שאלות מציקות

• פותח הנושא תר
  • פורסם בתאריך

תר

New member
שאלות מציקות../images/Emo20.gif

אני אמורה לעבור בהתחלת אפריל ניתוח קיצור בשיטת הבנדינג. אני שואלת שאלה זו לנשים שביניכן, והצעירות שביניכן. רציתי לדעת אם ישנן בפורום נשים שעברו את הניתוח, ולאחר מכן הרו, כך שהניתוח לא היווה שום בעייה להכנס להריון!!!! מאוד חשוב לי לדעת שהניתוח לא פוגע ביכולת להכנס להריון.. האם יש הגבלת זמן מזמן הניתוח, ועד הנסיון להכנס להריון חדש???? אודה לכן הבנות הצעירות על התשובות, כמו כן קצת קבלת אינפורמציה לגבי הניתוח, וההחלמה, וההרגשה של אחרי!!

שלום תר ופורים שמח../images/Emo151.gif

אני לא יודעת איזו שיטה זו שיטת הבנדינג. מה שאני כן יודעת זה שבמידה ויש נושא של פתיחת בטן (לא שיטת הלפרסקופיה) יש בעיה עם איחוי שרירי הבטן. לדעתי עלייך להתיעץ עם הרופא המנתח, הכירורג בקופה, רופא הנשים שלך או כל גורם מוסמך שיכול לתת לך תשובות עניניות ומוסמכות על כל הקשיים העלולים לנבוע בעתיד מהניתוח שאת הולכת לעשות. אני חושבת שאת צריכה להגיע ולשאול שאלות ברורות ואם התשובות שנותנים לך מעורפלות לטעמך - שאלי שוב ושוב ושוב עד שתהיה לך תמונה ברורה. בכל מקרה - בהצלחה. אורית

רוייקו

New member
אורית, בנדיג= קשירה. קשירה של הקיבה

עם הטבעות המתכווננות. קוראים לזה בקיצור BANDING, מלשון GASTRIC BANDING קשירת הקיבה. זה מה שעשו לך בניתוח האחרון.

שלגיה**

New member
שלום תר

שיטת הבנדינג נקראת גם לאפ-בנד (שיטת הטבעת המתכווננת) לא מניסיון אומר שהכירורגים ממליצים לא להכנס להריון עד שנה מהניתוח וזאת כדי לאפשר לגוף להרגע ולנוח מהפעולה הכירורגית (גם אם היא נעשית בלפרוסקופיה-כלומר ללא פתיחת בטן) וגם כדי לאפשר לאשה לרדת במשקל על מנת לישם את מטרת הניתוח..(הרי בהריון בד"כ מעלים במשקל ונשים שמנות מעלות עוד יותר). אחרי שנה אפשר להכנס להריון בקלות (כמובן אם אין בעיות פריון אחרות שלא קשורות לניתוח). בהצלחה בניתוח שלגיה

gal33

New member
במסגרת הניפוחים פגשתי נשים שבאו

עם התינוק לנפח מחדש את הטבעת לאחר הלידה. בשיטת ה- Gastric banding פשוט דואגים לרוקן לחלוטין את המאגר לפני הכניסה להריון כדי שהוא לא יפריע, ולאחר הלידה בשעה טובה ומוצלחת, חוזרים לשגרה, מנפחים ויורדים במשקל. הבנתי שמומלץ להיכנס להריון לפחות שנה אחת אחרי הירידה המאסיבית במשקל, אחרי שהגוף התאזן. כלומר, בערך שנתיים +- מהניתוח (תלוי מנותחת ספציפית). בהצלחה, גל

רגע בשביל להכנס להריון צריך קודם

למעלות ולא לרוקן?ואז להתנפח לא כך?
אזה ברוח הפורים ורק בגלל הפורים
וחג שמח וןברוכה הבאה

רוייקו

New member
בדף הפורום יש קישורים למאמרי הפורום

יש שם הסברים על הניתוח שאת עומדת לעבור. לגבי הריון, מאחר ומדובר בטבעת שניתנת לשינוי, ניתן בהחלט לפתוח אותה ולאפשר אכילה בריאה יותר בתקופת ההריון ומעט אחריו ולאחר מכן, ניתן שוב לסגור ולהדק את הטבעת, כך שתתרחש שוב ירידה. בדרך כלל מומלץ לעבור קודם את הניתוח משום שהוא משפר בצורה ניכרת את הסיכוי להכנס להריון (נשים שמנות מתקשות יותר להקלט). כדאי לחכות בין 8 חודשים לשנה מהניתוח להריון, כך, לפי דברי רופאים ומומחים בתחום. בהצלחה רוייקו

RomiVais

New member
היי תר - ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

ראשית ברוכה הבאה אלינו. אין לי ספק שלפני הניתוח שלך תדעי הכל על כל מה שקשור בניתוח ותרגישי בטוחה במאת האחוזים בצעד שבחרת לעשות. לגבי הריונות, אני בת 21 ועדיין לא נשואה, אך מקווה כן להתחתן וללדת ילדים בעוד כמה שנים (אולי כשאהיה רזה יהיה קל יותר לתפוס חתן - חחחחחחחח
) סתם זה היה באמת בצחוק.
ובנימה רצינית יותר, נאמר לי בפירוש שהניתוח לא מהווה בעייה להיכנס להריון, אלא להיפך! אם נהיה רזות יותר - בטח יהיה אפילו קל יותר להיכנס להריון וההריון יהיה קליל יותר ובטוח יותר. מבחינת הגבלת זמן - כדאי לחכות אם זכור לי נכון לפחות חצי שנה עד שנה שכן זוהי התקופה שבה הירידה המקסימלית במשקל. מקווה שעזרתי ואני וכולם נשמח לענות על כ-ל--ה-ש-א-ל-ו-ת שיעלו מעכשיו ועד הניתוח עצמו. שיהיה לך ערב נפלא ושוב - ברוכה הבאה רומי

sharonchik

New member
היי תר../images/Emo141.gif

היי תר... קודם כל תרשי לי לאחל לך המון בהצלחה. אני עשיתי את הניתו חלפני שבועיים וחצי אז הרבה נסיון אין לי אני יכולה רק לומר לך מה הרופא אמר לי כי אני חקרתי אותו קצת בנושא אסור להכנס להריון שנה אחרי הניתוח ואח"כ אין בעיה. תצטרכי לקחת יותר ויטמינים וסידן וכל מיני כאלה בתקופת ההריון ולהיות במעקב צמוד של דיאטנית ורופא מטפל אבל תחשבי איזה כיף זה יהיה לא להוסיף הריון על המשקל לך עכשיו אלא כשאת רזה , חתיכה , ומרגישה מצויין.... אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לכתוב לי לאימייל שרון

למעלה