שאלות מונוקאפ

shira29

New member
שאלות מונוקאפ

כבר הרבה זמן שאני פוזלת לכיוון רכישה של אחד כזה. יש לי כמה שאלות למי שיש לה:
האם מספיק אחד או שרצוי שניים כדי להחליף ביניהם?
מה קורה עם זה מתמלא לגמרי? עם טמפונים פשוט יש נזילה החוצה, מה קורה במקרה הזה?
ראיתי בעבר באחד השירשורים שאפשר לישון עם זה בלילה. מישהי יכולה להסביר לי למה עם זה כן ועם הטמפונים לא? (לא הבנתי כל כך למה עם המונוקאפ אין מאמץ של שרירי הנרתיק).
כל כמה זמן מומלץ לרכוש חדש? אני חושבת שאלו כל השאלות בנתיים

תשובות למכביר

1. אחד מספיק. אין צורך בשניים. 2. זה מטפטף. (מנסיון, אבל באמת שהייתי צריכה להשאיר אותו המון זמן בפנים כדי לגלות) 3. הוא פשוט מחזיק יותר מהטמפונים, ואין את הסיכון של תסמונת ההלם הרעלי כיוון שהוא עשוי מסיליקון. לגבי שרירי הנרתיק - לדעתי כן יש שם השפעה כלשהי. המבנה שונה משל טמפון, אבל הוא עדיין נותן לשרירים האלו קונטרה כדי להשאר במקום ובזמנו אמרה לי שירה לוריא (שמייבאת את המונקאפ) שבלילות כדאי להשתמש בפד רב פעמי ולתת לנרתיק כמה שעות מנוחה. אני, אישית, לא נתתי. 4. כשאת מאבדת את הישן בטיול בהודו, או אחרי ההריון.

תשובות

מספיק אחד, מוציאים, שוטפים ומחזירים, לא צריך שניים זה אף פעם לא התמלא לי לגמרי, גם כשהשארתי 8 שעות, גם לא נזל לי טפו טפו אסור לישון עם טמפון בלילה לא בגלל השרירים אלא בגלל החומרים שיש בו שיכולים לגרום לתסמונת ההלם הרעלי, המונקאפ לא מפריש שום חומרים רעילים, לכן עקרונית אין בעיה. מי שאומרת שיש בעיה לישון בלילה מנמקת דווקא בזה שהשרירים צריכים מנוחה. אני אישית ישנה אתו בלילה. לא יודעת כל כמה זמן צריך לרכוש חדש...

אסתר12

New member
בעניין שינה עם המונקאפ

אין שום בעיה לישון עם המונקאפ בלילה. אפשר להשאיר אותו בתוך הגוף עד כ-10 שעות רצוף ובדרך כלל זמן ריקון ונקיון קשורים יותר בעוצמת הזרימה של כל אישה משאר בכל דבר אחר....שיש דימוש כבד צריך לרוקן יותר פעמים ביום משאר שיש דימום חלש.... רב הנשים מוצאות שהם מרוקנות יותר בימים הראשונים (שידימום הכי כבד) ואחרי היומיים הראשונים אפשר להשאיר אותו הרבה יותר שעות כל פעם. אין אפילו בעיה להשתמש במונקאפ עד שהדימום נגמר לגמרי כי השימוש במונקאפ לא מפר את האיזון העדין שיש בנרתיק (יחד עם זה - המונקאפ הוא מוצר לזמן ווסת ולא מומלץ להשתמש בו בזמנים אחרים, גם לא לדימום אחרי לידה) השימוש במונקאפ לא מאמץ את השרירים בנרתיק - הוא יותר תיחום עם השרירים עם ווקאם עדין שמשאיר אותו במקום ומונע נזילות. יש נשים אשר מרגישות יותר טוב "לתת לדם לזרום החוצה" בלילה וזה בסדר גמור. אבל למי שזה לא מתאים, יכולה ללא חשש להמשיך גם בלילה להתשמש במונקאפ שלה
לילה טוב אסתר וינהורסט יבואנית מונקאפ לישראל מנהלת אתר "בשבילנו- מוצרים טבעיים באהבה"

אסתר12

New member
אחרי לידה

הנרתיק יותר "רגיש" לזיהומים ולכן לא מומלץ להשתמש במוצרי הגיינה נשית שמוחדרים לתוך הנרתיק (גם לא טמפון). כדאי רק להשתמש בפדים - עדיף רב פעמיים כמובן. כמו כן - נראה לי שלהרבה נשים האזור פשוט רגיש מידי אחרי הלידה..... אסתר וינהורסט יבואנית מונקאפ לישראל מנהלת אתר "בשבילנו - מוצרים טבעיים באהבה"

יאמה

New member
לפי שירה,

צריך להחליף בערך כל 10 שנים. לגבי השאר ראיתי שכבר ענו הכל.

EfratUK

New member
ומוסיפה את גירסתי:

כמו שאמרו כבר: אחד בלבד לא קרה לי שהתמלא לגמרי, והדימום שלי דווקא די חזק. בימים החזקים מרוקנים לעיתים קצת יותר תכופות (כל 6 שעות) ובימים החלשים מרוקנים בתדירות נמוכה יותר. מה שכן, קרה שלא הכנסתי אותו כמו שצריך, בזווית, ככה שהיה מרווח שהדם יכל לעבור דרכו והיתה נזילה. ישנה עם זה, שוחה עם זה, בקיצור לא משתמשת בשום דבר אחר. אם לא איבדת ולא הייתי צריכה לשנות מידה (אם כבר ילדת, למשל) הם אמורים להחזיק מעמד 10 שנים.

רק בעניין הנזילות

פשוט על השאר כבר ענו, אבל אני רואה שאני המומחית לענייני מונקאפים מלאים - מאז הלידה יש לי מחזורים כל כך מחרידים שבימים הראשונים אני ממלאת מונקאפ כל 3-4 שעות. בכל מקרה, כן, הוא נוזל. אם את חושדת שהוא עלול לנזול לך (אם בגלל שיש לך דימום קשה או בגלל שלא תמיד מכניסים אותו נכון בפעמים הראשונות), מגבים אותו בפד, ואין בעיה. אם הדימום נורמלי, אז כמו שאמרו לפני הוא יכול לא להתמלא גם 8-9 שעות ויותר.

אסתר12

New member
עוד בעניין הנזילות

המונקאפ לא אמור לנזול. אם יש נזילות בזמן שימוש (מעבר להכתמה קלה שיכול להיות בימים הראשונים ואפשר לפתור את זה עם שימוש של תחתונית רב פעמית למשל....) זה סימן שלא נוצר התיחום עם הדפנות הנרתיק. יש כמה דברים שאפשר לעשות 1) לוודא שיש את המידה הנכונה (נכון זה רק הבדל של 3 ממ בין המידות אבל הוא מאוד משמעותי) 2) לבדוק שהחורים הקטנים שמתחת לקצה של המונקאפ פתוחים ולא סתומים 3) אחרי החדרת המונקאפ יש לוודא שהוא נפתח כולו - יש נשים ששינוי צורת הקיפול מאפשר פתיחה יותר קלה ומלאה של המונקאפ - שווא לנסות את 2 צורות הקיפול העיקריות שמוסברים בחוברת ההדרכה 4) אחרי שהמונקאפ נפתח יש ללחוץ על בסיס המונקאפ - כך שיוצא קצת אוויר מהחורים הקטנים ונוצר ווקאם קטן עם דפנות הנרתיק 5) אם זה לא מספיק אפשר להשתמש בשרירי הנרתיק - כווץ השריר מסביב למונקאפ עוזר מאוד ביצירת התיחום אם זה לא עוזר אפשר או לדבר עם שירות התמיכה של מונקאפ שאנו מתפעלים בטלפון 077-6262360 או לפנות במייל [email protected] תודה אסתר וינהורסט יבואנית מונקאפ לישראל מנהלת אתר "בשבילנו - מוצרים טבעיים באהבה"

ayala26

New member
הסיבה שלא ישנים עם טמפון היא תסמונת ההלם

משהו כמו הרעלת דם מכוון שלילה הוא ארוך יותר בדרך כלל מהזמן המומלץ להשאיר טמפון. אני כבר לגמרי מתחלחלת מהמחשבה.. טמפון הוא מצע צמרי ונעים ולח בדיוק מה שבקטריות אוהבות... לא משתמשת, לא בזה ולא בזה. ולא מדממת בלילה בכלל. כשמתרגלים קשב
יבשים בלילה

אסתר12

New member
מונקאפ זה כוסית לאיסוף דם הווסת

או באנגלית menstrual cup המונקאפ הוא כוסית מסיליקון רפואי רך וגמיש שמחדירים בתוך הנרתיק והוא אוגר את דם הווסת (ולא סופג כמו כל המוצרים האחרים). במהלך השימוש את מרוקנת את המונקאפ כל כמה שעות (לפי הזרימה שלך) שותפת אותו מחדירה אותו שוב. פשוט ונקי
המונקאפ הוא לא טמפון רב פעמי (יש כאלו - עשויות מספוג ים וצריך כל פעם לשתוף אותו ולהכניס שוב... ממש כמו טמפון אבל רב פעמי...) תוכלי לקוראו עוד על המוצר אצלי באתר (או באתרים של אחרים שגם משווקים את המונקאפ כמו של בבנות או שירא לוריא או אורגניק מרקט או...) אני היבואנית של המונקאפ לישראל (ולא שירה לוריא - אבל היא מוכרת אותו גם
) בקרוב מאוד גם יעלה לאוויר האינטרנט אתר מונקאפ ישראלי - אם כל המידע, תמונות הסברים ועוד - אני מאוד מתרגשת
אם יש שאלות נוספות אשמח תמיד לעזור אסתר וינהורסט יבואנית מונקאפ לישראל מנהלת אתר "בשבילנו - מוצרים טבעיים באהבה"

למעלה