות לא מהימנות.
בוודאות - במרכז בריאות האשה בראשל"צ יש בדיקת מעקב זקיקים מדי בוקר (א'-ה'), ללא תור למטופלות פוריות (נשים אחרות שזקוקות לאולטרה-סאונד צריכות להזמין תור). באותו מקום, קומה למעלה, יש אחיות שלוקחות דם לבדיקות הורמונליות. אם כך זה בראשל"צ, אני מאמינה שכך זה גם במקומות אחרים בארץ.

vanilachip

New member
מסכימה אתך שבמוקד הן לא תמיד יודעות לכן

ההמלצה היתה להתקשר ישירות למרכז בריאות האישה. כששוחחתי אתן טלפונית זו היתה ההנחייה שאני קיבלתי וזה היה גם כן במרכז בראשל"צ. היא כן סייגה ואמרה שאם ההפנייה לא תהיה ההפנייה הנכונה זה לא שהן לא יקבלו אותי בלי תור אבל מעדיפות בשביל הסדר הטוב שזה מה שיהיה כתוב.

תולית5

New member
באיזה בי"ח את הולכת להיות מטופלת? לא מבצעים את הבדיקות שם?

למעלה