שאלות מקצועיות - לתוספת בנייה

שאלות מקצועיות - לתוספת בנייה

יש לי כמה שאלות לשאול: 1. איזה צינור צריך, בשביל להעביר מתחת לריצוף קוי טלפון? 2. איזה צינור צריך, בשביל להעביר מנקודת מאור בתיקרה ועד לנקודת חיבורים? 3. עד כמה חוטים של 1.5 ממ"ר אפשר להעביר בצינור 10 ו- 16 ? 4. ואותה שאלה לגבי חוטים של 2.5 ממ"ר? אני בטוח שאקבל תשובות מקצועיות ומראש אני מודה לכם על כך!

רז חשמל

New member
תשובות

כל עבודות החשמל צריכות להעשות ע"י חשמלאי מוסמך - התשובות ניתנות בהנחה שאתה כזה ! 1. איזה צינור צריך, בשביל להעביר מתחת לריצוף קוי טלפון? צינור 16 שחור. 2. איזה צינור צריך, בשביל להעביר מנקודת מאור בתיקרה ועד לנקודת חיבורים? צינור 16 שחור. 3. עד כמה חוטים של 1.5 ממ"ר אפשר להעביר בצינור 10 ו- 16 ? אני לא מכיר צינור 10 אם יש כזה הוא בטח לא תקני. בצינור 16 מותר להוביל עד 7 מוליכים 1.5 בהתקנה סמויה. 4. ואותה שאלה לגבי חוטים של 2.5 ממ"ר? בצינור 16 מותר להוביל עד 4 מוליכים 2.5 בהתקנה סמויה.

לרז חשמל ולכל המבין בעניין!

ראשית תודה על התשובות, שנית יש רשיון של חשמלאי מוסמך. אבל אני לא בקיא מה הולך היום בשוק ולכן אני רוצה להיות בטוח. ובקשר לתשובות יש לי צינור שחור 16 ממ"ר אבל הוא גדול מדי בשביל להעביר קווי טלפון מתחת לריצוף, ובשביל להעביר בתיקרה לנקודת מאור, כי בין התיקרה לנקודת חיבורים יש זוית של 90 מעלות וזה מאוד מקשה. שניית מהו הצינור שיותר קטן מ- 16 ממ"ר? תודה מראש

רז חשמל

New member
צנרת

מהצינור שבתקרה לירידה אפשר להשתמש בשרשורי. לגבי צנרת שחורה מתחת ל 16 יש 13.5 אבל אין סיבה שלא יהיה מקום לצינור 16 מ"מ מתחת לריצוף - יש מילויי חול של 10 ס"מ בד"כ.

למעלה