שאלות ממגדלת טרייה

ריטה ב

New member
שאלות ממגדלת טרייה

היי אני מגדלת דגים טרייה יחסית. הפעם הקודמת שהיו לי דגים היתה לפני כמעט 20 שנה. לפני כשלושה שבועות קניתי אקווריום 40 25 17 עם דגים: 2 גופי בהריון, 5 דגי זהב, 4 סייפנים ו 2 דגים קטנים זוהרים (לא זוכרת את שמם). באקווריום יש אבן אוויר, אין פילטר (בחנות אמרו לי שבשביל הגודל הזה הפילטר איננו הכרחי), יש צמחים. בחנות אמרו להאכיל את הדגים פעם ביומיים בכמות קטנה של "Flake food for discus", פעם בשבוע להוסיף פקק של אנטי כלור ולהחליף מים (חצי כמות) אחת לשבועיים. את 2 הגופי ישר שמתי בצנצנת נפרדת. עכשיו ככה. בשבוע הראשון מתו גופי אחת ושני דגים זוהרים. אח"כ שבוע הכל נראה בסדר. ובשבוע האחרון מתו כל 4 הסייפנים ו 4 דגי הזהב. כרגע נשארו רק גופי ודג זהב אחד. עוד לפני המוות ההמוני הזה הבחנתי שמשהו לא בסדר, כי הדגים שכבו על הקרקעית. המוכר בחנות אמר לי, שהרבה לקוחות דווחו לו על תמותה של דגי נוי בימים אלה. והוא רואה כסיבה אפשרית שינוי טמפרטורה בין יום ולילה, והמליץ לי מדי בוקר להוסיף לאקווריום מים קרים ממקרר. שאלתי אותו, האם אפשר להוסיף מים ישר מהברז, או כדאי לשים כאלה, שעמדו בצד זמן מה. והוא אמר, שאין צורך בכך, מה שכן - לא רע אם המים יהיו אחרי פילטר. ולשאלות. 1. למה מתו הדגים? מה עשיתי לא נכון? 2. פילטר - צריך או לא? 3. מים - ישר מהברז? (ב"גלגול הקודם" שלי שמתי אותם בצד ללא דגים למשך כמה ימים). 4. שמירה על טמפרטורת המים - כיצד? 5. האם ניתן להציל את דג הזהב האחרון? 6. לפני כמה ימים גופי נהייתה קצת עקומה, והבטן שלה התחילה להשחיר. מתי צפויים להופיע ה"תינוקות"? וכמה בערך? 7. מה הם הדגים הכי נוחים לגידול? 8. כמה דגים ומאיזה סוגים תמליצו לקנות לאקווריום כזה? תודה מראש, ריטה

גלעד cool7

New member
עשית לא נכון-הקשבת למוכר.

דגי זהב צריכים מרחב גדול, לא טריטוריאלי אלא פשוט מרחב מחיה. אם אני לא טועה טענו כאן בפורום שכ-40 ליטר לכל דג. למרות שלפי דעתי ניתן להתגמש אם האקוריום למשל 160 ליטר אז לא 4 דגים אלא 8 דגים בערך. פילטר נכון, את לא צריכה מבחינת תנועה של מים כי האבן אויר עושה, אבל זה רק שתנאי שאת שוקדת וכל שבוע מחליפה 10-20 אחוז מהמים (מיקודם המלצתי למישהו כל חודש כי יש לו דג אחד שאינו משתווה לרמה של דגי זהב ביכולת ללכלך). אצלי אני מכניס ישירות מהברז ללא בעיות היות ויש לי 130 ליטרים. אצלך עדיף להעמיד דלי איזה 4 שעות, לא צריך יותר מיום אחד. למה הדגים מתו? יכול להיות ממחלה, טעות שלי- הם מתו ממחלה השאלה אם ממחלה פיזית בלבד (חידק, טפיל, זיהום וכו') או גם מטראומה או דברים שהלחיצו אותם. נלחצו זה בעיקר אם הם הסתתרו בפינה, אבל הבנתי ממך שנחו על הקרקע ולא בפינות זה מרמז על גסיסה ממחלה. שמירה על טמפ'? עדיף לך להשקיע את הכסף באקוריום גדול יותר. ובכלל דגי זהב לא נועדו לטמפרטורות הגבוהות של ישראל, אני לא ממליץ על גידול שלהם בבאקוריום כשלך שוב בגלל גודל וגם בגלל טמפרטורות. להציל את דג הזהב האחרון? להחזיר אותו לחנות. הכי נוחים שמותר לך לפי דעתי האישית להכניס אלו דגי להקה, ממליץ בחום על פינגווינים, פסיוסית הזברה, שרי בארים, גופים ועוד כמה מעטים... אבל לא את "הזוהר ההוא"-ניאון טטרה. וגם לא להגזים עם הכמות! אני לא ממליץ שיהיו מעל 20 דגי להקות אצלך, אל תשכחי שדגי להקות צריכים להיות בלהקה אחרת עלולים למות מבדידות. בקשר להשרצה אין לי ידע סליחה. בברכה, גלעד.

גלעד cool7

New member
מצטער נורא עייף-תיקונים קלים.

פסיוסית הזברה=פסוסיות הזברה. ובקשר לאם המוכר לא יקבל את הדג זהב, קשה לי להגיד מה לעשות-אם אינך יכולה להרשות לעצמך אקוריום יותר גדול, ואין לך למי לתת אותו... אני ממליץ שפשוט תהיה קפדנית ותמשיכי לגדל אותו אצלך באקוריום. אגב לא שמתי לב אם דיברת על אוכל או לא, אני ממליץ כמובן על תערובת בסיסיות לדגי נוי (דפים כאלו צבעוניים) רגילים לדגים שלך, ובכמות שייקחת לכל האקוריום 2 דקות לחסל. בהצלחה.

גלעד cool7

New member
יואו מצטער מאוד!

כמה תגובות... ראיתי שדיברת על אוכל, האוכל שלך לא מתאים להם. הוא מתאים בעיקר לדיסקוסים וסקלארים (מלאכי רביב). ולהאכיל אני מעדיף כל יום בכמות שאמרתי. ועכשיו... לילה טוב.

Suikun

New member
תשובות למגדלת הטרייה

לא הבנתי את המידות, מה אורך האקווריום? 17 או 40? בכל מקרה, האקווריום לא מתאים לגידול דגי זהב מכמה בחינות: 1. קטן מדי. 2. את מגדלת בו דגים טרופיים (הגופים, הסייפנים ו"הדגים הזוהרים"), שזקוקים לטמפרטורה גבוהה יחסית (מה שיש בישראל) לעומת דגי הזהב שזקוקים למים קרים. הדגים הזוהרים, האם צבעם הוא אדום עם פס כחול בהיר זוהר החוצה את הגוף? אם כן, אלו נאונים. בנוסף לכך שהם דגים מאוד רגישים, הם זקוקים לתנאי מים טובים וללהקה של לפחות חמישה פריטים. צריך פילטר לאקווריום, במיוחד כשיש הרבה דגים כמו אצלך. פילטר פנימי קטן יספיק, רק תסדרי אותו ככה שהמים שיוצאים ממנו לא יעשו יותר מדי זרמים באקווריום שיפריעו ויציקו לדגים. Flake food for discus - האוכל מיועד לדגי דיסקוס. לא ברור לי מה ההבדל משאר המזונות, אך סביר להניח שיש, ככה שהוא לא ממש מתאים. אבל לא נראה לי שזה מה שהרג את הדגים. כדאי להאכיל את הדגים פעם ביום, בכמות קטנה. (אם לוקח לדגים לאכול את האוכל שהבאת יותר מ2 דקות זה אומר ששמת יותר מדי) לא להחליף חצי כמות מים פעם בשבועיים, אלא להחליף כעשרה אחוז פעם בשבוע, להוסיף את האנטי כלור למים לפני שאת מוסיפה אותם לאקווריום, לחכות חמש-עשר דקות, ואז לשים באקווריום. לפני שמוסיפים מי ברז לאקווריום חשוב מאוד לשים אנטיכלור. פילטר לא יעשה כלום, להיפך, אם תעבירי מי ברז בפילטר זה יעשה רק נרז, הכלור שבמי הברז יהרוג את הבקטריות שבפילטר מה שימנע ממנו לנטרל אמוניה שעוברת בו. הדגים שהכי מומלצים לאקווריום שכזה הם גופים. בהצלחה!

ריטה ב

New member
../images/Emo51.gif Suikun

מהתשובות כאן הבנתי, שהחנות לא בסדר. 5 דגי הזהב והאוכל היו כלולים ב"חבילת" האקווריום. והדגים האחרים נרכשו באותו הזמן באותה החנות. מידות האקווריום: אורך 40, גובה 25, עומק 17. אגב, בכל חנות שביררתי לגבי אקווריום כזה, היו נותנים כמה דגי זהב "במתנה". למה נותנים אותם אם זה יהרוג אותם? האם ייתכן שהמוכרים עצמם לא יודעים זאת? קשה לי להאמין.

ganjaman stound

New member
עוד כמה תשובות

אולי המוכר בחנות רמאי ואולי גם לא אולי הוא לא זכר שעם דגי הזהב לקחת גם דגים טרופיים וההצעה שלו להוסיף מים מהמקרר אולי תעזור לדגי הזהב(מה שלא בטוח כי דווקא הם העמידים ביותר)אבל סיכוי גבוה שמים מהמקרר דווקא יהרגו את הטרופיים תחילה את צריכה להחליט אילו דגים את מגדלת זהב או טרופיים מקוון שדגים טרופיים צריכים איכות מים יותר טובה גוף חימום למים(במיוחד לחורף) ומשאבת אוויר -פילטר - רצוי בכל אקווריום ליצור סירקולציה של המים ולשמור על איכות המים (לדגים טרופיים הוא חובה)ורצוי גם לדגי זהב מפני שהם מזהמים גדולים של המים מה שאני יכול להציע לך מכוון שנישארו לך עכשיו רק שני דגים אם הבנתי נכון הוא להחליט אם את רוצה דגי זהב או טרופיים להחזיר את זה שהחלטת שאת לא רוצה ולהתחיל רק עם שני דגים כדי לתת לאקווריום לרוץ למשך שבועיים חודש ואח"כ אפשר להוסיף עוד כמה דגים(לא יותר מדי כי האקווריום יחסית קטן ולא הרבה בפעם אחת כל פעם שניים שלושה ובכשר לשאלות לפי מספרים 1-מקווה שהבנת כבר למה הם מתו (נכנסו לסטרס רציני וקיבלו תנאים לא נכונים לגדילה) 2-פילטר תמיד רצוי ולאקווריום בגודל שלך הוא גם לא יהיה יקר מדי 3-מים-ממש אין צורך באנטי כלור מעמידים מים בדלי לכמה שעות והכלור מתנדף ועם מעמידים ל-12-24 שעות אז גם הטמפ' משתווה למים באקווריום 4- טמפ' כבר ציינתי אם את מחלטיה על דגים טרופיים חובה גוף חימום למים למשך החורף לשמור על 24-26 מעלות צלזיוס 5- תלוי בתנאים שיהיו לו 6- קודם תייצבי את האקווריום אח"כ כבר יגיעו המון שרצים של גופי 7- תלוי למי (הבסיסיים ביותר הם דגי זהב ודגי קרב) 8- לאקווריום הזה- אם אני לא טועה 17 ליטר הייתי אומר דגים טרופיים קטנים וגם אין יותר מדי מקום להרבה הייתי מתחיל אם גופים (הם הכי עמידים) ואולי אחר כך מוסיף עוד טרופיים קטנים בכל מקרה מתחילים בקטן מתים פחות דגים ושיהיה בהצלחה

Suikun

New member
סביר להניח שהמוכרים יודעים,

ופשוט לא אכפת להם. דג זהב הוא דג זול מאוד, ככה שלא אכפת להם לתת כמה כאלה בחינם, גם בשביל לעודד לקנות את האקווריום (איזה מבצע! קונים אקווריום ומקבלים איתו את הדגים בחינם!) וגם כי אולי כשהדגים ימותו, את תחזרי לקנות אליהם דגים אחרים ואז הם ינסו לשכנע אותך לקנות עוד דברים (הדגים מתו? זה בטח בגלל שאין פילטר. תקני פילטר)

למעלה