שאלות מספר

yestheone

New member
שאלות מספר

שלום רב ברצוני לברך על היוזמה ועל ועל הסיוע שהנכם מ מגי\\ מגישים לכל המבקש. ברצוני לשאול מספר שאלות[ שלום רב אשמח לדעת אם גם מהנדסים בכלל וכן מהנדסים מן התחומים הנדסה כימית והנדסה ביו כימית הנדסה ביו רפואית או הנדסת ביוטנולוגיה ומזון, עוסקים במחקר במחקר ובפיתוח מדעי ורפואי, והאם ידוע לך מהי בדיוק משמעות הדבר .וכן באיזה שלב הם עוסקים בכך וכיצד, הלכה למעשה.ולצורך העניין במה הדברים אמורים, בעודנו עוסקים במחקר ובפיתוח רפואי, גם באוניברסיטאות. האם ישנה אמת בסברה כי תפקיד המהנדס הינו לייעל מבחינה כלכלית ,בהסתמך על הבנה מדעית והנדסי של הנושאים,והייעול הינו מתהליך או ייצור מעבדתי לייצור בקנה מידה תעשייתי: והאם משמע הדבר : ייצור כמה שיותר בעלויות קטנות על ידי סיפוק שיטות ייצור , מיכשור וכדומה. והאם זהו חלקו ותפקידו.האם דבר זה נכון למיטב ידיעתך. בתודה אנא אשמח למענה בנושא.
 
הנדסה

באופן כללי החלוקה היא שאנשי מדע עוסקים במחקר (כימאים, פיסיקאים וכו'), בעוד מהנדסים עוסקים ביישום הידע המדעי בתעשיה בעיקרו של דבר. אבל החלוקה הזו כמובן אינן מוחלטת ומדויקת. מהנדסים רבים עוסקים במחקר ופיתוח. רובם במחקר שימושי-יישומי, ולא במחקר עיוני - "טהור". כך למשל, מהנדסי אלקטרוניקה ואחרים עוסקים בפיתוח מערכות נשק במסגרות כמו רפאל, מהנדסי מחשבים בפיתוחים בחומרה,מהדסים רפואיים בפיתוח מיכשור רפואי וכו'. בכל אחד מתחומי ההנדסה יש תחומי מחקר ופיתוח ותחומי יישום כמו בנית ליין יצור. המעונינים בעבודה מחקרית מחפשים עם סיום לימודיהם משרות בהן יש מחקר ופיתוח. הרצוי הוא- תואר שני בתחום כדי להגיע למחקר.
 

yestheone

New member
תודה רבה על התשובה.

תודה רבה על התשובה. ברשותכם אם ניתן ארצה לשאול שאלה נוספת. מאחר שהגבולות הטשטשו משהו האם ידוע לכם במה יכול לעסוק מהנדס כימי ו מהנדס ביו כימי בתחומי מחקר ופיתוח, ובאופן כללי מהם תחומי עיסוקו. מה מעשיו בתחום המחקר והפיתוח הרפואי, ובכל הקשור לפיתוח ולייצור תרופות. מה הוא עושה הלכה למעשה. שאלתי הינה בשל הצורך לברר עוד פרטים מעבר מעבר למפורסם על ידי הגורמים המסמיכים. תודה רבה.
 
הנדסה כימית

מהנדס כימי עשוי לעסוק בשיפור טיב המוצר (כך למשל הוא עשוי להתמחות באמולסיות ולפתח אמולסיות שיאריכו את חיי המדף של לחם- היינו את טריותו); סיוע בפיתוח תהליכי ייצור של מוליכים למחצה לתעשיית המחשביםכחלק מצוות מחקר ופיתוח;פיתוח מקורות אנרגיה חדשים, המתקת מי-ים, פתרון בעיות זיהום אויר ומים, השתלבות בתעשיה מיקרו-אלקטרונית, השתלבות בתעשיה ביוכימית ופרמצבטית ובתעשיה של חומרים מודרניים פלסטיים, מרוכבים, קרמיים, התמחות בהנדסה ביו-רפואית המפתחת אברים מלאכותיים (כגון לב או כליה) ועוד. הלכה למעשה הוא יכול להיות חבר בצוות המנהל פרויקט של פיתוח תרופה חדשנית למחלה מסוימת. פיתוח כזה כולל רעיון אותו בודקים, מפתחים, מנסים ומגיעים בהדרגה לתוצאה הרצויה.במילים אחרות הוא משתלב לצד אנשים שהרקע שלהם עשוי להיות רוקחות, מדעי החיים, ביוטכנולוגיה, רפואה ועוד, ומעורב בכל שלבי הפיתוח.
 
למעלה