שאלות לפני רכיבה ראשונה במשלוש

chipops

New member
שאלות לפני רכיבה ראשונה במשלוש

שלום,

לאחר כשנה של רכיבות בראש ציפור ועל הטריינר החלטתי לצאת לדבר האמיתי ולהרגיש רוכב כביש באמת (וכי לעשות מעל 70 ק"מ בראש ציפור די מטמטם).

רציתי לקבל כל עיצה רוולנטית לפני הרכיבה במשולש ולקבל תשובות לשאלות הבאות בהנחה שהמטרה היא לרכב 60-90 ק"מ:
1. מה השעות המומלצות בימי שישי/שבת (אין לי בעיה עם שעות מוקדמות)?
2. אנחנו זוג ויש לנו אפשרות שמישהו ילווה עם רכב האם יש דברים מיוחדים שעל הרכב לעשות (חוץ מלנסוע קצת מאחורינו ולהבהב עם האיתותים)? או שעדיף בכלל בלי רכב?
3. האם יש שם מקום שאפשר לרוץ בו אחרי הרכיבה ?
4. על דבר אחר שאני צריך לדעת...

תודה מראש?

tulkin

New member
תשובות...

- לא יודע לגבי שישי, בשבת - החל מהזריחה ועד 9:30-10 בבוקר כמעט אין תנועת רכב בסביבה ואלה שעות אידאליות לרכיבה. גם אח"כ אפשר אם כי כבר יש יותר תנועה וזה קצת פחות נעים. אני מניח שבשישי זה דומה, אם כי התנועה תתחיל מן הסתם מוקדם יותר ותכלול יותר משאיות.
- אני רוכב בלי רכב ליווי, אני רואה רבים עם רכב ליווי. אחרים כאן בפורום בקיאים ממני יותר בהתנהגות הראויה של רכב ליווי על הכביש.
- אני רואה רצים רבים על השוליים בקטע שבין לטרון לבין בסיס משמר הגבול.
- לרכב ולהנות.
&nbsp

odedbc

New member
רכיבה במשולש

תגיע מוקדם, עם הזריחה. יש המון רוכבים ועלולה להיות בעיה עם חניה
שים אפודה זוהרת, כמו זו שבאוטו, וכדאי לשים מראה.
יש רכבים על הכביש וכמעט אין שוליים. סע בזהירות, צמוד לשוליים.
כפעם ראשונה, בהחלט כדאי רכב מלווה. לא חייב שיהיה צמוד אליך. אפשר שיחכה לך בכל צמת.
קח שני בקבוקי מים\איזוטוני, ועוד 1-2 ליטר ברכב.
בהצלחה

moshik171

New member
אנחנו רוכבים באותו משולש?

היי
אפודה זוהרת? נחמד אבל לא ראיתי אף אחד רוכב עם אפודה כזו. אני מחסידי ה"לא כהה" כדי שיראו אותך אבל עד אפודה זוהרת....
עד כמה שאני רכבתי במשולש בשבת האחרונה היו שם שוליים גדולים, קצת מלוכלכים אבל גדולים. בחלק מהמקומות יש אפילו חירוץ הפרדה בין הרכבים לרוכבים.
מים - כל הקפה היא 30 ק"מ תעשה את החשבון כמה מים אתה צריך. על המשולש יש את תחנות הדלק בפדיה ובלטרון. טיפה מהצד יש את זו של נחשון כך שאם חסר תמיד אפשר להשלים.
רכב ליווי - תמיד טוב אבל יוצא לי לרכב שם גם בלי.
ריצה - רצים היכן שרוכבים. השבת ראיתי חברה שכנראה סיימו את הרכיבה בלטרון ורצו על הקטע של לטרון נשר כל אחד לפי המרחק שהוא רוצה.

בהצלחה
מושיק

אילון22

New member
מאיפה הזלזול הזה? אפוד צהוב הוא חלק בלתי נפרד מציוד בטיחות

בנוסף לווסט Screaming yellow... קניתי גם קסדה צהובה של רודי.
כדאי לך להקשיב לבעל נסיון כמו עודד. בשנתיים האחרונות רואים יותר ויותר רוכבים עם ביגוד ניראה (צהוב, כתום) וזה מעודד.
לפני שמייללים על כך שדורסים רוכבים- צריך לחשוב איך אנחנו נראים בעיני הנהגים. תנסה את התרגיל- סע באוטו שלך ותבדוק מאיזה מרחק אתה מזהה רוכב אופניים שלובש בגד צהוב זוהר לעומת זה שלבוש בבגד כהה.

nachshon4

New member
אמרתי לך פעם שזו טענת סרק

במלבורן כמעט אף אחד לא רוכב עם וסט זוהר, יש בערך פי 10 רוכבים כשיעור מתוך האוכלוסיה, ועדיין יש פחות תאונות.
תרבות נהיגה, תרבות נהיגה, תרבות נהיגה.
ביום מספיק בגדים צבעוניים, בלילה צריך תאורה טובה.

nachshon4

New member
טרחתי ועברתי על הכל

למרות השעמום...לא ראיתי שום דבר חדש.
אם נלך להמלצות לקחת הביתה שבסוף המצגת, מדובר שם על תאורה ואופיה, ו...על נהגי הרכבים והנסיון שלהם. אף אחד לא ממליץ על וסט זוהר..

זכיר

New member
למה טרחה? זו זכות לקרוא מידע על מיטוב הסיכויים לחזור למשפחה

כתוב שם שרוכבים שהקפידו על לבוש בצבעים זרחניים איבדו פי 8 פחות ימי עבודה בגלל תאונות אופניים.
&nbsp
לווסט זוהר יש חלקים מחזירי אור הרלוונטים לרכיבת לילה וגם צבעים זרחניים הרלוונטים ליום.

JonfenSFur

New member
ואם להתעמק עוד קצת

ולהגיע למחקרים עצמם אז נגלה ש:
Low average cyclist speed and low body mass index may also increase the rate of crashes.
כלומר, תוכלו הרבה, תרכבו מהר - ותגיעו הביתה בשלום.

זהו, רוכב הביתה לאכול. הרבה.

ItsikH

Member
דווקא השעות הממש מוקדמות נחשבות בעייתיות
מבחינת חניה אולי עדיף להקדים, אבל מבחינת רכיבה עדיף דווקא לחכות לדעתי ל-7 - ואז גם יש קבוצות רבות והרבה רוכבים בכביש והכמות מקדמת את הבטיחות.
רכב ליווי - לזוג לא הייתי לוקח, למרות שבהחלט מקדם בטיחות, ודאי שלא נראה לי חיוני בנוכחות רוכבים רבים כל כך ועלול אפילו להפריע. להצמד לימין עד הסוף - פנצ'ר פחות מפחיד מרכב - ולרכוב בטור, עם חילופים בזהירות לפי הצורך.
לאור אזכור הריצה, לטרון נשמעת לי כנקודת יציאה טובה [ויש גם את רוק-נ-רואד שם].
הכביש הראשי והסואן מכולם הוא כביש 3, שם מומלץ להזהר במיוחד, בפרט בקטע שבין צומת נחשון ללטרון המלצתי היא לרדת במחלף ולרכוב בכביש הפנימי בין קיבוץ נחשון לבקוע.

תודה לאילון, וכן, אלוהים נמצא בפרטים

כל אחד קורא בעיקר את מה שהוא רצה לקרוא ולהוכיח מראש...

מצגת מחכימה ומאלפת,

כל צבע פלואורסצנטי, משפר את הנראות ואת הסזיכויים לשרוד

גם בטסמניה, גם בטנזניה, וגם במידל איסט.....

שמחתי לראות שיש מחקרים שמאששים את גישת ניצן הנדלר, שהוא אחד הקומיוטרים הכי אינטנסיביים שאני מכיר ( בטח מבחינת מכפלת זמן הנסיעה, המרחק ומיקום / מרכזיות הכבישים יחד עם שעות הרכיבה ביממה)

ניצן מגיע לאימונים ברכיבה מן הבית, וכל כולו עטוי עדיים , גדילים ושנצים זוהרים.

גם הגודל והפרופיל, גם התנועה של הבד העודף, וגם הצבע עוזרים להגדיל את הנראות, ויש מחקרים שמרחק הזיהוי הולך וגדל הן ביום והן בלילה כתוצאה משימוש בבגדים או וסט זרחני

בסוף יש גם ענין של יחס הנהגים, וגם זה הולך ומשתפר בארץ ( למרות החריגים והזבלים שמתגלים מעת לעת )

רק בשמחות ורכיבות טובות ( ורבות ! )
יוסי

אילון22

New member
תודה יוסי. מה לעשות שיש אנשים שמתבלבלים מעובדות

nachshon4

New member
סבבה תלבשו וסטים

עינדו סרטים זוהרים, רכבו עם דגל מונף אל על בגובה 3 מטר.
בסוף זה זניח, ותלוי בעיקר בנהגים.
ביום, רוכב צריך לרכב בשכל, עם בגדים צבעוניים. אם יפגעו בו אז, הסיכוי שהיה נמנע מזה אם לבש בגד זוהר הוא זניח.

(וצריך גם לדעת לקרוא מחקר אמפירי, ולא לקפוץ למסקנות שאפילו מציגי המחקר לא הציגו)

ariasdo

New member
במציאות לחוצה נהגים לא סופרים רוכבים - ווסט זוהר מזהים מרחוק

ItsikH

Member
ממש כמו הקסדה, הויכוח על מידת התועלת משני, החשוב ביותר
בשני המקרים הוא לרוכב להתעלם מפריט הבטיחות כאילו אינו מגן כלל.

nachshon4

New member
ההשוואה לקסדה לא מתאימה

3 פעמים התרסקתי, ובשלושתם הקסדה הצילה אותי משברים בגולגולת ( ברור שיש מקרים שבהם הקסדה לא תועיל).
עכשיו, אני רוצה לראות תאונה שקרתה ביום, למישהו עם בגדי רכיבה יפים כמו שלי, שבה ברור שאם הרוכב היה לובש וסט זוהר, זה היה מונע אותה.

ItsikH

Member
ההשואה לא נוגעת למידת ההגנה כי אם למגבלות ההגנה ובפרט
לאשליה המסוכנת של ההגנה: יש לי דוגמאות בשפע למקרים בהם הקסדה עשתה את ההבדל בין תאונה קשה לחבטה בלבד, כמו גם מקרים בשפע שהקסדה לא עזרה ב
, זה כלל לא משנה, הכלל שאני נוקט בו הוא - הנח שאינך מוגן.
"יש מקרים שבהם הקסדה לא תועיל"? הפוך, יש מקרים שבהם הקסדה כן תועיל. והם לא משנים לכלל שנתתי.

Dov_s

New member
קצת נתונים לגבי המשולש

מדובר בשלושה כבישים:424, 44 ו-3.
  • כביש 424 הוא השקט והארוך מבין כולם (כ-13 ק"מ) מדובר בכביש שלא מוביל משום מקום לשום מקום. מי שנמצא עליו לרוב נוסע מ/אל אחד הישובים לאורכו. יש בו תנועה של רוכביאופנים כל היום (מקצת לפני הזריחה ועד השקיעה). זהו הכביש השקט באזור.
  • כביש 44 מוביל מרמלה לכיוון בית שמש/צומת שימשון, יחסית יש עליו תנועה אבל גם בו יש רוכבים במשך מרבית היום.
  • כביש 3 הוא הכביש המהיר יחסית יש בו שני נתיבים לכל כיוון, גדר הפרדה וכו'. זהו הקטע הקצר במשולש (כ-6 ק"מ)
אפשר להתחיל את המשולש בלטרון או בצומת נחשון, רצוי לרכב עם כיוון השעון ואז יש פחות פניות שמאלה שהן בעיותיות בחצית הכביש.
בגדול מדובר בשטח ידידותי לרוכבים ואין צורך באמצעי אזהרה מיוחדים.

בהצלחה.

odedbc

New member
המלצה גורפת של רוב העוסקים באופניים: בגדים זוהרים ביום ובליל

גם בארץ, למרות חכמת ההמון: רוכבים מבוגרים ואלו שרוכבים לבד נוטים יותר להישמע להמלצות
רוכבים צעירים או שרוכבים בחבורה נמנעים. זה לא COOL. (אבל לגלח רגליים זה גם קוווול וגם הגיוני, לא?)
ובכל מיקרה, האקסיומה אומרת: מיהו חמור? הנהג ברכב שממול

למעלה