איש בין איין פציפיסטן טוטאל
1. אני אנהג בזהירות כדי לא לדרוס אף אחד חס וחלילה. (ברצינות: אני מקווה שאני אשתדל לנטרל את המצב האלים, גם בכוח אם צריך. הדגש פה הוא על שימוש בכוח כדי למנוע פגיעה בניגוד לשימוש בכוח כדי לפגוע, לא כל שימוש בכוח הוא רע. שימוש בכוח הוא גם לא הדרך היחידה למנוע אלימות). 2. אני אעצור את הרכב כדי לא לאבד שליטה ולפגוע במישהו. (ברצינות: יש כל מיני אפשרויות, למשל לבכות, מאוד סביר שיקרה, למשל לברוח, למשל לקרוא לעזרה, למשל להתחמק, למשל לנסות לרסן את התוקפן בלי לפגוע בו, למשל להתחיל להתנהג באופן מוזר שיבלבל את התוקף וינטרל את הסיטואציה האלימה, למשל לא לנוע כלל, מה שהרבה פעמים מקשה על התוקף להמשיך כי רמת האדרנלין יורדת מהר מאוד אם הוא לא מותקף בחזרה). 3א. ובכך מונע אולי את הקמת מדינת היהודים, לא כל שכן את הצידוק המוסרי להקמתה, ומפקיר את היהודים בכל העולם לחסדי הערבים והאנטישמים שרק רוצים להרוג אותם? 3ב. ומי שמך חוזה העבר, מי יידע אם מחליפו של היטלר לא היה גרוע עשרות מונים ממנו, או סתם בדיוק כמוהו. במקרים רבים הריגת פשיסט מביאה להחלפתו בפשיסט גדול יותר וחדור מוטיבציה. ראה למשל מקרה נסראללה, תוצר ישיר של מדיניות ישראל בלבנון שיזמה את הקמת החיזבאללה ורצחה את קודמו בתפקיד. התנועה הנאצית, השואה ומלחע2 לא קמו ונפלו על רצונו וקיומו של איש אחד, למרות החיבה האדירה של היסטוריונים במאה העשרים לתלות את כל תמורות האנושות על כתפיהם של אנשים ספורים. ב1939 הנאצים כבר היו בשלב מתקדם כל כך שקשה לי לראות איך להרוג את היטלר מונע בהכרח את השואה ומלחע2. אולי כן, לך תדע. 3ג. השנה היא 3760 לפני הספירה (שנת בריאת העולם לפי היהדות), בקרבתך אקדח, האם תירה באדם וחווה ותחסוך מותם של מיליארדים? 3ד. לא. 4. אני יכול להגדיר עצמי כישראלי, למעשה עד לאחרונה, משום מה, זאת היתה אחת ההגדרות היחידות שעדיין חייתי איתן בשלום יחסית, אבל לאחרונה גם אותה די נטשתי, אם כי לא לגמרי. אני לא דורש, אני מקווה, ולא רק מישראלים, מכולם, שיראו כמוני את החוכמה והטוב והמוסרי שבדרך הפציפיזם וייצטרפו להתנגדות לאלימות. 5. לא מוכן למות. למה מי מת? אני רק רוצה להוסיף שכמעט כל השאלות שלך עוסקות בפן אחד של פציפיזם, המנעות מאלימות בין אישית, ולא נוגעות כלל לאלימות חברתית ממסדית ולפציפיזם כתנועה פוליטית לשינוי האנושות. פציפיזם זה לא רק שאלות אקזיסטנציאליסטיות, זה גם דרך חיים, תנועה פוליטית גלובלית שמתנגדת לסוגים רבים של אלימות.