שאלות נוספות...

שאלות נוספות...

תודה לכולם עבור התגובות. האם לדעתכם, אדם המעוניין לעבור הכשרה כמאמן, רצוי שיהיה מאומן בעצמו וייצור את פריצות הדרך להן הוא זקוק, עוד בטרם תחילת ההכשרה כמאמן? מהם, לדעתכם, ההבדלים בין מוסדות ההכשרה השונים כגון: coach me, coaching academy, איק"א, lendmark education וכיו"ב. מספר השעות שונה באופן מהותי בין מקום למקום, הם מציגים את עצמן באופן קצת שונה ובכל זאת, הם מעניקים את אותה תעודה. אשמח לשמוע מנסיונכם. תודה ויום נפלא לכולכם!

לאמן או להיות מאמן...

שלום הילה. אנסה לענות לך דרך ההבחנה בין 'לאמן' ובין 'להיות מאמן'. 'לאמן' משמעותו לדעת כיצד לאמן בפועל - לעצב מערכת יחסים, לדעת להקשיב, לשאול את השאלות הנכונות, ללכת בקצב הנכון למתאמן, להחזיק בסט של 'כלי אימון' מתאימים. הכל תחת הכותרת של עשייה, של Doing. אם מישהו שואל אותך מה אתה עושה תשובתך היא "אני עוסק באימון". 'להיות מאמן' משמעותו לחיות חיים של אימון - דרך המחשבה, להתאמן כדרך חיים, להתבונן על העולם דרך העתיד, ועוד. הכל תחת הכותרת של הוויה, של Being. "מי אני" ולא "מה אני עושה". לשאלה מה אתה עושה אתה עונה "אני מאמן". מכיון שלהיות מאמן כולל גם ולפני הכל להיות מתאמן, נראה לי נכון יותר להוויה של מאמן להגיע ממקום של אחד שחווה אימון בעצמו. פריצת דרך באימון היא עניין אישי, והיא מאוד מאוד סובייקטיבית. וזה מביא אותי לשאלתך על היכן ללמוד. ההיצע ענק ומבלבל... אני מציע לבחון היכן הדגש בהכשרה הוא על "להיות מאמן". לדעת "לאמן" קצת יותר פשוט, אפשר להתבסס גם על הרבה כלים הניתנים ללמידה באופן אוטודידקטי וגם על נסיון נצבר. ספציפית ??? לעשות Road Show בין בתי הספר השונים, לשוחח עם בוגרים, וללכת עם תחושת הבטן בסוף... עמירם.

בתי ספר לאימון

הי הילה, קיימים הבדלים משמעותיים מאד בין בתי הספר השונים בארץ לאימון. כתבת כי ''הם מעניקים את אותה תעודה''. לא התעודה היא החשובה. עלייך לבחון את נושאי הלימוד, המתודולוגיה, החומר הכתוב הנמסר במהלך הלימודים, רמת החניכים היושבים סביבך ומידת הנוחות שלך מהם. האם התעודה מוכרת ע'י הארגון הבינלאומי של המאמנים ה-ICF עליך לבקר בערבי ההדגמה של בתי הספר השונים להתרשם, ולבקש להפגש עם בוגרים בגילך ובעלי רקע הדומה לשלך.כל אלה שהזכרת הם טובים אולם התכנית של לנדמארק אינה עוסקת באימון. אני מאד ממליץ על ''מכון התמרה'' המעביר בישראל את התכנית של בית הספר האמריקאי הידוע CTI תוכלי להתקשר אל אבי שילון טל0544420151 יש להם גם אתר מפורט. בהצלחה מדי נבון-ליווי ואימון מנהלים להצלחה

למעלה