שאלות לפני ניתוח...

DoubleD

New member
שאלות לפני ניתוח...

כמה נתונים חשובים: הלכתי ל4 מכוני הסרת משקפיים בלייזר לצורך השוואה והבנה של הנושא.. בת 22, המספר שלי בסיכום (עם צילינדר) זה 7~ ב-2 העיניים (פחות או יותר) עובי קרנית בערך 450 (יכול להיות שאני טועה) כל המכונים אישרו שיש לי קרנית מספיק עבה לניתוח עם חיתוך אולם מכון אחד הדגיש לי שיש בכך סכנות מוחשיות והמליץ לי לעבור הליך ששמו ASA... הבטיחו לי שם שההחלמה בטוחה לגמרי אך תוצאותיה מגיעות בתהליך איטי יותר.. קראתי על ההליך והבנתי שיש סיכוי ששכבת האפיתל לא תתחדש באופן הראוי ויש תופעות לוואי עד כחצי שנה עד החלמה סופית. השיטה הפופולארית ביותר לפי מיטב הבנתי היא הLASEK אך היא מתאימה לבעלי קרניות עבות מאוד ע"מ להפוך את הניתוח לבעל סיכון דל, לעומת זאת יש שיטה בשם INTERLASIK שאכן המליצו לי עליה בעוד מכון שהדבר שהכי קוסם לי בשיטה הזו היא הפחתת הסיכוי לטעות אנוש כיוון שהכל מותאם טכנולוגית ללייזר שמבצע את כל ההליך.. בכלל מהו ההליך בעצם ?? יש שיטות חיתוך שונות שנעשות או עם סכין מכאנית או עם לייזר.. מה בעצם יותר בטוח ? עוד שאלה קטנה, אחרי ניתוח אני מתארת לעצמי שזה לוקח זמן שהראייה מתוקנת- האם השימוש במשקפיים יהיה יעיל בשעות הראשונות או שהטיפול ממש גורם ל"בילבול" בעין והראייה אמורה להחלים בלי "חיזוק" חיצוני.. כלומר, באיזו שיטה אם יש כזו- אוכל עוד להרכיב משקפיים על מנת לראות בכלליות ? אין לי שום בעיה עם החלמה איטית, אני לא מחפשת מוצא מהיר או זול אני פשוט לא רוצה לעשות טעות בדבר שכ"כ חשוב לי על מנת שאוכל לשמור על הלך חיים תקין. הייתי בבדיקת התאמה בהדסה אופטימל והרופא המנתח לא הסכים לענות על שאלתי (איזו שיטה ספציפית הוא ממליץ) במהלך הבדיקה והתעקש שאשאר לעוד שעה להרצאה בה אצטרך לשאול שאלות אישיות ליד אנשים הזרים לי.. לאחר כ5 שעות המתנה בעוד שהרופא איחר להגיע לתורים שנקבעו- זמני הפך להיות יקר והייתי חייבת ללכת. חבל שלא משקיעים קצת יותר באנשים שם. מנתח-סלב. עוד דבר - אם יש למישהו כמה מילים על "אסותא אופטיק" או על אחד מרופאיו אשמח לשמוע כי אני נוטה לטיפול במקום הזה... אשמח לתשובות, ד"ר לנדאו, אמנם מהדסה אופטימל אך שמעתי עלייך רק דברים טובים ! עלה והצלח
תודה מראש.

תשובות לפני ניתוח

גברתי, ראשית הרשי לי להתנצל על החוויה מאכזבת שלך בהדסה אופטימל, זו לא הדרך הרגילה שלנו לטפל בלקוחות שלנו. לגופו של ענין: 1. השמות ASA, PRK, LASEK Super-LASIK ועוד הם שמות נרדפים לשיטת הלייזר על פני השטח. אין הרבה הבדלים בניהם מלבד הדרך בה מוסרת שכבת הציפוי של הקרנית (האפיתל). כפי שכבר כתבתי והסברתי בפורום זה היתרון של שיטות הלייזר על פני השטח הוא פשטות הביצוע והבטיחות (פשוט מפני שאין הרבה מעורבות של יד אנושית, בטוח מפני שיש פחות סיבוכים ותופעות לואי - 1% מהמנותחים). החסרון העיקרי של שיטות אילו הוא משך ההחלמה הארוך ותחושת חוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים שלאחר הניתוח. כאשר מדברים על משך החלמה ארוך הכוונה למצב בו מיד לאחר הניתוח רואים טוב יותר ללא משקפיים מכפי שראית ללא משקפיים לפני הניתוח אך פחות טוב מאשר ראית עם משקפיים. הראיה בעשרת הימים הראשונים לאחר הניתוח לא תמיד תפקודית כך שאין אפשרות לנהוג ויש לעיתים קושי מול מסך מחשב או טלוויזיה. במשך תקופת ההתאוששות של הראיה בשיטה זו לא ניתן לסייע עם משקפיים. יש צורך בסבלנות וסובלנות. 2. בשיטות הלייזר מתחת לכיפה (LASIK - חיתוך הכיפה עם סכין חשמלית מיוחדת, Intralasik - חתוך כיפת הקרנית עם סכין לייזר) השלב הראשון הוא חיתוך כיפה של הקרנית בעובי של כ- 20% מעובי הקרנית, הרמת הכיפה וליטוש עם קרן הלייזר (כן, ליטוש עם אותה קרן לייזר כמו בשיטה הקודמת אך הפעם לא על פני שטח הקרנית אלא בעומק הקרנית מתחת לכיפה). בסיום הליטוש עם קרן הלייזר החזרת הכיפה למקומה. היתרון העיקרי של שיטה זו הוא התאוששות מהירה של הראיה (תוך 72 שעות מהניתוח) והעדר כאבים לאחר הניתוח, החסרון העיקרי של שיטה זו הוא כמות הסיבוכים הגבוה יותר יחסית (עד 5% של המנותחים יסבלו מסיבוך לא צפוי בניתוח או מיד לאחריו). בשורה תחתונה על פי נסיוני האישי ועל פי הפרסומים בספרות המקצועית אין הבדל בחדות הראיה בין שתי השיטות בסביבות שלושה חודשים לאחר ניתוח. לגבייך, אם אכן המספרים שאת מדווחת עליהם נכונים, מרשם של 7.00- דיאופטריות עם עובי קרנית דק (450 מיקרון) מכוון לדעתי אך ורק לניתוח בשיטת הלייזר על פני השטח (LASEK, PRK, ASA וכ"ו). לצערי נראה לי שלא קיבלת מענה על כל שאלותיך וכל הנושא לא ברור לך עד הסוף. הרשי לי להזמין אותך ל"חוויה מתקנת" אצלי, נשלים את הבדיקות הטרום ניתוחיות, תשמעי ממני הרצאה מלווה במצגת על הניתוחים השונים שאני יודע להציע, יתרונות, חסרונות, סיכויים להצלחה, תופעות לוואי, סיכונים וסיבוכים. לאחר שתהיה לנו שפה משותפת ולך את כל המידע הרלוונטי נשב לייעוץ אישי במסגרתו תוכלי לשאול אותי את כל השאלות הנוגעות לך אישית בפורום מצומצם ככל שתרצי (את ואני וכל מלווה שתבחרי). אנא שרייני לצורך זה כארבע שעות כדי שנוכל לעשות הכל בניחותה ולהקדיש לך את כל הזמן הדרוש כדי שתוכלי לקבל החלטה מדעת. אנא, התקשרי ל- 1-800-200-222 ודברי עם מאיה, ספרי לה על התכתובת שלנו בפורום, היא תקבע לך תאריך ושעה לפגישה איתי. לרשותך תמיד

DoubleD

New member
מסקנות לאחר ניתוח - לכל המעוניין - !

ובכן, קראתי בעיון את תגובתך בזמנו ושוב הרשה לי להודות על הנכונות לעזור. לצערי לא התאפשר לי לקבוע עימך את בדיקת ההתאמה כיוון שהזמנים לא היו נוחים מבחינת הגעה לירושלים. ולניתוח: התייעצתי עם המנתח שלי ב"אסותא אופטיק" המקום בו בחרתי לעשות, ואכן הוא המליץ על PRK.. אמרתי "יאללה נו" באלו המילים וניגשנו למלאכה. - קודם: טיפות בעיניים וניקוי הפנים, אפילו מריחת יוד הייתה שם (איזה ריח גועלי :) כובע רחצה על השיער וקדימה לחדר הניתוח. - נשכבתי על מיטת הניתוח ונתנו לי דובי ושמיכת פליז חמימה כי משום מה היה שם ממש קר.. - המנתח והבחורה היו מאוד נחמדים והסבירו לי כל שלב על מנת שלא אבהל (לא את הפרטים הנוראיים, באופן כללי) - מהלך הניתוח: למעלה נקודת אור אדומה מהבהבת המוקפת בלדים לבנים מסנוורים ולשני צידיה נקודות הלייזר. שלב ראשון: הדבקת עפעף אחורה והכנסת "טבעת" הצמודה לארובת העין.. חשבתם שזה לא נוח ? חכו לשלב השני :) שלב שני: הסרת האפיתל - מן "גירוד" או "קילוף" השכבה השקופה, האמת, תחושה לא נעימה בכלל, מוזרה מדי בשביל להסביר... לא משהו שדומה למשהו שחוויתי אי פעם... מילות החיזוק באותו רגע מאוד עזרו לי לעבור את זה. שלב שלישי: התמקדות בנקודה האדומה המהבהבת תוך כדי כך שקרן הלייזר עושה את עבודתה.. הנקודה הופכת לעיגול מלא אורות כתומים צהובים ואדומים לאט לאט, ממש כמו זיקוקי דינור. מעולת לא ניתקלתי במישהו שהזכיר את הריח של הלייזר חורך את העין... אבל אולי זה רק אני ויש לי אף רגיש. שלב רביעי: לאחר השלמת הניתוח בכל עין מטפטפים טיפות ומנקים את העין בנוזלים קפואים חח זה היה דווקא נחמד :)) שלב חמישי: עדשות טיפוליות קטנות. ההחלמה: ביום הראשון בחזרה הבייתה זה כדור שינה וישר לישון עד למחרת. ביום השני הכל עדיין הרגיש מוזר, בקושי פתחתי את העיניים.. הכאבים החלו להיות חדים אך הביאו לי "וולטרן" בין שאר הטיפות ואכן עזר. בימים שלאחר מכן גם היו כאבים ובמיוחד הפריעו העדשות המציקות לישון... נוכחתי לדעת שהראייה שלי הייתה כבר קצת יותר חדה אך עדיין זה היה כמו לראות מבעד לזכוכית מלוכלכת ולכן לא יכולתי לתפקד. הייתי חלשה מאוד ובלי הרבה מה לעשות. מצב לא מומלץ כשלעצמו. הצוות הנחמד באסותא הרגיעו אותי מספר פעמים :) את העדשות המציקות הסירו לי לאחר 6 ימים והשינה הפכה לנוחה יותר, היום זה היום ה10 ואני מרגישה שראייתי משתפרת לאט לאט.. אכן החלמה איטית אך הרבה יותר בטוחה ומאפשרת שקט נפשי, לפני הניתוח ולאחריו. היו שלבים בהם ראיתי "כפול" ושיש עין יותר דומיננטית לפעמים אך בעודי כותבת את שורות אלו אני לא נתקלת בקושי ראייה קריטי.. טשטוש עדין כמו שמצלמה אוטומטית מנסה למצוא פוקוס.. את הדובי הם לא נתנו לי לשמור אבל אני לא מאשימה אותם, בטח הדובי יצא עם צלקות של נעיצת ציפורניים :) לעומת זאת שמרתי את המשקפיים ואני מקווה שאלו ישמרו אך ורק לצורך מזכרת מאותה תקופת חיים ארוכה בה הייתי תלויה בהם ומוגבלת בלעדיהם. מקווה להמשיך להחלים ולהגיע לראייה אופטימלית. אשמח לשתף מניסיוני אם למישהו יש שאלות... תודה רבה ובהצלחה.

למעלה