שאלות לפציפיסט הטוטאלי

שאלות לפציפיסט הטוטאלי

- במידה ותראה מישהו מכה בן משפחה או חבר שלך איך תנהג? - במידה ומישהו יתחיל להכותך איך תנהג? - השנה היא 1939 ואתה מבחין באדולף היטלר,בקרבתך אקדח האם תירה בו ותחסוך מותם של מיליונים ? - האם את/ה יכול/ה להגדירך כישראלי ואם כן האם אתה יכול לדרוש מכל הישראלים לנהוג כמותך? - האם תהיה מוכן למות בשם היותך פציפיסט ? אשמח לקבל תשובות רציניות כיוון ששאלות אלו מעסיקות אותי ...

moe777

New member
ובכן

השאלות אינן ממוקדות, נראה שאינך מבין את הבחירה המודעת לא לנהוג באלימות. וכי מה, בעינייך לנסות ליזום עצירת קטטה או למנועה, מחייב דווקא התערבות פעילה בה ?! (בהתייחס לשאלתך הראשונה) אין שום ספק שכהינך מבחין בכל אדם הפוגע פיזית באחר תנסה להתקרב, להפריד, לספוג אם לא תהיה ברירה. ברגעים אשר אדם בו אדרנלין זורם ואונתו הימנית של המח במצב כוננות, גורם הרתעה יעיל במיוחד יההוה חוסר מוקדם גירוי, כשאינך מאיים, מתוך טבע האדם מצב התקיפה אט אט יפוג, לא יתכן שאדם ילחם באוויר. וכי מה הטעם בכך ? היטלר... חיות נוהגות בחיות כחיות. איני חיה. וכברייה תבונית יש בי את אלמנט הבחירה האישית, הדחקת דחפים וכו'... כל דרך אנושית, מוסרית וצודקת יכולה לשנות דרכי אדם, שכן (עפ"י רוג'רס) האדם טוב מיסודו. עליו להגיע למימוש עצמי (ולא בכל תנאי). המשך שאלותייך כלל אינן לעניין. היות האדם אזרח ארץ כלשהי נעשה על פי תנאים מסויימים, בדיוק כפי שאתה חיי כאן כרגע, יום בהיר אחד תוכל למצוא עצמך במקום אחר. זה טיפשי במידה עצומה להיקשר לאדמה מסויימת, אנו בני אדם, יכלנו להוולד יצורים עם שלוש קרניים על כוכב XT670 ולהיקרא מומפסי פו, ולהאמין כי אנו עילאיים, דמויות נשגבות, וכי אנשי כפר הרופי פופי גרועים מאיתנו וכי אדמתם הלבנה פחותה בערכה מזו שלנו. וגם לא כל החוקים שהתקבלו בכנסת רלוונטיים בכל סיטואציה. דוגמה רלוונטית מהשבוע האחרון- המשטרה הרגה (החבורה הכחלחלה התנפלה בחבטות) בחור ערבי שהתנגש בניידתם נראה שעל פיהם הנ"ל היה מחבל שתיכנן לפגוע בהם על ידי אותה תאונה. מממ, אכן, זה מקנה להם את הזכות העליונה לקחת את חייו, ללא משפט. אינך יכול לכפות על אף אדם, באשר היותו בעל זכות להאמין בכל אשר יחפוץ, אף דעה, בשום תנאי. חייה ותן לחיות. כטוב בעינייך. למות על היותך פצפיסט ? או מיי גאד. באלו תנאים ? שיתנפלו עלייך אנשים אשר נפח כף ידם רוטטת במגע אנושי ומנתצת גולגלות. כן. אמות. ואכתוב על זה שיר לפניי. לא חכה, אקרא לכל האלבום בשם רלוונטי. שכל האדם יידע, סוף סוף אני שלמה.

Mיקי_

New member
תשובות

*אני אדרוש ממנו להפסיק ואסביר לו שיש דרכים טובות יותר לפתור בעיה וסכסוך מאשר באלימות *אני אגן על עצמי בדרך לא אלימה ואשתדל להתחמק מהמקום כמה שיותר מהר * ממש לא * בטח שאני ישראלית ואני מקווה שכל הישראלים ינהגו כמוני * למען כל אידיאולוגיה שלי אלך רחוק ככל הצריך כל זאת בקצרה

גירץ

New member
סיסמת הפציפיזם

אל תירה ישראל אל תירה. נחמד שהצטרפת לפורום.

גירץ

New member
איש בין איין פציפיסטן טוטאל

1. אני אנהג בזהירות כדי לא לדרוס אף אחד חס וחלילה. (ברצינות: אני מקווה שאני אשתדל לנטרל את המצב האלים, גם בכוח אם צריך. הדגש פה הוא על שימוש בכוח כדי למנוע פגיעה בניגוד לשימוש בכוח כדי לפגוע, לא כל שימוש בכוח הוא רע. שימוש בכוח הוא גם לא הדרך היחידה למנוע אלימות). 2. אני אעצור את הרכב כדי לא לאבד שליטה ולפגוע במישהו. (ברצינות: יש כל מיני אפשרויות, למשל לבכות, מאוד סביר שיקרה, למשל לברוח, למשל לקרוא לעזרה, למשל להתחמק, למשל לנסות לרסן את התוקפן בלי לפגוע בו, למשל להתחיל להתנהג באופן מוזר שיבלבל את התוקף וינטרל את הסיטואציה האלימה, למשל לא לנוע כלל, מה שהרבה פעמים מקשה על התוקף להמשיך כי רמת האדרנלין יורדת מהר מאוד אם הוא לא מותקף בחזרה). 3א. ובכך מונע אולי את הקמת מדינת היהודים, לא כל שכן את הצידוק המוסרי להקמתה, ומפקיר את היהודים בכל העולם לחסדי הערבים והאנטישמים שרק רוצים להרוג אותם? 3ב. ומי שמך חוזה העבר, מי יידע אם מחליפו של היטלר לא היה גרוע עשרות מונים ממנו, או סתם בדיוק כמוהו. במקרים רבים הריגת פשיסט מביאה להחלפתו בפשיסט גדול יותר וחדור מוטיבציה. ראה למשל מקרה נסראללה, תוצר ישיר של מדיניות ישראל בלבנון שיזמה את הקמת החיזבאללה ורצחה את קודמו בתפקיד. התנועה הנאצית, השואה ומלחע2 לא קמו ונפלו על רצונו וקיומו של איש אחד, למרות החיבה האדירה של היסטוריונים במאה העשרים לתלות את כל תמורות האנושות על כתפיהם של אנשים ספורים. ב1939 הנאצים כבר היו בשלב מתקדם כל כך שקשה לי לראות איך להרוג את היטלר מונע בהכרח את השואה ומלחע2. אולי כן, לך תדע. 3ג. השנה היא 3760 לפני הספירה (שנת בריאת העולם לפי היהדות), בקרבתך אקדח, האם תירה באדם וחווה ותחסוך מותם של מיליארדים? 3ד. לא. 4. אני יכול להגדיר עצמי כישראלי, למעשה עד לאחרונה, משום מה, זאת היתה אחת ההגדרות היחידות שעדיין חייתי איתן בשלום יחסית, אבל לאחרונה גם אותה די נטשתי, אם כי לא לגמרי. אני לא דורש, אני מקווה, ולא רק מישראלים, מכולם, שיראו כמוני את החוכמה והטוב והמוסרי שבדרך הפציפיזם וייצטרפו להתנגדות לאלימות. 5. לא מוכן למות. למה מי מת? אני רק רוצה להוסיף שכמעט כל השאלות שלך עוסקות בפן אחד של פציפיזם, המנעות מאלימות בין אישית, ולא נוגעות כלל לאלימות חברתית ממסדית ולפציפיזם כתנועה פוליטית לשינוי האנושות. פציפיזם זה לא רק שאלות אקזיסטנציאליסטיות, זה גם דרך חיים, תנועה פוליטית גלובלית שמתנגדת לסוגים רבים של אלימות.

גירץ

New member
מלחך פיני?

תשב ותנשום עמוק. עכשיו תנסה לקרוא שוב מה שכתבתי, אבל לאט הפעם, שלא תקבל סחרחורת.

niso23

New member
למען האמת, אני סובל ממגרנות...

אז הפסקתי לקרוא אחרי 2 שורות

דונץ

New member
בקשר לתשובתך 3א

בן גוריון אמר בתחילת שנות ארבעים, שגם לו יכל להציל חצי מהילדים שנספו בשואה במחיר אי הקמת מדינת ישראל, לא היה בוחר בכך, אלא מתיר לכל הילדים למות על מנת להקים את המדינה. ויש לציין שעסקאות שונות להצלת היהודים בשואה (תמורת כסף) טורפדו, גם ע"י *בני עמנו* האינטרסנטים.

מממ...

אני חושבת שהשאלות שלך לא בדיוק מקיפות את הפציפיזם . פציפיזם מתבטא בהרבה פנים שונים משהצגת ולכן אם אתה הולך לבסס את דעתך על התשובות... אני מציעה שתשאל עוד כמה שאלות... אני אנסה לענות לך כמה שיותר מדויק כי אני לא בטוחה לגמריי מה הייתי עושה במצבים כאלה - סביר להניח שלא הייתי מגיעה אלהם מלחתחילה אבל נניח. זה הכל עניין של דחפים רגעיים ושל אינסטינקטים ולכן אני אגיד מה נראה לי שהיה קורה. 1. נראה לי שאני אתפוס את החבר ואברח. ללכת איתו מכות אני לא חושבת (אני בכלל לא יודעת איך) ... אני מאמינה שאני אקרא לעזרה 2. אין ספק שאני אברח כל עוד נפשי בי . אני פוחדת ממכות אני מתעבת מכות וכמו שכבר ציינתי אני בכלל לא יודעת ללכת מכות אבל לדעתי אני בכלל לא אגיע למצב שמישהו ינסה להכות אותי 3. סביר להניח שאני ארים את האקדח והוא ייפול לי... לא אני לא לא מסוגלת להרוג אדם . רע ככל שהוא יהיה . אני בטח אתחיל לבכות. 4. אני בהחלט מגדירה עצמי כישראלית לכל דבר. אני לא רואה שום סתירה בין היותי ישראלית להיותי פציפיסטית. תלוי איך אתה מגדיר ישראלית. לדרוש מאנשים??? מה אני אמא שלהם?? לא יכולה לדרוש שום דבר אני יכולה לקוות שכולם יראו את הדברים כפי שאני רואה אותם לא יותר מזה. 5. למות? נראה לי שכן. בעצם אני כמעט בטוחה שאני אהיה מוכנה למות. ושוב לפניי שאתה קובע דעתך אני אישית ממליצה לא להסתמך רק על התשובות לשאלות האלו... (איזה אופטימית אני ) תעשה חיים

xorenx

New member
שאלה מטומטמת לשאלה מטומטמת

את מי אתה אוהב יותר, את אבא או אמא? מה היתה מעדיף להיות, זברה או חרגול? ... הרי אתה לא באמת רוצה לקבל תשובות. יש פורומים אחרים ברשת, בכלל, האינטרנט זה מקום מאד גדול

שימו לב, איך נתפסתם עם המכנסיים

למטה. הגרועים מביניכם הגיבו לשאלות תמימות בצורה תקיפה [דיי סותר את עובדת היותכם פציפיסטים, לא? אלימות מילולית היא עדיין אלימות], ה"טובים" מביניכם המציאו תשובות מגוכחות כגון "אנסה לנטרל את הסיטואציה האלימה ללא אלימות". נו, באמת, אתם טובים רק בלדבר. כשתגיעו למלחמה על חייכם, מלחמת קיום, נראה מה באמת תעשו. עד אז תמשיכו להשתמש בסיסמאות נאורות ומתייפייפות. כל טוב.

xorenx

New member
איזה מכנסיים...

וזה בדיוק מה שניסיתי להעביר בתגובה הקודמת. השאלות שהבחור שעל למעלה הן לא רלוונטיות, לא הגיוניות. אי אפשר לבוא עם שאלות "מה אם" ולצפות לתשובות רציניות. פעם יצא למישהו לראות מחבל לפני שהוא מתאבד??? מתי מישהו חזר לאחרונה בזמן ופגש את היטלר???

אני שמח להצטרף

א- אני חושב שהשאלות שלי הן מאוד הוגנות כיוון שהן מהות הוויכוח . ב- שאלתי את השאלות לא מתוך רצון לזלזל או לטעון שאתם טועים אלא פשוט בכדי להבין (אני שמח ליצור דיון פילוסופי-אידיאולוגי עם דיעות מגוונות(. ג- בעברי תמכתי באופן עקרוני בפציפיזם (למה עקרוני? - כי איני מאמין שאלימות יכולה לפתור כמעט אף פעם סיכסוכים ושתמיד תמיד יש להעדחף את דרך השלום על דרך המלחמה- אבל ופה בה האבל הגדול איני חושב שיש לבטל את הצבא רק לסרס ולרסן אותו עד לרמת היותו בעל כלי נשק שאינם הורגים אלא רק מתריעים או "מנטרלים" -דוגמת קצף פלסטי שמגביל תנועה או רמקולים שיוצרים התרעה פסיכולוגית, והשקעת רוב אם לא כל תקציב הביטחון במשלחות של תלמידים/חיילים/סטודנטים וכלל האזרחים בקרב ה"אויב" ויצירת דיאלוג ישיר עימם אך זהו כבר עיוות של הפציפיזם לא? אבל אני חושב שזאת הדרך ) בתודה יאיר

thesurvivor

New member
אני חושב שיש גבול לפציפיסם

אני חושב שכשאנחנו מותקפים בעשרות מתאבדים מכל הכיוונים לא ניתן להגיב בכל הכוח . אך אני מתנגד בשימוש בנשק נגד אזרחים מכל צד . בפגיעה בחפים מפשע . המחבלים מונעים מאיתנו להשאר אינושיים והופכים אותנו לאנשים אלימים ולא נעימים . אני שירתתי בצבא. גם האדם הכי פסיפסט לא ישאר אדיש כשיורים על החבר שלו , על מפקדו . זה לוקסוס שלא ניתן לקבל בישראל . אך צריך להמנע מגלישה לפעולות בלתי -חוקיות בעליל . אבא שלי היה נגד כל סוג של אלימות ושימוש בנשק מכל צד . לא פלא בילדותו הוא סבל מרדיפות הנאצים . לימד אותי ששימוש בכוח לא פתח שום סיכסוך . אין צד צודק במלחמה . כל צד גורם להרס אצל הצד השני והיה בעד להמנע משימוש בנשק כאידיאולוגיה . הוא אמר שמשתמש בנשק סופו שנפשו יהרס . וזה נכון מאוד בהרבה מקרים .

למעלה