שאלות מטבח

שאלות מטבח ../images/Emo13.gif

1. אנו מעוניינים לרכוש מספר תבניות סיליקון לאפייה, שישמשו כתבניות לעוגות בצורות שונות, וגם משטח מלבני גדול, לשימוש בתנור. ראינו שיש מבחר גדול של תבניות, של חברות שונות, ממדינות שונות ובמחירים שונים, האם יש חברות/מדינות מומלצות ? האם נכון שכדאי להתרחק מתוצרת סין, ולהתמקד בתוצרת אירופאית כלשהי (איטליה/ספרד) ? אשמח למעט הכוונה
2. הבנו שרדיד אלומיניום הוא מוצר בעייתי מאוד, לא בריא, ומאוד לא מומלץ לשימוש, לא לעטיפת סנדוויצ'ים, ולא לשימוש בתנור (כתחתית כדאי שהמאפים לא ידבקו למגש. האם משטח מלבני גדול מסיליקון, יהווה תחליף טוב לאלומיניום, בתנור ? 3. מה לגבי מחבת הפלא (או איך שלא קוראים לה), שבאמת רואים ששום דבר לא נדבק ? מטפלון כבר התרחקנו, אבל הבנתי שהמחבת הזו עשוייה מעיקר מאלומיניום, ולכן מאוד לא מומלצת לשימוש, האם זה נכון ? 4. האם למישהו יש קישור שמאמת ומסביר את הבעייתיות הגדולה באלומיניום ? 5. ידוע שכאשר אוכלים בשר/דגים שפג תוקפם, או סתם התקלקלו, מדובר בסכנה בריאותית, בשל החיידקים והתחלואה שהנ"ל יכולים להעביר. סתם מתוך סקרנות, מה יכול לקרות ממאכל של מוצרי חלב שפג תוקפם ? האם מדובר בסכנה פחותה יותר ? מה בידיוק הבעיה מבחינה ביולוגית ? (לא שמתכוונים לאכול, סתם סקרנות) תודה רבה !
 

d a p h n a

New member
כמה דברים

לגבי נייר אלומיניום, להבנתי הוא רק בעייתי במגע עם חומצה (עגבניות, לימון וכו'). שאר הזמן הוא לא אמור להיות בעייתי. אני, בכל מקרה, משתמשת בנייר אפייה (אלא אם זה בטמפרטורה גבוהה), אבל אני חושבת שיש משטחי סיליקון שיעשו את העבודה. לגבי מחבתות, יש כיום סירים ומחבתות שמצד אחד יש להם תחתית שאינה נדבקת, ומצד שני זה לא טפלון שמתקלף ובעייתי. יש היום סירים עם תחתית non stick שאפשר אפילו לשים אותם במדיח ולהשתמש בכלי מתכת כי הציפוי לא מתקלף. אני אישית אוהבת אותם.
 
למעלה