מניסיוני המועט,
אענה, קח הכל בעירבון מוגבל לדברי, אני די מתחילה. "להתקדם ברמה"- רמה אישית? רמה גופנית? או אפילו בחגורה? ברמה האישית, טוב נו, זו רמה אישית, אני התחלתי להתאמן אי שם בספטמבר שנה שעברה, והשיפור שיש משיעור לשיעור הוא עצום(כל פעם אתה לומד משהו חדש... תלוי למה אתה קורא שיפור גם), מקום לשיפור, יש תמיד, אני אישית הרגשתי "התקדמות" אצלי, אחרי 4 חודשים. אבל זו אני, ואני תמיד טוענת שכל יום אתה יכול לשפר משהו אחר. רמה גופנית- זה תלוי גם ב"מאיפה באת" אני רואה אצלי בקבוצה, שהמתחילים(כאילו, יותר ממני), הם משתפרים הרבה יותר מהר ממה שאני, ורובם באו אכן מרקע של ספורט קודם. לכן זה גם תלוי מאוד בזה. אבל אל תדאג, גם בזה משתפרים
. חגורה- פעם בשנה ישנו טקס הנקרא "בטיזדו" טקס הטבלה, שבו מעניקים את החגורה הראשונה. כינוי- תראה, אצלי בקבוצה, נהוג שהמאמן נותן כינוי לפני טקס הבטיזדו, אבל גם ראיתי קבוצות אחרות שניתן לאדם כינוי אחרי כמה שנים בקפוארה. לי אישית, ניתן כינוי שבועיים לפני הבטיזדו שלי, ע"י מישהו שהוא לא המאמן שלי בכלל(ועכשיו שחושבים על זה, קיבלתי כינוי עוד לפני שהוא ראה אותי בכלל מתאמנת/משחקת). מתי מתחילים ללמוד על הכלים- גם זה שונה מאדם לאדם... אתה יכול לבקש ממישהו אצלך בקבוצה לפני/אחרי האימון שילמד אותך על הכלים הבסיסים, אבל גם בזה אין מה למהר. כל דבר בזמנו. מקווה שלא חפרתי לך המון, שיהיה לך בהצלחה, ועכשיו תספר לנו איפה אתה מתחיל להתאמן וכאלה