שאלות לצעד 4

OA ענת

New member
צעד 4 - שאלה שלישית

ערכנו חשבון נפש נוקב וחסר פחד עם עצמנו * האם אתה "רעב" לשליטה? * האם אתה נהנה לשלוט באחרים? * על מי אתה מנסה לשלוט? (בן/בת זוג, הורים, אחים/אחיות, ילדים, חברים, מעסיקים, עמיתים למקצוע, כפופים, מורים, אחרים משמעותיים, אחרים לא משמעותיים) * באילו דרכים אתה נוהג לשלוט? * אם פעולת השליטה נועדה לתועלת אישית או לתועלת אחרים? * האם אתה מטיל אימה על אחרים?

קראתי את השאלה המון פעמים

מאז שהיא פורסמה.... אני מבינה שהתשובות שלי הן פשוט - לא אני לא במקום הזה פעם הייתי במקום שמאוד עזרתי לאחרים וכך הם היו תלויים בי... זה נתן לי הרגשת כוח - הרגשתי חשובה, משמעותית היום זה כבר לא כך אני מרגישה חשובה ומשמעותית גם בלי אף אחד בסביבה. אני אמנם עושה למען אחרים, אבל לא בצורה מוחלטת כל כך אני חיה למען עצמי השאלה הזאת רק מראה לי כמה התקדמתי כי אין לי שום צורך בשום שליטה אהבה

OA ענת

New member
צעד 4 0 שאלה רביעית

ערכנו חשבון נפש נוקב וחסר פחד עם עצמנו * האם אתה רכושני או/ו קנאי לבן/בת הזוג שלך או לחבר/ה? * איך אתה מגיב בסיטואציות של רכושנות או/ו קינאה?

אני לא רכושנית ולא קנאית

בעלי יוצא עם החברים שלו ואני לא חייבת לדעת כל דבר שהוא עושה אני לא חייבת לדעת עם מי הוא דיבר בטלפון או על מה.... אבל יש דבר אחד שכן חשוב לי אני לא רוצה שהוא ישכב עם אף אחת אחרת ואני בוטחת בו שהוא לא יעשה זאת אני חושבת שזה בגדר נורמה ולא יכול להיות מוגדר כקינאה... גם לגבי חברותיי היקרות מאוד אני לא רכושנית היתה סיטואציה שהחברה הכי טובה שלי היתה בקשר עם חברת או אי אחרת שמאוד מאוד פגעה בי וכיבדתי את הקשר שלה.... דיברתי איתה על החששות שלי ... שההיא תלכלך עלי או משהו כזה... אבל כיבדתי את הקשר שלה... אז גם כאן אני רואה התקדמות בחיי

OA ענת

New member
אמון

הקשר שלי עם בן זוגי בנוי על אמון, אני לא רכושנית ולא קנאית כלפיו, לא רק בגללי, אלא בעיקר בגללו - הוא מעולם לא הפר את האימון שלי בו ואין לי סיבה להטיל בו ספק... אבל בעברי זכור לי קינאה ורכושנות ביחסים חברות... אולי זה קטע ילדותי, אבל בתור ילדה וצעירה מתבגרת חשתי לא פעם נבגדת על ידי חברה שבחרה לבלות את זמנה עם מישהי אחרת פרט לי... רציתי לבעדיות על הקשר איתה... אבל גדלתי מאז ועוד לפני שהגעתי לOA הבנתי ש"בעלות" על אנשים היא דבר בלתי אפשר לחלוטין.

OA ענת

New member
צעד 4 - שאלה חמישית

ערכנו חשבון נפש נוקב וחסר פחד עם עצמנו * כיצד אתה מגיב כשמישהו לא מסכים איתך? * באיזה תחומים בחייך הכי קשה לך שלא מסכימים איתך? * כיצד אתה מגיב כאשר אינך משיג את מבוקשך? * באיזה תחומים בחייך הכי קשה לך שאינך משיג את מבוקשך?

היום אני מקבלת את זה כשלא מסכימים

איתי בעבר זה היה מטריף אותי לא יכולתי להבין איך זה יכול להיות שלא רואים את האמת שאני רואה למרות ההצגה הכל כך הגיונית שאני מציגה.... בעבר זה היה מטריף אותי שבעלי חושב עלי דברים לא נכונים אבל חלק מהעבודה שעשיתי על עצמי היתה להבין שהוא תמיד יראה אותי מהעיניים שלו והוא יחשוב לפעמים דברים שלא יהיו האמת שלי ושזה ממש בסדר כי זכותו לחשוב לתהות ולהסיק מסקנות גם על מה שהולך לי בתוך המוח.... ראיתי שגם אני לפעמים חושבת דברים עליו ... שהוא לא רואה.... כמו דעות ומסקנות שיש לי על הקשר שלו עם אמו... אז היום אני רואה את זה כלגיטימי לגמרי כשלא מסכימים איתי אבל מה שחשוב לי זה שאנשים יכבדו אותי כאדם יכבדו את הדיעה השונה שלי ולא יתחילו להגיד לי שאני לא מבינה כלום קשה לי לסבול ביקורת עלי ואני מאוד מאוד משתדלת לא להעביר ביקורת על אף אחד כי אני לא יכולה לבקר אף אדם אנחנו כולנו כל כך שונים כך שאין קנה מידה להשוואה בכלל ואי אפשר לבקר אדם עד שלא עמדנו בנעליו ואנחנו אף פעם לא עומדים בנעליים של מישהו אחר. אז לסיכום מה שאני מנסה לומר זה שיש הבדל בין אי הסכמה לביקורת הבדל של שניים וארץ אי הסכמה אני מסוגלת לקבל בשלווה רבה לעומת זאת ביקורת קשה לי מאוד לקבל.... אוהבת

OA ענת

New member
אני ורק אני אנהל את העולם

שכל העולם יעבור לדום - עמוד דום! שכל העולם יעבור לנוח - עמוד נוח... זה פחות או יותר היתה התגובה שלי לדברים. הייתי חייבת שכולם יסכימו איתי... אח"כ הרי הדרך קצרה לכך שיעשו מה שאני אומרת... התשובה המלאה בהרשומה: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=137062

למעלה