שאלות מטבח

שאלות מטבח ../images/Emo13.gif

1. אנו מעוניינים לרכוש מספר תבניות סיליקון לאפייה, שישמשו כתבניות לעוגות בצורות שונות, וגם משטח מלבני גדול, לשימוש בתנור. ראינו שיש מבחר גדול של תבניות, של חברות שונות, ממדינות שונות ובמחירים שונים, האם יש חברות/מדינות מומלצות ? האם נכון שכדאי להתרחק מתוצרת סין, ולהתמקד בתוצרת אירופאית כלשהי (איטליה/ספרד) ? אשמח למעט הכוונה
2. הבנו שרדיד אלומיניום הוא מוצר בעייתי מאוד, לא בריא, ומאוד לא מומלץ לשימוש, לא לעטיפת סנדוויצ'ים, ולא לשימוש בתנור (כתחתית כדאי שהמאפים לא ידבקו למגש. האם משטח מלבני גדול מסיליקון, יהווה תחליף טוב לאלומיניום, בתנור ? 3. מה לגבי מחבת הפלא (או איך שלא קוראים לה), שבאמת רואים ששום דבר לא נדבק ? מטפלון כבר התרחקנו, אבל הבנתי שהמחבת הזו עשוייה מעיקר מאלומיניום, ולכן מאוד לא מומלצת לשימוש, האם זה נכון ? 4. האם למישהו יש קישור שמאמת ומסביר את הבעייתיות הגדולה באלומיניום ? 5. ידוע שכאשר אוכלים בשר/דגים שפג תוקפם, או סתם התקלקלו, מדובר בסכנה בריאותית, בשל החיידקים והתחלואה שהנ"ל יכולים להעביר. סתם מתוך סקרנות, מה יכול לקרות ממאכל של מוצרי חלב שפג תוקפם ? האם מדובר בסכנה פחותה יותר ? מה בידיוק הבעיה מבחינה ביולוגית ? (לא שמתכוונים לאכול, סתם סקרנות) תודה רבה !
 

uriler

New member
תשובות לחלק :p

2. עטיפת סנדוויצ'ים - ממליץ על ניילון נצמד פשוט (למרות שהוא לא מאוד סימפטי לסביבה, הוא עדיין עדיף על שקיות). אני לא חושב שיש בעיה עם נייר אלומיניום (שללא חימום אין עימו באמת בעיה), אבל לטעמי ניילון נצמד נוח יותר. לגבי התנור, ממליץ על נייר אפייה. השיטה הטובה ביותר היא לתת ריסוס קל בספריי שמן על תחתית התבנית, לשים את נייר האפייה (הוא יידבק יפה למקום) ואז גם ההסרה שלו לאחר מכן קלה מאוד. 5. אותה בעיה בדיוק. חיידקים גדלים גם בטמפ' של 4 מעלות צלסיוס (בערך הטמפ' במקרר ביתי), ולכן יש פג תוקף למוצרים - לאחריו יש סכנה בריאותית בגלל האפשרות לכך שגדלו שם חיידקים. החמצה של מוצרי חלב היא בדיוק מהסיבה הזו (חיידקים שמבצעים תהליך תסיסה לקטית - צורכים סוכרים ומייצרים חומצת חלב, הגורמת לטעם ולריח ה"חמוץ").
 
תגובה :

נייר אפייה בעייתי בפני עצמו, בשל הנפט שהוא עשוי ממנו. לגבי פגות תוקף, בטוח שגבינה ובשר/דג זו אותה בעיה.. ?
 

uriler

New member
לגבי נייר האפייה - בכל דבר שאנו משתמשים יש

סיכון בריאותי מסוים. להזכירך, סיליקון הוא גם פולימר שנוצר מנפט, וגם משהו שמוגדר "עמיד בחום" אינו תמיד עמיד בחום. לגבי גבינה - בתור סטודנט לתואר שני במיקרוביולוגיה אני חושב שאני מבין קצת בחיידקים... http://he.wikipedia.org/wiki/תסיסה#.D7.AA.D7.A1.D7.99.D7.A1.D7.94_.D7.9C.D7.A7.D7.98.D7.99.D7.AA פה יש קצת מידע לגבי תהליכי הייצור של גבינה ומעורבות החיידקים בעניין, ויש שם גם מעט על עמידות ושמירה בקירור.
 

BiggPoppa

New member
תשובות לחלק השני

1. אני באופן אישי לא ממליץ על תבניות סיליקון. לדעתי אנשים קונים אותן כי זה נראה מגניב. התבניות האלה לא מוליכות חום ולכן זמני האפייה מתארכים משמעותית. חוץ מזה הן רכות ולא מחזיקות את מה שבפנים - לדוגמא אם מוציאים מהתנור עוגה חמה בתבנית סיליקון - היא תישבר ותיקרע בקלות. 3. לא ממליץ על מחבת ה"פלא" (ניאופלם). מדובר במחבת אלומיניום קלה עם ציפוי העשוי מחומר קרמי. החומר הקרמי מחליף את הטפלון ונגזרותיו ולכן המחבת נחשבת לבריאותית. היא דביקה בדיוק כמו מחבת טפלון. אני באופן אישי ממליץ על מחבת כבדה (ולכן מוליכה חום היטב) בציפוי כלשהו. יש לי מחבת מעולה של Crafond - מיציקת אלומניום כבדה בציפוי טפלוני כלשהו - ממליץ בחום, עולה בערך כמו הניאופלם. לצערי לא טיפלתי בה כראוי והרסתי את הציפוי. לא מזמן קניתי מחבת Woll בציפוי טיטניום. מחבת כבדה מאוד. הציפוי טוב כמו טפלון ואמור להיות עמיד מאוד. יש לי אותה רק מספק שבועות אז אני לא יכול להעיד על העמידות, אבל בינתיים אני נהנה ממנה מאוד.
 

avi5199

New member
התבניות הטובות ביותר הן תבניות

ברזל מצופה אמייל כמו שהיו פעם , וכמו שבאות ביחד עם התנורים - גם הכי בריא, לא פולט שום חומרים לתוך האוכל וגם קל לניקוי . כל תבניות הפלסטיק עלולות לפלוט חומרים מזיקים . אלומיניום הוא חומר שחשוד כמשרה סרטן, אבל מרדיד אלומיניום שעוטפים סנדויצ'ים לא נכנס שום אלומיניום לסנדויץ, גם לא כשמכסים תבנית מלמעלה . אולם לבשל בישול ממושך בסירי אלומיניום, או לשים נייר אלומיניום מתחת לאוכל בזמן האפיה או הבישול, זה עלול לגרום להמסה מסוימת של אלומיניום לתוך האוכל וזה לא בריא אם עושים את זה בתדירות גבוהה. והכי חשוב לא לקנות שום דבר מתוצרת סין !
 
אני משתמש בתבניות נרוסטה הנקראות גסטרונום

יש בכל המידות רבע ..חצי ..או שלם..בעומקים שונים.טובים לתנור יש בשוק תבניות סיליקון עם מסגרת מתכת בתוכם כך שגם עוגה חמה שומרת על צורתה. הסירים שברשותי מנרוסטה כשהתחתית החיצונית מאלומיניום וכן הידיות ניתן לבשל בהם וגם להכניס לתנור מה שלא כן בידיות שאינן מתכת ..סירים יקרים.. נ.ב. לא הבנתי למה לא לקנות שוםדבר מתןצרת סין בסין מיצרים דברים זולים וגם את הדברים המעולים ביותר שקיימים.זה שמיבאים לארץ סחורה זולה זה לא אשמת הסינים כשביקרתי בהוואי נקרעו נעלי אישתי בחנות הנעלים בקשנו לקנות נעלי ריבוק יש אמריקאי.. ויש איטלקי.. אמרה המוכרת..ויש סיני.. הסיני עלה כפול מהאמרקאיאו או אמרה המוכרת הסחורה הסינית היא הטובה ביותר... הבשר המיובא מסין מ ע ו ל ה צ'י
 

avi5199

New member
מספיק נדפקתי עם תוצרת סין ../images/Emo201.gif

כל מה שקניתי תוצרת סין : תנורים, מיקרוגלים,קומקומים חשמליים, תיקים, בגדים, נעליים, הכל מתקלקל מתפורר ומתבלה ומתקלקל תוך זמן קצר...ממש זבל... שכחת כבר את הסיפור על הצעצועים עם העופרת מסין ? באוכל מסין אסור לגעת , לפי תחקירים וכתבות תחקיר שהיו בטלויזיה ובעיתונים, אין להם שום שליטה על מה מכניסים שם לאוכל ,התקנים שלהם לא תקנים, הבקרה שלהם לא בקרה, המים שם מזוהמים הם מערבבים מי ביוב ממוחזרים עם מי שתיה. דגים קפואים שמוכרים היום בארץ הרוב מסין , אפילו דג סלמון נורבגי של יצרנים מסוימים מיובא מ סין יש איסור מוחלט של משרד הבריאות לקנות חומרי גלם מסין עבור תרופות. לדוגמה: http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/10019/74/ http://www.laisrael.net/PageDisplay.asp?Artnum=7847 http://news.walla.co.il/?w=//1422385/@@/item/printerhttp://www.epochtimes.co.il/news/content/view/9707/74/http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/9908/74/
 

avi5199

New member
עוד על תוצרת סין

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3396375,00.html בלינק הבא במספר 4 על כלי קרמיקה : "שבשנת 2003, ביוזמה חד פעמית, נבדקו ספלי קפה שיובאו מסין. הבדיקה העלתה רמת עופרת הגבוהה עד פי 12 מהמותר! http://www.iwomen.co.il/item.asp?aid=93863 ועוד לינק על כלי אוכל בריאים ומסוכנים : http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/...%F8%E5%FA_%E3%F3_%F2%F8%E9%EB%E4_%E6%EE%F0%E9
 

אליה ל

New member
אורי, מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לשני

בכל מקרה, ישנם רבים המשתמשים בתבניות סיליקון ומצליחים להפיק מהם מאפים נהדרים וישנם כאלה שלא מצליחים ואז כמובן שהסילקון אשם. לי אישית אין תבניות של סיליקון למרות ועל אף שאני תמיד מתבוננת בהן בסופר אך אני בקושי אופה. יחד עם זאת, אם תכנס לפורום מתכונים השכן, תוכל לשמוע דווקא על כאלו שמאוד מרוצות מתבניות הסיליקון ועד כמה שהבנתי החכמה בסיליקון היא לשמור את המאפה / עוגה בתבנית זמן ממושך יותר לאחר האפיה ולא להוציא את המאפה מיד מהתבנית. בכל מקרה היו שם אי אלו דיונים בזמנו לגבי התבניות כך שכל שעליך לעשות זה לעשות חיפוש שם. כשנמצאים בשלבים ראשונים של בישול / אפיה - לא חייבים לרוץ ולחפש את המותגים. בסופרים השונים אפשר לרכוש יופי של סירים ומחבתות וכך גם תבניות. תתחילו בפשוט ותעלו אחר כך בהתאם ליכולות שלכם - אני עדיין רוכשת לעיתים כלים בסופר על אף ולמרות שיש לי גם כמובן סירים ותבניות של חברות יקרות. מה שכן, הייתי ממליצה לכם לרכוש סיר אחד לפחות מברזל יצוק שישמש לתבשילי קדירה - אומנם הסירים יקרים אך התוצאה טעימה במיוחד. לא ברור לי למה ומדוע רדיד אלומיניום הוא בעייתי - אישית אני משתמשת בהנאה מרובה ברדידי האלומניום בדרך כלל לסגירת תבניות. לעיתים לעטיפה חיצונית של סנדביץ חם ולעיתים גם כתחתית לתבשיל כלשהו. קילקולי קיבה הם דבר מתיש אז למה לקחת סיכון. יחד עם זאת, במוצרי חלב מסויימים כמו - חלב זה שארוז בקרטונים, גבינות לבנות, גם אם פג תוקפם באיזה יום או יומיים, אני מריחה וטועמת ואז מחליטה אם להזביל או שלא. הבעייה בסין - לא יודעת - חשוב תמיד להתייחס למוצר עצמו ומרכיביו. היו כמה פשלות שם עם מוצרים שעלו לכותרות אבל........... בהצלחה
 
למעלה