שאלות נוספות לקרלטון

gabiclub9

New member
שאלות נוספות לקרלטון

בהמשך לשרשור הקודם. פניתי ל-2 החברות שציינת (indo-siam , sun-belt) ואכן קיבלתי המון מידע. כמו שהבנתי גם ממך וגם מהמידע ששלחו לי: על מנת להוציא ויזה שמקנה אשרת עבודה לזר צריך 2 מליון באט הון רשום לכל אשרה. איך הולך העניין של להצהיר הון? מה בעצם הרשויות שם בודקות כשמצהירים ? וכמה כסף צריך להיות בפועל בחשבון של החברה? האם קיימת חובה בחוק להעסיק 4 תאילנדיים ?? שהייתי בתאילנד ראיתי המון עסקים שלא עונים לקריטריון הזה. האם יש אפשרות להעסיק רק אחד או שניים ? שוב תודה גבי.

Benkok

New member
תשובות (נכון ל2006)

בזמנו, כשהקמתי את העסק, לא היה צורך להראות הון בבנק, רק לשלם את המס על ההון (5,500 באהט לכל מיליון באהט). אני לא יודע מה המצב היום. לגבי העובדים, החוק אומר מינימום 4 עובדים מקומיים בשביל כל אישור עבודה. 4 עובדים זה אומר לשלם ביטוח לאומי על 4 עובדים. בעיקרון אתה יכול להגיד שהם מסתובבים בשווקים כל היום או עושים שליחויות, אבל אם האימיגריישן ידרוש אתה חייב להוכיח שהם קיימים. (אני הייתי צריך בהתחלה להביא את כל ארבעת העובדות שלי לחתום באימיגריישן, אחרי שהם הגיעו למשרד וראו רק עובדת אחת)

gabiclub9

New member
היי בנקוק

גם אני חשבתי על מה שכתבת אם יש אפשרות רק לשלם כביכול על 4 עובדים מס, אבל לפי המידע שקיבלתי מאחת החברות שהזכרתי בהודעה הקודמת ייתכן ויבואו שוטר לבדוק אם באמת האנשים הרשומים כעובדים באמת נמצאים במקום ואפילו יצלם תמונות של המקום. אני רוצה לציין שבקופנגן למשל ראיתי המון עסקים קטנים של ישראלים שעובד שם אולי תאילנדי אחד- השאלה שלי בעצם זה לא חוקי נכון? זה לא קצת סיכון לעשות דבר כזה עם עובדים "פיקטיביים"? תודה על התגובה המהירה גבי

Benkok

New member
הם לא חייבים להיות 100% פיקטיביים...

כמו שאמרתי, תמיד אפשר לתרץ היעדרות של 2-3 אנשים ביום מסוים או בכלל. "היא ביום חופש, הוא הלך לבנק, אמא שלו מתה וכו'" ואז הם מבקשים ממך להביא את כל העובדים למשרד האימיגריישן. ארבעת העובדים שתירשום לא יבואו מהקבר ולא מתעודות זהות שתמצא ברחוב...הם יכולים להיות סתם 4 תאילנדים שאתה מכיר והסכימו להירשם כדי שתשלם עליהם ביטוח לאומי...ובתמורה יצטרכו לבוא איתך למשרד האימיגריישן מתי שתקרא להם... זה לא מאוד נדיר שתאילנדים לא באים לעבודה...והגיוני שזה ייפול דוקא על היום שהאימיגריישן באו לשתות קפה...

עידכון קטן....

גבי שלום, גם היום אין צורך להראות שיש לך בפועל 2 מיליון באט בבנק ועדיין משלמים 5,500 באט לכל מיליון באט שהצהרת עליהם. לגבי 4 עובדים - כאן מגיע החלק המעניין. אחרי הקמת החברה התאילנדית מגיע החלק של אישור העבודה. כאן יש לך שני מסלולים: מסלול ה-4 עובדים ומסלול של פחות מ-4 עובדים (שזה יכול להיות רק אתה, העובד היחיד של החברה). מסלול ה-4 עובדים מוכר וידוע וקיבלת עליו פירוט מקודם. כדאי לזכור שהיום מבקשים גם תצלום של ארבעת העובדים שרשמת ודי מקפידים על העניין לאחרונה. היתרון: אתה מקבל אישור עבודה שמאפשר לך להישאר בתאילנד ברציפות למשך שנה. החיסרון: עלולות להיות בעיות עם אין לך באמת 4 עובדים וכשתרצה להאריך את הויזה ואישור העבודה בשנה נוספת תצטרך להציג מסמכים על תשלום מיסים שמראים שהחברה שלך מרוויחה מספיק כדי לממן לך את המשכורת. המסלול של פחות מ-4 עובדים פחות מוכר והוא הולך כך: לאחר שיש לך את כל טפסי החברה אתה צריך לצאת מחוץ לתאילנד כדי לעשות ויזה NON B בשגרירות תאילנד כלשהי ואתה מבקש ויזה לשנה. אתה כמובן לא מקבל ויזה לשנה אלא רק ויזה NON B ל-3 חודשים. עם הויזה הזאת אתה מוציא אישור עבודה שתקף עד לסוף הויזה של ה-3 חודשים. אתה יוצא שוב מתאילנד והפעם אתה מקבל ויזה לשנה אבל.... כל שלושה חודשים אתה צריך לצאת מתאילנד (למשל נסיעת יום לקמבודיה וחזרה לבנגקוק באותו יום), שוב אתה מקבל ויזה ל-3 חודשים ושוב אתה מאריך את האישור עבודה עד לסיום הויזה. וחוזר חלילה כל שלושה חודשים. היתרון: אתה לא צריך את ה-4 עובדים. אתה יכול לתת לעצמך את המשכורת הכי נמוכה שיש ולשלם מעט מס הכנסה. בחידוש הויזה ואישור העבודה אין צורך להראות את רווחי החברה. החיסרון: טירטור כל שלושה חודשים לצאת ולהיכנס לתאילנד ולחדש שוב את אישור העבודה. בהצלחה, מרטין

Benkok

New member
חדש לי...

האם מדובר באותו אישור עבודה (ספר כחול) שמהווה פלטפורמה לתעודת תושב ומקנה לך זכויות כגון אפשרות להוצאת רישון נהיגה, פתיחת חשבון בנק מסודר (לא SAVINGS), זכות חתימה בחשבון החברה וכו' או שזה איזה אישור מקוצר ומוגבל?

זה אותו אישור עבודה בדיוק (ספר כחול)

היי בן, אם תסתכל בספר הכחול מעמוד 8 ואילך תראה את הדפים שמיועדים להארכה נוספת כל פעם. יחד עם זאת, רק באישור עבודה לשנה (זה שצריך להראות את המסמכים שמראים תשלום מיסים) הוא פלטפורמה לתושב קבע (אחרי 3 שנים ) ואילו אישור העבודה שמאריכים כל שלושה חודשים לא מקנה לך אפשרות לתושב קבע אחרי 3 שנים. כל השאר הוא אותו דבר (רישיון נהיגה, חשבון בנק מסודר של החברה, זכות חתימה בחשבון החברה) וכן הלאה. היות ואני כבר בן 40 ואין לי כוח למשחקים של 'כאילו' 4 עובדים ואני רוצה להיות רגוע ומסודר מבחינת ההתנהלות העיסקית שלי מול הרשויות, זה מה שאני עושה כי עדיין אין לי 4 עובדים קבועים. אז כל שלושה חודשים אני בסוי 12 ב-5 בבוקר... וב-14:30 אני חזרה מול המחשב
האמת? טירטור כל 3 חודשים הנסיעת יום הזאת לפוי פט, אבל ל-JACK GOLF יש אוטובוס VIP משהו משהו שהכיסאות יורדים אחורה ממש כמו מיטה, אז אני עושה 'לילה לבן' של עבודה ואז אני פשוט ישן בדרך לשם ובדרך חזרה כי אני כ"כ עייף אחרי לילה בלי שינה. בפעם האחרונה (לפני שבוע) כבר נהיו משוכללים... אתה מגיע לפוי פט, עובר ישר לחדר האוכל של המלון ובינתיים הדרכון שלך מטייל כדי לקבל את כל החותמות ואחרי הארוחה אתה ממשיך ישר חזרה לאוטובוס ואין שום עמידה בתורים של ההגירה, לא בצד התאילנדי ולא בצד הקמבודי. רק דבר אחד לא השתנה - אף פעם לא מקרינים סרט טוב במהלך הנסיעה

rambling

New member
מעניין

תודה על המידע. לא ידעתי שאפשר לעשות דבר כזה. במיוחד החלק של להוציא אישור עבודה עם ויזת NON B. לגבי "אתה יוצא שוב מתאילנד והפעם אתה מקבל ויזה לשנה אבל...." אתה מתכוון שבביקורת גבולות הם שמים לך חותמת של שנה? למרות שהוויזה המקורית והאישור עבודה הם לשלושה חודשים, או שזאת וויזה אחרת / נוספת? יצא לי לעשות פעם את הבורדר ראן הזה לקמבודיה עם thaivisarun.com היה פחות מסודר ונוח ממה שאתה מתאר. אם אני אצטרך לעשות את זה שוב אני אנסה את JACK.

אכן מעניין

rambling שלום, לא ידעתי שאפשר לעשות אישור עבודה על ויזה אחרת מאשר ה-NON B... את הויזה לשנה (שהיא לא בדיוק ויזה לשנה, הסבר בהמשך) אתה מוציא בשגרירות תאילנד כלשהי, לא בביקורת הגבולות. הויזה לשנה היא בעצם ויזה עם תוקף של שנה שנותנת לך את האפשרות להיכנס ולצאת מתאילנד כמה פעמים שתרצה (MULTIPLE). כל כניסה חזרה לתאילנד מחתימים לך בביקורת הגבולות ויזה ל-3 חודשים. לכן באופן תיאורטי אתה יכול להיכנס לתאילנד, לקבל ויזה ל-3 חודשים, לצאת אחרי שבוע, ובחזרתך לתאילנד שוב תקבל ויזה ל-3 חודשים. תוקפו של אישור העבודה מוארך עד לסיום הויזה שיש לך בדרכון (שקיבלת בביקורת הגבולות), לכן היא מוארכת כל פעם ל-3 חודשים. נגיד שנכנסתי לתאילנד ב-1 ביולי וקיבלתי ויזה ל-3 חודשים עד ה-1 באוקטובר (זה לצורך הדגמה, בפועל זה 90 יום). במשרד העבודה יאריכו את אישור העבודה עד ה-1 באוקטובר. ב-29 בספטמבר אני יעשה את הנסיעה לקמבודיה ויקבל שוב ויזה ל-3 חודשים עד ה-29 בדצמבר ובמשרד העבודה יאריכו שוב את אישור העבודה עד לתאריך סיום הויזה ב-29 בדצמבר. וחוזר חלילה, כשיום לפני סיום הויזה לשנה אני יוצא וחוזר לתאילנד ושוב מקבל 3 חודשים, אז בפועל יש לי שנה ו-3 חודשים. אם יצאתי באמצע ה-3 חודשים, נגיד אחרי חודש וחצי) וחזרתי לתאילנד (ושוב קיבלתי ויזה ל-3 חודשים) האישור עבודה הוא עד לסוף הויזה הקודמת ואז אם אני יאריך אותו שוב (וכבר עבד חודש וחצי על הויזה הנוכחית ונשאר חודש וחצי לסיומו) אישור העבודה יוארך עד לסיום הויזה בדרכון, כלומר לעוד חודש וחצי. בשורה התחתונה, אישור העבודה מוארך כל פעם עד לתאריך היציאה בויזה ל-3 חודשים שקיבלת בכניסה לתאילנד. אם למשל אתה יוצא מתאילנד מעבר לתאריך בו מסתיים אישור העבודה, ניתן 'להקפיא' את אישור העבודה ולחדש אותו כשחוזרים לתאילנד. זה פיתרון מצויין לעסקים קטנים שאין להם עובדים ואתה זה העובד היחיד של החברה או יש להם פחות מ-4 עובדים וזה גם פיתרון טוב למי שצריך לצאת ולהיכנס לתאילנד במסגרת העבודה ואין לו את ה-4 עובדים כדי לקבל את הויזה לשנה + אישור עבודה לשנה. יום יפה, מרטין

rambling

New member
תודה מרטין

נשמור את זה למקרה הצורך. בינתיים אני על וויזת תייר שבקרוב תוחלף ל-NON O.

קרלטון

New member
אותו דבר

מה שמרטין מתאר זה בדיוק מה שעשיתי בשנתיים הראשונות בבנגקוק, הזכרתי את זה בעבר כאן (העדכון הראשון). אבל יותר מזה, חברה שמוגדרת בתור "סוכנות" יכולה ללכת על המסלול עם הויזה לשנה רצופה גם בלי 4 עובדים, פשוט צריך לשנות את ההגדרה של הייעוד של החברה במסמכים. זה מה שעשיתי בשנה האחרונה שלי בבנגקוק, עבד.

gabiclub9

New member
המשך

שאלות לגבי "עלולות להיות בעיות עם אין לך באמת 4 עובדים וכשתרצה להאריך את הויזה ואישור העבודה בשנה נוספת תצטרך להציג מסמכים על תשלום מיסים שמראים שהחברה שלך מרוויחה מספיק כדי לממן לך את המשכורת." מהמידע שקיבלתי מאחת החברות שכתבתי בהודעה הראשונה - נאמר לי שחברה חדשה מתבקשת להציג רווחים רק אחרי שנתיים ! כלומר יש אפשרות במהלך השנתיים הראשונות להיות במאזן שלא מציג רווחים . לגבי המסלול שלא מצריך 4 עובדים תאילנדים וצריך לצאת כל 3 חודשים מתאילנד. בעצם אני צריך לעשות לעצמי ויזה חדשה כל 3 חודשים ? ולהוציא אישור עבודה חדש כל פעם ? והאם זה אפשרי שיהיו למשל 2 שותפים זרים שיהיו להם אישורי עבודה ? כי במסלול הראשון אני יודע שעל כל אשרת עבודה של זר צריך להעסיק 4 תאילנדים.

gabiclub9

New member
משהו נוסף ששכחתי לשאול

אז בפועל מהו סכום המינימום שעליו צריך להצהיר כהון החברה?

קרלטון

New member
שוב

אתה צריך הון רשום של 2 מיליון באט אם אתה רוצה לקבל אישור עבודה מהחברה. אם יש עוד עובד זר (אם הוא שותף או לא זה לא משנה לצורך העניין) תצטרך עוד 2 מיליון באט. כלומר 4 מיליון באט. וכך הלאה.

קרלטון

New member
לא מוציאים אישור עבודה חדש

אלא מאריכים את התוקף שלו. אישור העבודה זה פנקס, כמו דרכון (רק מחומר מעפן), שנשאר אתך שנים.

קרלטון

New member
תשובות

לגבי העובדים, קיבלת תשובות בתגובות של מרטין ובנקוק. בתכל'ס לא צריך אם אתה מוכן לטרטור של נסיעות לגבול מדי פעם. לגבי ההון, אם אני זוכר נכון צריך 25% במזומן ממש והשאר יכול להיות בכל מיני טריקים חשבונאיים, למשל הלוואה שאתה בתור אחד מבעלי המניות נותן לחברה והיא מחויבת להחזיר לך. תלוי גם במנהל חשבונות ואיך הוא יודע להתמודד עם הדברים האלה, כשמגיעים למאזן השנתי של החברה צריך שהכל יהיה מסודר. הכי קל ופשוט אם כן יש לך את הכסף כמובן. עכשיו לגבי שתי החברות האלה. הראשונה מקימה חברות ממש כמו סרט-נע, מתקתקת אותן בקצב,אבל לדעתי קצת פחות מקפידה על קטנות וזה יכול ליצור בעיות בהמשך. והשירות שלהם נורא. השנייה יותר זהירה ונותנת שירות אישי ממש מעולה אבל גם יותר יקרה. אני התחלתי עם הראשונה, אבל כשהיו דברים קצת מסובכים שהם לא הצליחו להתמודד אתם עברתי לשנייה.

למעלה