חס ושלום
אני ממש לא אומרת לך ללכת למישהו שלא עובר הכשרה, להיפך.
אני אומרת לך שהכשרה של רפואה מערבית אינה מכינה אותך להיות מטפל הוליסטי
אני מטפלת ברפלקסולוגיה, תזונה, מגע , צמחים ואיזון אנרגטי - כל אחד מהתחומים שציינתי למדתי לפחות שנתיים בצורה מסודרת.
השלמתי את לימודי הנטורופתיה שלי אחרי בערך 12 שנים של לימודי תחומים שונים שבסופם השקעתי מאמץ מרוכז לעשות את 3 השנים של לימודי תזונה שנדרשות לקבלת התעודה (שאר הנושאים כבר למדתי בהיקף גדול מהנדרש בנטרופתיה רב תחומית). גם אחרי התעודה, אני מטפלת , משלבת תחומים, מלמדת וממשיכה ללמוד כל הזמן.
מי שרוצה ללמוד בצורה מרוכזת יותר, יכול לסיים לימודי תזונה בשלוש שנים ואת התואר המשולב בארבע או חמש שנים (תלוי מה הם מקצועות המגע הנלווים שבחר - רפלקסלוגיה, שיאצו או סו ג'וק שכל אחד מהם נלמד שנתיים-שלוש)
לימודי רפואה סינית הם יותר מוסדרים , ובמינימום מטפל לומד 4 שנים (הרוב ממשיכים עוד להתמחויות שונות).
לחלק מתחומי הלימוד יש אפשרות להתחיל לטפל גם אחרי קורס בסיסי ו/או להתפתח לתחומים שונים באותו תחום - כך למשל עיסוי אתה יכול לקבל ממטפל בספא שעשה קורס מזורז של שבוע ולמד ללטף לך את הגוף, ממעסה שלמד קורס של מספר חודשים של עיסוי שבדי ויודע קצת יותר, ממעסה בכיר בעיסוי רפואי שיקומי שיש לו כלים וידע לפתור לך בעיות בריאות רציניות (כולל כאלו שאנשים עם פחות ידע בכלל לא מבינים שקשורים לשרירים - כאבי ראש למשל), או ממטפל שהתמחה בשיטות עיסוי הוליסטיות ולמשל מתמקד בפתרון בעיות רגשיות דרך טיפול מגע.
בעולם של הפצת הידע שאנו חיים בו, יש עוד ועוד שיטות כאלו , שלכל אחת הדגשים שלה ושיטת ההכשרה שלה, והמקומות בהן יש לה יתרונות.
בנוסף ללימודים המסודרים ישנן שיטות שעומדות בפני עצמן, ואפשר ללמוד בזמן קצר - כמו רייקי . לרוב מטפלים רב תחומיים נעזרים בשיטות אלו לצורך העמקה, לעתים יש אנשים שמסתפקים בשיטה אחת ומעמיקים רק בה ויש גם לכך יתרונות.
כל אלו הן אפשרויות לגיטימיות וטובות שעומדות בפניך
אני רק רוצה להזהיר אותך מפני טעות נפוצה של מטפלים פחות זהירים ומודעים, ולרוב פחות מקצועיים - אתה כמטופל מגיע למישהו שלמד תחום מסויים , נניח עיסוי שבדי, נניח ממדריך בחדר כושר, נניח אפילו מטפל מעולה בשיטת עומק כמו רפלקסולוגיה ונניח אפילו רופא המשפחה שלך שלמד 7 שנים רפואה (אבל לא התעמק בתזונה או בשרירים), ואז אתה מקש ממנו ששיתאים לך גם את התזונה או לפתור בעיה של טריגר שרירי שמייצר לך כאבי ראש בלתי נסבלים, והוא - במקום להעביר אותך למי שמתמחה באותו תחום , יתאים לך משהו כללי מתוך הידע הבסיסי שיש לו בנושא.
לפעמים אפילו זה מצליח עם מטופל אחד או שניים, כי כללים בסיסיים באמת עובדים לא פעם, ואז מפה לאוזן אנשים באים לקבל יעוץ ממי שלא מבין בתחום הזה, לחלקם זה עולה במחיר של לא להגיע לידע המדויק והנכון שבאמת יכול לעזור לך.
מהמקרים האלו נוצאת חלק מאי הבהירות והתחושה שאין לרפואה משלימה איך לעזור
חלק נוסף נובע מכך שאתה בא אלי ואני ממליצה לך על תנועה מסויימת, תזונה, צמחים , או מספר טיפולים, ואתה שומע אבל לא עושה - ואז זה באמת לא עוזר, כי רפואה משלימה לא תלויה רק בידע והבנה , היא תלויה גם בעשיה ושינוי
אז לא תמיד קל למצוא את המטפל או הטיפול שמתאימים לך, ולא תמיד קל להגיע להחלטה שהפעם אתה באמת מתמסר לטיפול ועושה מה שצריך כדי להחלים,
ואז כשזה מצליח מי צריך מחקרים של מדענים שמפגרים אחרי המציאות?