שאלות לקראת הלידה

didi987

New member
שאלות לקראת הלידה

שלום לפורום היקר
אני חדשה כאן.... שמחתי ממש לגלות שיש פורום כזה בארץ ואני בטוחה שבעתיד המאוד קרוב אעזר ב לא מעט! קצת על עצמי, אני בת 27 ממרכז הארץ, מצפה לילד הראשון, לאחי הבכור היה קלאב פוט דו צדדי... אמנם לפני 30 שנה, אבל כל נושא הגבסים מוכר במשפחה שלנו.
בעוד כחודשיים וקצת יוולד לנו בן עם קלאב פוט חד צדדי.... אנחנו הרבה אחרי כל הפאניקה, הבכי וההיסטריה שכולכן מכירות.... (למרות שיש כבר חששות וחרדות לקראת הלידה).
ועכשיו נותרתי עם קצת שאלות "שטחיות" (אם אפשר לקרוא לזה ככה...)
1. האם ניתן יהיה לשים את התינוק באמבטיה של העגלה גם עם הסד? (אנחנו חושבים על איזו עגלה לקנות, ואם האמבטיה לא תהיה שימושית עם הסד אז חשבתי שכדאי לי לשקול זאת בעת בחירת העגלה) באופן כללי האם יש לכן המלצות מה כדאי וצריך להיות בעגלה כך שתתאים לצרכים של התינוק המתוק?
2. מה מלבישים את התינוק בחורף? מן הסתם שבגד גוף עם רגליות לא מתאים.... אז מה כן???
3. האם יש עדיפות לקופת חולים מסוימת אותה כדאי יהיה לרשום את התינוק? מבחינת ההתחיבויות, החזרים וכו'?
4. נכון להיום, אנחנו מתלבטים בין שניידר לאיכילוב, האם ניתן לבחור את הרופא הישיר או שאני בוחרת רק היכן לטפל? והאם מישהי יכולה לעזור לי עם ההתלבטות בין שני המקומות?
תודה רבה על תשובתיכן, שבת שלום, דידי.

היי דידי! ברוכה הבאה ומזל טוב

שמחה שגילית את הפורום הזה ובטוחה שבעתיד הלא רחוק תוכלי להיות גם את לעזר לאחרות...
מתי את צריכה ללדת?
לי קוראים נבט, אני אמא של עידו בן שנתיים וחודשיים שנולד עם ק"פ חד-צדדי ברגל ימין ובעוד כ-4 שבועות לעוד תינוק ללא ק"פ...
לשאלותיך -
1. לנו יש עגלה של פג פרגו, שנחשבת רחבה ולא הצלחנו לשים את עידו בה עם הנעליים. מצד שני הוא גם לא אהב אותה לפני הנעליים ככה שלא ממש הרגשנו בעיה עם זה... בכל מקרה, תבחרי עגלה רחבה, לא כזאת כמו "מומיה" שהופכת צרה ברגליים.
2. בהתחלה בשלב הגבסים אז כל דבר עולה על התינוק. הוא כל כך קטן שגם מכנסיים עם רגליות זה בסדר. ברגע שעוברים לשלב הנעליים כבר אי אפשר להלביש מכנסיים עם רגליות. מה עושים? או קונים מכנסיים בלי רגליות או קונים עם וגוזרים ותופרים ככה שלא תהיינה רגליות. ואם רוצים אפשר גם לגרוב שני זוגות גרביים מתחת לנעליים כדי שלא יהיה קר.
3. אנחנו במכבי ופעם בשנה יש החזרים של בערך 80% לנעליים. לא בכל הקופ"ח זה ככה.
4. אנחנו מהצפון ככה שאני לא ממש ממש יכולה לעזור לך בהתלבטות ואשאיר לאחרות לעזור לך. כך או כך, גם אם את בוחרת ללדת במקום מסוים את לא חייבת לטפל בילד שם. את הגבס אפשר לשים גם אחרי ברית המילה. (אנחנו גיבסנו את עידו כשהיה בן יומיים אבל כל משפחה והחלטתה היא).
שיהיה בהצלחה.
שולחת לך בפרטי גם את הטלפון שלי ואת ממש מוזמנת לפנות לכל שאלה (גם אם היא נראית לך שטחית - היא לא).
שיהיה בהצלחה
נבט

didi987

New member
תודה על התגובות החמות והתשובות!

ערב טוב
תודה על התגובות החמות והתשובות!
לשאלתך נבט אני אמורה ללדת בעוד שמונה שבועות (שבוע 32)... שיהיה לך בשעה טובה ולידה קלה!!!
אם אני מבינה ממך נכון, אז בכל אמבטיה תהיה בעיה להכניס את התינוק עם הנעליים? האם גם בטיולון נתקלתם בקשיים בגלל הנעליים?
האמת שבעלי גם חשב שאולי כדאי להתחיל את הגיבוס לפני הברית, נשקול את העניין עוד קצת וכשנתקרב לגשר נחליט... (כמובן שאני צריכה קודם כל להיסגר על בית חולים).
אני ובעלי חברים בקופ"ח כללית, ולפי מה שאני מבינה מכבי באמת נותנים הכי הרבה וגם לא עושים כאב ראש.... את יודעת במקרה אם זה בסדר שלא נהיה רשומים באותה קופה?
תודה על התמיכה....
דידי

didi987

New member
תודה רבה!!!

תודה רבה!!! שרמתי את המספר שלך, כיף לדעת שיש למי לפנות בכל שאלה או חשש

olga6177

New member
תשובה לדידי

היי דידי,
שמי אולגה ואני אמא לגל בן שנה וחודש כמעט.
עד הלידה לא ידעתי שלגל קלאבפוט חד צדדי וטוב שכך - אחרת הייתי היסטרית כל ההריון
לגבי שאלותיך:
עגלת אמבטיה - שלב הגבסים הוא עד 3 חודשים בערץ ולאחר מכן סד.
גל לא נכנס לעגלת אמבטיה עם סד. כי לא לקחנו קלאבפוט בחשבון במעמד רכישת העגלה. בדיעבד בלי קשר לקלאבפוט - הייתי מוותרת בקלות על האמבטיה - בגיל 4 חודשים - גל לא היה מוכן להיות באמבטיה.
שיקול אישי.
2. לגבי רגליות - עד 3 חודשים - עם גבסים ניתן להשתמש (כך זה היה אצלי) לאחר מכן הפסקנו לקנות כי עם נעליים לא ניתן לשים רגליות. כמו שכתבה נבט - גם אני גזרתי וגם רכשתי ללא רגלית.
3. לגבי החזרים קופת חולים - אנו במאוחדת - היה לנו החזר חדש פעמים על הסד +הנעליים 50% מהעלות. טרם הזמנו נעליים נוספות. כך שאנני יודעת האם יהיה החזר.

שאלה מסקרנת לגבי אחיך הקלאבר - האם החיים שלו רגילים לחלוטין או שקיימות מגבלות איזה שהם? האם הוא הולך רגיל?

melabess

New member
החזר מאוחדת

היי אולגה,
&nbsp
לאחרונה התעמקתי בנושא ההחזרים. קיבלתי את הרושם שבקופת חולים מאוחדת אין החזרים.
&nbsp
מה כתבת להם כדי לקבל? שאלו אותי בעבר בפייסבוק, אולי המידע שלך יוכל לעזור...
&nbsp
תודה,
שחר

olga6177

New member
היי שחר

היי שחר
לפי הבנתי ההחזר הוא חד פעמי - של 50% לבר +נעליים. אני לא בטוחה.
לא ניסית עדיין לקבל החזר על רכישת נעליים (כי טרם רכשנו זוג נוסף) אנו עדיין עם אותו זוג.
לא כתבתי משהו מיוחד, הגשתי במזכירות קבלות +המלצת/מרשם רופא אורטופד. לאחר חודש בערך קיבלתי את הסכום.

didi987

New member
היי אולגה, נעים להכיר!

היי אולגה, נעים להכיר!
אחי נולד לפני שלושים שנה עם ק"פ דו"צ, בזמנו שיטות הטיפול היו שונות מהיום... העיקרון היה דומה, הוא כן טופל בגבסים, אם אני לא טועה סדרת הגבסים היתה קצרה יותר ולאחר מכן לא היה את כל שלב הנעליים.... ככה שהוא עשה ניתוח בגיל שנה וגם מאוחר יותר בגילאי בית ספר. הק"פ לא עבר לא לגמרי, ועדיין הרגליים מעט (ממש מעט)פונות פנימה, אך זוהי מגבלה אסתטית בלבד. הוא הולך רגיל, עוסק בפעילות ספורטיבית כמעט בכל יום ורק אם הוא הולך יחף ומתעמקים ברגליים שלו אפשר לראות את הזכר לק"פ. החיים של אחי כמו שאת כבר מבינה רגילים לחלוטין, גם בתור ילד לא נתקל בשום בעיות.
דידי

olga6177

New member
תודה

המון תודה
זה מרגיע אותי
אני פשוט לא מכירה אף אחד שגדל והיה לו קלאבפוט לכן היה לי חשוב לדעת
המון תודה
לידה קלה !
ואנחנו פה לכל שאלה תמיכה
הייתי שם איפה שאת - זה יעבור לך מהר

למעלה