שאלות נוספות

soulight

New member
שאלות נוספות

אני החלטתי לנסוע עוד 3 חודשים להודו, למשך חודשיים-שלוש. ופתאום הבנתי שיש הרבה דברים שבהם פשוט אין לי מושג. אשמח לקצת עזרה מאנשים נחמדים כמוכם. 1. תיק- חשבתי לקחת את הקידבג הצבאי (75L של קלגב) ולקנות תיק טוב יותר/גדול יותר/נוח יותר בהודו עצמו. האם זה כדאי? האם זה בכלל יותר זול? מה ההבדל בתיקים? מה עדיף לי לעשות? 2. ויזה- תוכלו לחזור בבקשה על הכתובת של המקום שבו עושים את הויזה להודו. 3. כרטיסי טיסה- הבנתי שעדיף לא לקנות דרך מבצעים שרואים באינטרנט וכאלה, פשוט ללכת לסכנויות נסיעות ולברר שם? או שאולי יש משרדים ישירים של חברות התעופה - ושם יהיה יותר זול? ועוד בעיה, אני נוסעת רק לחודשיים אבל אני לא רוצה להגביל את עצמי (אולי אשאר שם כמה שבועות יותר אם יספיק הכסף). האם לקנות כרטיס הלוך+חזור (ולהעריך אותו עם צריך) או לקנות כיוון אחד (ובהודו את הכיוון השני) מה יוצא יותר זול? (ויותר נוח) אני יודעת שהשאלות שלי הם של טירונית בתחום, אבל ככה לומדים. :) אודה לכמה שיותר תשובות.. באור ואהבה... SOULIGHT

soulight ברוכה הבאה למשפחה

אוקי...ממממ... ממה נתחיל? תמיד אמרתי ואני תמיד אומר התיק הוא אחד הדברים הכי חשובים בטיול בקטע הזה אין לזלזל ואין להתפשר חשוב שהתיק יהיה מותאם לגב ושיהיה נוח לטיול אם התיק לא נוח זה הורס את כל הטיול כואב הגב קשה ללכת עוצרים כל הזמן כדי לסדר אותו בקיצור לא נוח (במיוחד בטראקים במידה ותעשי). לפי דעתי הכי כדאי זה לקנות תיק טוב בארץ אמנם הוא יעלה יותר זה נכון אבל הוא יחזיק לעוד המון שנים והכי חשוב הוא ישרוד את כל הטיול ולא יאכזב אותך. החברות הטובות שאני מכיר הן LOW ALPINE וקרימור (או משהו כזה) תעשי סקר תבררי כמה חנויות ואז כבר תראי. עוד מידע תמצאי פה ,ואם את רוצה לחסות בעלויות יש חנות בצפון הארץ שמוכרת תיקים משומשים במצב מעולה במחירים ממש מצחיקים את התיק שלי למשל קניתי משם שם החנות הוא "לכל הרוחות" כמו כן ניתן לקבל במקום יעוץ והדרכה הינה כנסי =========== ויזה להודו כאן תשובה מלאה לשאלתך ============ בקשר למחירי כרטיסי הטיסה אני ממש לא יודע מה קורה היום השוק מאוד חלש ויש המון מבצעים תעשי את השיקול ותראי מה כדאי לך 1+1 או כרטיס פתוח הבעיה בכרטיס פתוח היא שאת תלויה בחברה בה קנית את הכרטיס ואם למשל את חייבת לחזור לארץ ביום מוסים והטיסה מלאה את בבעיה. קחי את כל היתרונות והסרונות כמובן תכללי את העלות הכספית ואז תחליטי. עוד שאלות? תרגישי כמו בבית.

agnostic

New member
about the bag

i can only join berry' opionion about the bag , there's a reason it cost a lot , and low alpine for example isn't just a name , the bag is fuckin' good , i have one bag for 6 years by now , and it remains in perfect condition , no matter what i do with it. don't buy the copy bags in the far east ; buy something good in israel or europe ... where it's cheap.

בדיור כמו שאמרתי ........

טעמה והחיוך המתוק של קניה זולה מתחלף במהירות כאשר מגלים את האיכות אבל שוב פעם החנות בצפון הארץ מוכרת תיקים במצב מעולה במחירים ממש מצחיקים. מומלץ בחום.

soulight

New member
תודה לכולם ושאלה נוספת

תודה על התשובות וההמלצות- זה מאוד עוזר. שאלה נוספת- אני מתכוונת לנסוע לצפון הודו (אבל מי יודע...). ראיתי 2 מדריכי תיירות של LONELY PLANET אחד על הודו, והשני על צפון הודו. איזה מהם עדיף לקנות? האם במדריך על הודו רשופ מספיק על הצפון. ועוד משהו... אתם מכירים חנויות ספרים יד שנייה שבהם אפשר לקנות את המדריכים? אולי מישהו שמוכר? תודה, שוב פעם. הלואי והאור שבליבכם יאיר על כל אפלה במסע החיים שלכם.

אני בטוח כמעט ב-90%

שתצליחי למצוא ספר משומש בהודו יש שם מלא חנויות בעיקר בדלהי במיין באזר השוק הידוע שלשם מגיעים רוב האנשים ישר אחרי הנחיתה וחוץ מזה תמיד תמצאי מטייל שמעונין למכור מדריך. בקשר למה לקנות אני חושב שעדיף את המדריך לצפון המדריך להודו מתחלק לשניים לצפון ולדרום ובאחד מהם כמובן יש את המרכז ואת כל איזור ראגיסטן אם אני לא טועה זה שייך לחלק א' הדבר הכי בטוח והכי פשוט לעשותו הוא לעיין בספרים גם בחנות "למטייל" וגם בחנות "מסלול" יש פינות ישיבה ויש המון ספרים שם גם תוכלי לתכנן מסלול פחות או יותר וכמובן ללכת להרצאות. שבת שלום

למעלה