שאלות לתזונאית
אלה באמת שאלות, שנורא חשוב לי לדעת את התשובות שלהם ממקור מוסמך, היות וכל פעם שאני מתחבט לגביהם ושואל אני מקבל דעות לכאן ולכאן. שאלה ראשונה: או קיי, הדעה הרווחת היא שהמאזן הקלורי היומי הוא שבסופו של דבר קובע אם נשמין/נרזה או נשמור על המשקל. עד כאן יש הסכמה רווחת בקרב כולם. אבל אז מגיע השאלה של פריסת הארוחות. יש הטוענים בתוקף שאם פורסים את הארוחות למס' גדול של ארוחות קטנות, אזי הגוף נהיה בזבזני יותר בשריפת הקלוריות (וכפועל יוצא מכך-השומנים) לאורך היממה, כי הוא מקבל את המסר שיש מזון. עד כמה נכון הדבר? האם בעצם גם לפריסת הארוחות יש לתת משמעות ולא רק לסך הקלוריות....? ואני לא מדבר כאן על תחושת שובע, שמטבע הדברים, לרוב מתקיימת בפריסה לארוחות קטנות... שאלה שנייה: שאלת הירקות הקלאסית. הדעה הרווחת היא ש-"ירקות זה חופשי". אפילו הדיאטניות המחמירות ביותר, כדוגמת מירי בלקין, תומכות בכך. ובכן, השאלה היא עד כמה זה "חופשי"? נניח אכלתי קילו גזר (400 קלוריות) האם מבחינת קלוריות (גרימת השמנה) זה שוונ ערך לשוקולד ללא סוכר, שאף הוא מכיל כ-400 קלוריות.......מה שמביא אותי לשאלה השלישית והאחרונה שאלה שלישית: האם נכון להעריך שבעצם הקלוריות בירקות מקורם ברובם מסיבים והיות שלשם פירוק הסיבים הגוף משקיע כמות אנרגיה לא מבוטלת הרי שערכם הקלורי "האפקטיבי" של הירקות נמוך לאין שיעור מהערך המצויין בטבלאות תזונה. אודה להתייחסות רצינית לשאלתי.
אלה באמת שאלות, שנורא חשוב לי לדעת את התשובות שלהם ממקור מוסמך, היות וכל פעם שאני מתחבט לגביהם ושואל אני מקבל דעות לכאן ולכאן. שאלה ראשונה: או קיי, הדעה הרווחת היא שהמאזן הקלורי היומי הוא שבסופו של דבר קובע אם נשמין/נרזה או נשמור על המשקל. עד כאן יש הסכמה רווחת בקרב כולם. אבל אז מגיע השאלה של פריסת הארוחות. יש הטוענים בתוקף שאם פורסים את הארוחות למס' גדול של ארוחות קטנות, אזי הגוף נהיה בזבזני יותר בשריפת הקלוריות (וכפועל יוצא מכך-השומנים) לאורך היממה, כי הוא מקבל את המסר שיש מזון. עד כמה נכון הדבר? האם בעצם גם לפריסת הארוחות יש לתת משמעות ולא רק לסך הקלוריות....? ואני לא מדבר כאן על תחושת שובע, שמטבע הדברים, לרוב מתקיימת בפריסה לארוחות קטנות... שאלה שנייה: שאלת הירקות הקלאסית. הדעה הרווחת היא ש-"ירקות זה חופשי". אפילו הדיאטניות המחמירות ביותר, כדוגמת מירי בלקין, תומכות בכך. ובכן, השאלה היא עד כמה זה "חופשי"? נניח אכלתי קילו גזר (400 קלוריות) האם מבחינת קלוריות (גרימת השמנה) זה שוונ ערך לשוקולד ללא סוכר, שאף הוא מכיל כ-400 קלוריות.......מה שמביא אותי לשאלה השלישית והאחרונה שאלה שלישית: האם נכון להעריך שבעצם הקלוריות בירקות מקורם ברובם מסיבים והיות שלשם פירוק הסיבים הגוף משקיע כמות אנרגיה לא מבוטלת הרי שערכם הקלורי "האפקטיבי" של הירקות נמוך לאין שיעור מהערך המצויין בטבלאות תזונה. אודה להתייחסות רצינית לשאלתי.