שאלות לקראת לידה

Rossay

New member
שאלות לקראת לידה

תאריך הלידה מתקרב ויש לי מספר שאלות
אמורה ללדת בקפלן, לידה ראשונה הייתה לפני מס' שנים, וסיימתי אותה בלי משכחים אבל עם כמה קרעים "טבעיים" שההתאוששות מהם זכורה לי לרעה, וכעת אני חוששת, בעיקר מ"תנוחת הלידה", מרגישה פחות בכושר אבל לא הצלחתי "לסדר זאת", רצפת אגן שלדעתי צריכה טיפול שלצערי יקרה רק אחרי הלידה (טחורים בתחילת הריון, בריחת שתן לפעמים), מהלידה הקודמת זוכרת שברגע שעליתי למיטה, לא היה לי כח לשנות שום תנוחה ולמרות חוסר הנוחות, נשארתי באותה תנוחה פחות או יותר (אפילו לשכב לצד לא היה לי כח)
לקראת הלידה זה הפחד העיקרי שלי,מהסיור בחדר לידה הבנתי שאין לי הרבה אפשרויות ויולדים על המיטה (אבל לפי המיילדת אפשר באיזו תנוחה שרוצים), אבל זה גם מה שאמרו לי בפעם הקודמת ומצאתי את עצמי שוכבת על הגב.
יש מה לעשות כשאגיע ליום או שלהכין את עצמי לתרחיש הזה ולנסות לזרום?
עוד שאלה, אם מישהי יודעת לגבי רחיצה של התינוק אחרי הלידה, לטענת המיילדת רצוי לרחוץ את התינוק כי הנרתיק הוא מקום יחסית מזוהם
אבל גם קראתי/ שמעתי שעדיף להשאיר את שכבת ההגנה (ורניקס), לא יודעת להחליט, אשמח לעוד תובנות.
בנוסף האם תינוק שנולד תמיד יונק בשעתיים הראשונות? המיילדת טענה שאם מאפשרים להם אז כן אבל אני זוכרת ששלי לא ינק כמעט יממה (הניחו אותו עלי, לא רצה לינוק, ורק הרבה שעות אח"כ התחלתי להניק לראשונה).

כמה תשובות

בקשר לתנוחת הלידה זה מאד מאד תלוי בך.
לרב המיילדות יותר נוח ליילד בשכיבה על המיטה גם אם זאת לידה ללא משכחים.
לחלק מהיולדות זה מתאים מסיבות שונות. אין ספק שאם לא תבקשי לא תלדי אחרת.
ליוויתי לא מעט לידות בקפלן שבהן היולדות ילדו בכריעה על המיטה, בעמידת 6 וגם על הצד.
חשוב שתתדרכי את המלווים שלך לשאול אותך בשלב הזה איך נוח לך. ולהזכיר לך שאפשר לשנות תנוחה
אם לא יהיה לך כח, אין מה לעשות אי אפשר בכח.
חלק מהעניין של להיות קשובה לגוף הוא גם להבין שלפעמים העייפות מכריעה.
בקשר לקרעים, זה קשור גם לתנוחת הלידה אבל גם לשאלה האם היולדת הצליחה להרפות בזמן יציאת הראש
ולתת לו לעבור בקלות, וכמובן גם לגודל, תנוחת היציאה של התינוק ולמזל!
דרך אגב אם התפרים אינם מדממים את יכולה לוותר על התפירה. הם יחלימו מעצמם.
בקשר לרחצת התינוק: כן, הנרתיק אינו מקום סטרילי. הוא מלא חיידקים. האדם בנוי מאחוז מאד מאד גבוה של חיידקים, אבל
רב החיידקים הם חיידקים טובים. העובדה שהתינוק עובר בנרתיק עוזרת לגוף שלו לקבל חיידקים מהאם שחשובים לו ולבריאותו
(בחלק מהמקומות באנגליה כאשר תינוק נולד בניתוח קיסרי עוטפים אותו ישר לאחר הלידה בבד שהיה בתוך הוגינה של אמו כדיי שלא יפספס את החיידקים)
גם בעור לעור התינוק מקבל מעורה של האם את כל החיידקים שנמצאים על העור.
זה חשוב מאד שהתינוק יקבל את החיידקים האלה ולא את החיידקים ש"מסתובבים" בביתי החולים.
וכמובן שגם הורניקס מאד חשוב.
רב התינוקות יונקים אם יש להם הזדמנות ויש כאלה שלא רוצים. וזה בסדר,לפעמים הם מותשים מהלידה,
לפעמים הם צריכים לפלוט מיי שפיר. ולחלק מהתינוקות יש בעיות משמעותיות יותר.
כל עוד הם עור לעור ויש להם הזדמנות הכל בסדר.
הבעיה היא עם תינוקות שנולדים ואין להם הזדמנות לסקין טו סקין.

Rossay

New member
תודה על התשובות

לגבי הלידה, מקווה שאצליח לעבוד על עצמי כדי להיות מוכנה עד כמה שאפשר (משום מה התקבעה אצלי המחשבה שמהרגע שעולים למיטה, אין דרך חזרה...)
ולגבי רחצת התינוק, אני מבינה שאין תשובה נכונה ואצטרך להחליט.

מזוהם????

האם גם את מרגישה ככה לגבי הנרתיק שלך?
בנרתיק יש אלפי חיידקים ומיקרואורגניזמים הדואגים לשמירה על בריאותו, על חומציות נכונה, טמפרטורה, על לחות מתאימה, תיפקוד נכון וכו. כשיש חוסר איזון בנרתיק אז חיידקים "רעים" ופטריות יכולים לשגשג בו ואז יכול להיות זיהום. נרתיק של אישה בריאה הוא לא מזוהם.
חלק גדול מהמיקרואורגניזמים הללו חשובים מאד מאד לתינוק כאשר הוא עובר בתעלת הלידה (הלא היא הנרתיק), הוא נפגש עם החיידקים האלה, שעוטפים את העור שלו ומגינים עלךיו עכשיו, ואפילו חודרים לו למערכת העיכול והנשימה, שם הם שומרים על תקינות המערכות ואף מתחילים לבנות את מערכת החיסון שלו.
שטיפה מיידית של התינוק לאחר הלידה מפריעה לכל התהליך הזה. בנוסף לכל זה, הריח של התינוק אחרי הלידה (כן, עם כל העניינים האלה מרוחים עליו), עוזרים לאמא להפריש הורמונים מתאימים וחלב.
ממליצה לך לקרוא באינטרנט על מדע שנקרא "מיקרוביום" - על חשיבות החיידקים לחיינו.
בדקי את עצמך איפה את עם זה.. מקווה שתוכלי לבחור עכשיו מתוך ידע.

Rossay

New member
לא ממש

האמת שאין לי שום יחס מיוחד אליו, מאחלת לשנינו עוד שנים של הנאה יחד

רק תוהה לגבי התינוק, ומה עדיף לו, מבחינת סיכונים או "הטבות"
תודה על נקודת המבט הנוספת, אקרא בנושא

למעלה