שאלות ממישהו ספקן

GolanBerlin

New member
שאלות ממישהו ספקן

היי, רציתי לשאול את חברי הפורום כאן כמה שאלות. אני ממש לא אנטי, אני פשוט די ספקן.

1. האם המטפלים ברפואה משלימה מטעם קופ"ח כללית הינם רופאים מוסמכים?
2. אני סובל מ-OCD והציעו לי לנסות רפואה משלימה כדי לטפל בזה. האם יש דבר כזה?
3. מקריאה באינטרנט אני הבנתי שאין אף מחקר שהצליח להוכיח שרפואה משלימה, הומאופתיה וכד' עובדים או/ו מרפאים, ובמקרים שהם כן - מדובר בפלצבו בלבד. אז האם בעצם מדובר ברפואה ללא הוכחות?
4. בנוסף הבנתי שבתרופות של ההומאופתיה יש רק מים או שבקושי יש חומר. זה נכון?

תודה

תשובה

1. מיעוטם רופאים. רובם לא
2. יש כמה דרכים בהם ניתן לעזור- כגון שינוי תזונתי/תוספי מזון, טיפולי מגע שונים, טיפולי SE, הומאופתיה, קינסיולויגה ועוד. (שמניחה שיבואו עוד מטפלים לתת עצות)
3. חלק גדול מהטיפולים אינו ניתן להוכחה מחקרית. חלקם כי אין למדע כלים למדוד אותם, וחלקם כי לרפואה אין שום סיבה כלכלית לקיים מחקרים אלו.
הסיבה שהוצע לך לגשת לרפואה משלימה היא כי כנראה הרופא שלך החליט כי מיצה את תחומי האפשרויות שיכול להציע. וזוהי הזדמנות מצוינת עבורך לעשות צעד לכיון שיפור איכות החיים.
4. כן. אבל ההשפעה אינה תלויה בכמות החומר. ויש הרבה מידע ברשת

בגדול- כדאי לך לגגל על שיטות שונות, לגשת ולהתנסות בכמה עד שתמצא את הדרך/המטפל שיתאימו לתמיכה והריפוי האישי שלך

בהצלחה

0 אור 0

New member
והתשובות שלי

1. בדרך כלל לא - מטפלים ברפואה משלימה הינם מוסמכים בתחום הטיפול שלהם. ההכשרה מאד שונה מאשר הכשרה לרפואה.
במקרים די נדירים יש מישהו שהתחיל כרופא ואז הרחיב את עצמו לראיה הוליסטית והפך גם למטפל.
שים לב שאחת הבעיות בקופת חולים היא הגישה שגורסת שמי שקובע איזה טיפול תקבל הוא רופא ממיין. אני מניחה שיש ממיינים נדירים אשר מכירים היטב את השיטות השונות מספיק כדי לחבר אותך למטפל טוב, אבל ככלל האבחון הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול - משיחות שלי עם מטפלים ברפלקסולוגיה בקופת חולים, מכיוון שאסור להם להקדיש מפגש של שעה וחצי שעתיים לאבחון ולקביעת האסטרטגיה הטיפולית בעקבותיו, אז אותו מטפל בדיוק יתן לך טיפול הרבה יותר איכותי בקליניקה שלו, מאשר עם הוראות של רופא ממיין ואבחון זריז ביותר תוך תנועה
2. ברפואה משלימה מתבוננים על האדם השלם ולא על המחלה הספציפית.
כמו שאין מטפל לרגלים ומטפל לאף אוזן גרון, כך אין מטפל ל (CD. יחד עם זה, השילוב של האופי האישי שלך עם המחלה העיקרית ממנה אתה מוטרד (ולא בטוח שהיא השורש) , לעתים יוביל לחיבור עם שיטת טיפול אחת והעדפתה על אחרת.
3. תלוי למה אתה קורא הוכחות. נכון שיש מעט מאד מחקרים שמוכיחים תקפות של טיפולים, וכמו שכתבה לילך , חלק מזה הוא בסתירה מהותית בין הנדרש להוכחה מחקרית לבין אופי הטיפול, וחלק מפוליטיקה.
גורם נוסף הוא שכאשר כבר מוכיחים משהו שידוע ומקובל ברפואה ההוליסטית , אז החוקר "מנכס" לעצמו את הגילוי המרעיש, ולא זוכר להודות למקורות בהם הידע קיים כבר אלפי שנים - כך כל המחקרים על צמחי מרפא ומזונות מרפאים ששואבים מהידע שאנחנו כנטורופטים ומטפלים בצמחי מרפא מכירים זה מכבר,
בתכל'ס אני מאמינה בעובדות - אני הגעתי ללמוד רפלקסולוגיה לאחר שרפלקסולוגית פגשה אותי בשיא השפל הבריאותי של חיי ופשוט הצילה אותי - ממצב של גיל מעבר מוקדם ש"אין מה לעשות", עייפות, דכאון, מחלות חוזרות , חזרתי לחייםשל חיוניות ואנרגיה וללא מחלות, ורק השנה, כמעט עשרים שנה אחרי , הגעתי לגיל מעבר אמיתי.
אז כל אחד יכול לטעון שזו "החלמה ספונטנית", אבל אחרי 3 שנים ללא מחזור, לטעון שהוא החליט לחזור באופן ספונטני לגמרי דווקא לאחר טיפולי הרפלקסולוגיה , זה נקרא להתעלם מהעובדות ומהפירוש הפשוט שלהן.
כמוני יש רבים רבים שחייהם או איכות חייהם ניצלו בזכות טיפולי רפואה משלימה - באופן מפתיע ומקרי כולם חוו שיפור מדהים בבריאותם דוקא לאחר הטיפולים.
אז במבחן התוצאה זה עובד
לא במאה אחוז, לא כל מטפל עם כל מטופל, אבל הערך של ההצלחה לחיים שלך מצדיק נסיון של מספר כיוונים
העצה שלי : להמנע ממטפלים מסחריים שגובים סכומי עתק עם הבטחות מפה ועד השמים.
4. אני פחות מתחברת להומאופתיה , למרות שמכירה אנשים שנעזרו בה בהצלחה רבה. אם קשה לך עם התפיסה של השיטה אתה יכול ואף מוזמן להעזר בשיטה אחרת שיותר מדברת אליך - יש המון שיטות
&nbsp

GolanBerlin

New member
משהו בתשובות שלכם מוזר לי

אתם בעצם אומרים לי שאני מגיע לאדם שמציע לי טיפול - אך הוא אינו עבר הכשרה.
וגם שאין שום מחקר או הוכחה שהטיפול עובד.

כיצד זה שונה, בעצם, מלגשת למיסטיקן או לרב שמבטיח לרפא אותי באמצעות ברכה?

סליחה על החוצפה אבל באמת אינני מבין.
תודה

0 אור 0

New member
חס ושלום

אני ממש לא אומרת לך ללכת למישהו שלא עובר הכשרה, להיפך.
אני אומרת לך שהכשרה של רפואה מערבית אינה מכינה אותך להיות מטפל הוליסטי
אני מטפלת ברפלקסולוגיה, תזונה, מגע , צמחים ואיזון אנרגטי - כל אחד מהתחומים שציינתי למדתי לפחות שנתיים בצורה מסודרת.
השלמתי את לימודי הנטורופתיה שלי אחרי בערך 12 שנים של לימודי תחומים שונים שבסופם השקעתי מאמץ מרוכז לעשות את 3 השנים של לימודי תזונה שנדרשות לקבלת התעודה (שאר הנושאים כבר למדתי בהיקף גדול מהנדרש בנטרופתיה רב תחומית). גם אחרי התעודה, אני מטפלת , משלבת תחומים, מלמדת וממשיכה ללמוד כל הזמן.
מי שרוצה ללמוד בצורה מרוכזת יותר, יכול לסיים לימודי תזונה בשלוש שנים ואת התואר המשולב בארבע או חמש שנים (תלוי מה הם מקצועות המגע הנלווים שבחר - רפלקסלוגיה, שיאצו או סו ג'וק שכל אחד מהם נלמד שנתיים-שלוש)
לימודי רפואה סינית הם יותר מוסדרים , ובמינימום מטפל לומד 4 שנים (הרוב ממשיכים עוד להתמחויות שונות).
לחלק מתחומי הלימוד יש אפשרות להתחיל לטפל גם אחרי קורס בסיסי ו/או להתפתח לתחומים שונים באותו תחום - כך למשל עיסוי אתה יכול לקבל ממטפל בספא שעשה קורס מזורז של שבוע ולמד ללטף לך את הגוף, ממעסה שלמד קורס של מספר חודשים של עיסוי שבדי ויודע קצת יותר, ממעסה בכיר בעיסוי רפואי שיקומי שיש לו כלים וידע לפתור לך בעיות בריאות רציניות (כולל כאלו שאנשים עם פחות ידע בכלל לא מבינים שקשורים לשרירים - כאבי ראש למשל), או ממטפל שהתמחה בשיטות עיסוי הוליסטיות ולמשל מתמקד בפתרון בעיות רגשיות דרך טיפול מגע.
בעולם של הפצת הידע שאנו חיים בו, יש עוד ועוד שיטות כאלו , שלכל אחת הדגשים שלה ושיטת ההכשרה שלה, והמקומות בהן יש לה יתרונות.
בנוסף ללימודים המסודרים ישנן שיטות שעומדות בפני עצמן, ואפשר ללמוד בזמן קצר - כמו רייקי . לרוב מטפלים רב תחומיים נעזרים בשיטות אלו לצורך העמקה, לעתים יש אנשים שמסתפקים בשיטה אחת ומעמיקים רק בה ויש גם לכך יתרונות.
כל אלו הן אפשרויות לגיטימיות וטובות שעומדות בפניך
אני רק רוצה להזהיר אותך מפני טעות נפוצה של מטפלים פחות זהירים ומודעים, ולרוב פחות מקצועיים - אתה כמטופל מגיע למישהו שלמד תחום מסויים , נניח עיסוי שבדי, נניח ממדריך בחדר כושר, נניח אפילו מטפל מעולה בשיטת עומק כמו רפלקסולוגיה ונניח אפילו רופא המשפחה שלך שלמד 7 שנים רפואה (אבל לא התעמק בתזונה או בשרירים), ואז אתה מקש ממנו ששיתאים לך גם את התזונה או לפתור בעיה של טריגר שרירי שמייצר לך כאבי ראש בלתי נסבלים, והוא - במקום להעביר אותך למי שמתמחה באותו תחום , יתאים לך משהו כללי מתוך הידע הבסיסי שיש לו בנושא.
לפעמים אפילו זה מצליח עם מטופל אחד או שניים, כי כללים בסיסיים באמת עובדים לא פעם, ואז מפה לאוזן אנשים באים לקבל יעוץ ממי שלא מבין בתחום הזה, לחלקם זה עולה במחיר של לא להגיע לידע המדויק והנכון שבאמת יכול לעזור לך.
מהמקרים האלו נוצאת חלק מאי הבהירות והתחושה שאין לרפואה משלימה איך לעזור
חלק נוסף נובע מכך שאתה בא אלי ואני ממליצה לך על תנועה מסויימת, תזונה, צמחים , או מספר טיפולים, ואתה שומע אבל לא עושה - ואז זה באמת לא עוזר, כי רפואה משלימה לא תלויה רק בידע והבנה , היא תלויה גם בעשיה ושינוי
אז לא תמיד קל למצוא את המטפל או הטיפול שמתאימים לך, ולא תמיד קל להגיע להחלטה שהפעם אתה באמת מתמסר לטיפול ועושה מה שצריך כדי להחלים,
ואז כשזה מצליח מי צריך מחקרים של מדענים שמפגרים אחרי המציאות?

חסושלום 2

ההכשרה שמטפלים הוליסטיים עברו- שונה משל הרופא הקונ'(וגם מאחד לשני)
היות והטיפול מותאם לאדם, ולא למחלה- קצת קשה למצוא הוכחות "מדעיות" והכל פורט קודם
עובדה היא שרפואה קונ' למרות כל המחקר/לימוד/הוכחות לא תמיד (הרבה מאוד פעמים) לא מצליחה לפתור את הבעיה. פעמים רבות היא עוזרת עם סימפטומים, לעיתים תוך גרימת ת. לוואי.

הבחירה ללכת למטפל/תחום טיפולי כולה תלויה בך-
רבים מאמינים שרב/מיסטיקן עזרו להם
אם אתה מחפש ריפוי זו הזדמנות לנסות דרך אחרת. לכן כדאי להכיר כמה שיטות, להתנסות ולמצוא מה מתאים לך ( מגע, צמחים, אנרגטי, וכד')

למעלה