שאלות מטופשות של מתחיל

אדםbar

New member
שאלות מטופשות של מתחיל

כמה זמן לוקח לתלמיד להתקדם ברמה? זה עניין של שנים?בדובר בעניין של זמן או בעניין של רמה אישית? מתי מקבלים כינוי?באיזה שלב? מתי מתחילים ללמוד לנגן על הכלים של הקפוארה?

מניסיוני המועט,

אענה, קח הכל בעירבון מוגבל לדברי, אני די מתחילה. "להתקדם ברמה"- רמה אישית? רמה גופנית? או אפילו בחגורה? ברמה האישית, טוב נו, זו רמה אישית, אני התחלתי להתאמן אי שם בספטמבר שנה שעברה, והשיפור שיש משיעור לשיעור הוא עצום(כל פעם אתה לומד משהו חדש... תלוי למה אתה קורא שיפור גם), מקום לשיפור, יש תמיד, אני אישית הרגשתי "התקדמות" אצלי, אחרי 4 חודשים. אבל זו אני, ואני תמיד טוענת שכל יום אתה יכול לשפר משהו אחר. רמה גופנית- זה תלוי גם ב"מאיפה באת" אני רואה אצלי בקבוצה, שהמתחילים(כאילו, יותר ממני), הם משתפרים הרבה יותר מהר ממה שאני, ורובם באו אכן מרקע של ספורט קודם. לכן זה גם תלוי מאוד בזה. אבל אל תדאג, גם בזה משתפרים
. חגורה- פעם בשנה ישנו טקס הנקרא "בטיזדו" טקס הטבלה, שבו מעניקים את החגורה הראשונה. כינוי- תראה, אצלי בקבוצה, נהוג שהמאמן נותן כינוי לפני טקס הבטיזדו, אבל גם ראיתי קבוצות אחרות שניתן לאדם כינוי אחרי כמה שנים בקפוארה. לי אישית, ניתן כינוי שבועיים לפני הבטיזדו שלי, ע"י מישהו שהוא לא המאמן שלי בכלל(ועכשיו שחושבים על זה, קיבלתי כינוי עוד לפני שהוא ראה אותי בכלל מתאמנת/משחקת). מתי מתחילים ללמוד על הכלים- גם זה שונה מאדם לאדם... אתה יכול לבקש ממישהו אצלך בקבוצה לפני/אחרי האימון שילמד אותך על הכלים הבסיסים, אבל גם בזה אין מה למהר. כל דבר בזמנו. מקווה שלא חפרתי לך המון, שיהיה לך בהצלחה, ועכשיו תספר לנו איפה אתה מתחיל להתאמן וכאלה

אדםbar

New member
תודה רבה על התשובה המספקת

עוד לא נרשמתי לשום קבוצה אני אפילו לא מוגדר כמתחיל יש לי בעיה והיא שיש לי חרדה חברתית ואני עדיין לא מוצא את האומץ של להתחיל אם כבר פתחתי את זה יש לי עוד שאלה אם אני אתחיל ללמוד דרך קלטות (מצאתי הרבה שיעורים בyoutube) ככה קצת כמה שבועות כדי שארגיש יותר בטוח זה יעזור לי? מה דעתכם?

מאיפה אתה?

אנחנו מבטיחים לעזור ולהחזיק לך את היד בהתחלה. אני בכלל הייתי בחששות כמו כן. וללמוד דרך קלטות זה לא כיף כמו ללמוד ביחד.

תיקון קל

הבטיזדו זה רק הטקס הראשון וזה הטבלה לקפוארה הטקסים שאחרי זה נקראים טרוקה דה קורד או בעברית החלפת חגורה וגם ללמוד בקלטות זה לא הכי טוב כי אין מי שיתקן אותך שאתה עושה טעות ולהתחיל להתאמן עם טעות וזה נחרט במוח קשה לשנות אחר כך

ailag

New member
אני חושבת שלמידה דרך קלטות תשיג אפקט הפוך

בטח אם זה לכמה שבועות, כמה שבועות זה המון. א. יש משהו שקרה לי ואני רואה קורה לאחרים: חוששים להכנס לשחק לפני ש"אני אגיע לפחות לרמה בסיסית". ואז גם הרבה זמן הם עומדים בחוץ סתם, וגם לא מצליחים ליישם אח"כ את כל מה שהם יודעים במשחקים ראשונים ומרגישים לא בסדר. ב. יש הרבה מאוד נקודות בהתחלה שבהן מתחילים עושים דברים קצת לא נכון. הם לא מודעים לזה כי הם מתחילים, והקלטות בטח שלא יעזרו להם. רק מדריך שיראה אותם ויתקן. אצלנו למשל יש מישהו נחמד, עם כוונות טובות, רק מה - לא ממש מוכן לקבל ביקורת בונה. עכשיו, בקפוארה יש צעד בסיסי שקוראים לו "ג'ינגה", וזה בעצם בסיס להרבה מהלכים. הג'ינגה שלו שגויה לחלוטין.. שזה קורה לכולם, אבל בגלל שהוא לא מקבל ביקורת בונה הוא מתקדם יותר לאט ולא ממש מצליח את רוב המהלכים. רק מצליח להתיש את עצמו מהר יותר לפעמים. אתה מן הסתם לא תצליח לתת לעצמך מספיק ביקורת בונה, ואם יהיו לך רק קלטות ההרגלים הרעים ישתרשו. לפחות זה מהשיעור שלי מקבל הדרכות אישיות לפעמים .. ג. למה? כולם בדרגת מתחיל בהתחלה. אנשים שמגיעים אלינו עם המון כושר ועבר עשיר בספורט עושים ג'ינגה עקומה ולא מצליחים ליישר בעיטות חודשים. זה לא שכולם מגיעים לשיעור ראשון ועושים סלטות לתקרה. אז אם כל המתחילים הם ככה, והשיעורים בנויים בהתאם, למה אתה חושש מזה? ד. אתה עלול לעשות משהו לא נכון ולפצוע את עצמך. גם אם לא תיפול על הראש, שחיקת סחוס בגלל התכופפות שגויה זה לא נעים. (חפש וידאו של rolé - הצלחתי בזמנו לסכן את הברך בזה
וב negativa) מה שכן - כשאתה תכנס לקבוצה - שזה יקרה מחר אחרי שתרים למדריך החדש שלך טלפון כן? - אתה יכול במקביל לשיעורים לראות סרטונים של מה שלמדת. ככה עשיתי - אתה מסתכל איך עושים תנועה שכבר למדת, ולומד לדייק יותר. וככה אם בטעות תלמד משהו שגוי מהסרטון המדריכים כבר יתקנו לך. אגב, איפה מצאת שיעורים ביוטוב?

ailag

New member
למה לא קראתי את כל השרשור לפני התגובה?

סליחה עידנדן :)

למעלה