שאלות עבור המיילדת - מה דעתכן?

שאלות עבור המיילדת - מה דעתכן?

בעוד כמה שעות אפגוש את המיילדת החדשה והכנתי רשימת שאלות. אשמח אם תוכלנה להעיר או להוסיף כל מה שנראה לכן חשוב. הריון ומעקב: -כל כמה זמן נפגשים עם המיילדת? -כמה זמן אורכת כל פגישה? -מה נעשה בכל פגישה? -האם ניתן להביא עמי את המשפחה לפגישות (בעל, ילדים, וכו')? -ימים ושעות בהם המרפאה פתוחה -עלות המעקב - האם מכוסה ע"י ביטוח? -מה הבדיקות שהן ממליצות עליהן במהלך ההריון -לאן מפנים לבדיקות (למשל US) ומה נעשה במרפאה אצלן -מה דעתן לגבי ויטמינים? ברזל? חומצה פולית? -העמסת סוכר - האם נחוץ? -התמודדות עם חוסר בטחון של הבעל לגבי מעקב אצל מיילדת -הסטוריה רפואית שלי של פרוגסטרון נמוך -היסטוריה של מצג עכוז - מה דעתן על היפוכים חיצוניים? האם מבצעות? לידה: -לידת בית - יתרונות וחסרונות + קריטריונים -אם לא בבית - אז היכן? בי"ח או מרכז לידה? -דולה - כן או לא? (בנוסף למיילדת) -כמה מהר מגיעה המיילדת הביתה (היסטוריה של לידות בזק)? -לידה באמבט - כן או לא? -ילדים בלידת בית - מה מומלץ? -מה מביאה המיילדת ללידה ומה אני מכינה מראש? -מה עושים במקרי חירום? -עלות לידת בית אשמח לכל הערה או הארה או תוספות תודה!!!

debby12

New member
מנהל
סתם כמה הגיגים

לגבי מה מכוסה על ידי הביטוח - אני מניחה שהיא לא כל כך תדע ותשלח אותך לברר עם חברת הביטוח הספציפית שלך. הייתי שואלת איך הרגשתן לגבי סירוב לבדיקות מסוימות - כלומר אם את מרגישה שאת לא מעוניינת בבדיקה מסוימת איך הן מתמודדות עם זה, האם זה נפוץ וכו'. הייתי שואלת לגבי דולה/תומכת לידה - האם יש להן רשימה של כאלה שהן עובדות איתן (אני מניחה שהן ירצו עוד זוג ידיים שם). במקרי חרום (טפו טפו) - שאלה ספציפית לגבי עם איזה בית חולים הן עובדות ומי הרופא/ה שמשתף איתן פעולה במקרה הזה - כדי שתוכלי לברר אם חברת הביטוח שלך עובדת עם בית החולים הזה. מה השבועות שהן מיילדות בבית? (החל מ-37 מלא? 36 מלא? 38 מלא?) וסתם טיפ של סמנטיקה. הייתי באיזו הרצאה על לידות חוץ-אשפוזיות והיתה לי שאלה שנגעה לאפשרות של פינוי לבית חולים. בעוונותי תרגמתי מילולית את המילה "פינוי" מעברית ויצא לי evacuation to a hospital. המיילדת התפקעה מצחוק - זו כנראה מילה קיצונית מדי שמתאימה יותר לחילוץ הירואי מהאוורסט במסוק של יחידת קומנדו או משהו כזה. מסתבר שהמונח הנכון יותר (לפחות באנגלית אמריקאית) הוא: transfer to a hospital. סתם שלא תתפדחי...
אם זה חשוב לך - אפשר גם לשאול מה הפרוטוקול שלהן בטיפול בתינוק - ויטמין K בטיפות או בזריקה? משחה בעיניים? מוכנות לאיסוף דם טבורי אם זה חשוב לך. טוב נו - נודניקית שכמוני - אני אעצור פה לפני שאני מאריכה לך את הרשימה לרשימה אינסופית....

תודה! האמת היא שעל חלק מהשאלות

אני כבר יודעת מה התשובות: -כיסוי של הביטוח: כל רופא או מטפל עובד עם ביטוחים מסויימים. אם הן לא עובדות עם הביטוח שלי, הן ידעו זאת. ואם זה המצב - זה לא יכוסה. -סירוב לבדיקות - מוסיפה לרשימה, תודה! -מתכוונת לשאול לגבי דולה, אבל אני יודעת (משיטוט באתר שלהן) שתמיד יש יותר מאחת בלידה. יש להן 2 סטודנטיות שמתלוות (אחת אחת, לא ביחד) וגם כמה תומכות שעוזרות להן, כל אחת בתורה... ולעתים שתי המיילדות יופיעו ביחד ללידה. לכן לא הייתי בטוחה אם כדאי להביא מישהי נוספת או שיספיק המיילדת והעוזרת שלה. -על בי"ח אחד אני יודעת, רק לא יודעת אם יסכימו גם לבתי"ח אחרים שהן לא מקושרות איתם. -אכן אומרים TRANSFER
באמת סיפור משעשע... -אשאל בהחלט לגבי שבועות שמיילדים בבית - הוספתי לרשימה אחר כבוד
-טיפול בתינוק - גם הוספתי לרשימה שלי
.

swann

New member
עוד משהו לגבי המעקב

אם יש בעיה בבדיקות חס וחלילה, לאיזה רופא ועל סמך מה הן מעבירות ... זה מן הסתם גם תלוי בביטוח שלך והאם את יכולה לבחור מי יעשה את זה.

../images/Emo45.gif זה באמת חשוב - וגם על זה יש לי

את התשובה. הן מציינות זאת באתר שלהן. יש רופא קבוע שרואה כל אשה בחודש שביעי או שמיני והוא ה-BACK UP שלהן למקרי חירום, ניתוחים קיסריים, ובעיות. תודה! אני אשאל אותן עליו בכל מקרה, איך הוא וכו'.

Manty

New member
Not sure if this is important to

you but.. Just how much 'hands on/off' is she: * Does she insist on vaginal exams (before and during birth)? * What's her take on inductions (from what week and in what form)? * Will she let you/your husband catch ther baby or does she insist on doing this herself? * How long after the baby is born does she cut the cord? Does she allow for the placenta to birth before? etc..​

תוספות מעולות!!! ../images/Emo45.gif

רצה להוסיף לרשימה שלי... רק שאני לא אבהיל אותה עם כל השאלות שלי
בסוף התקשרו אליי מהמרפאה לבקש לדחות את התור - שתי נשים בבת אחת נכנסו ללידה והן היו צריכות ללכת ליילד אותן. TOO BAD בשבילי, אבל היא אמרה שהן ודאי מאושרות כי הן היו OVERDUE
אז אני הולכת ביום חמישי. מקווה שאף אחת לא תלד גם אז

כרמית מ.

New member
נו , מה יהיה?

כבר פעם שלישית שאני כותבת, ונסגר לי החלון בטעות. מקווה שאצליח לשחזר: בסך הכל, רוב השאלות מתבררות במהלך הפגישה. זה לא שאת יושבת ו"יורה" שאלות, אלא משוחחים, ואני מניחה שרוב השאלות יענו. אם בסוף ישארו לך עוד שאלות לא סגורות, תשאלי ישירות. חלק מהדברים גם יכול לחכות לפגישות הבאות. אני חושבת שעיקר החשיבות של השאלות, היא עבורך - לבדוק עם עצמך, מה את רוצה, מה חשוב לך. הן אמנם צריכות גם להענות, אבל זה כבר החלק היותר טריוויאלי. הייתי שואלת מהי ההסמכה שלהן, ואיזה נסיון יש להן (האם הן אחיות, או מיילדות ישירות?), ואיזה ציוד חירום יש להן (בנפרד מהשאלה הכללית איזה ציוד הן מביאות, שיכול להתפרש גם כסדיניות, למשל). כמו כן, מנסה להתרשם (בלי לשאול שאלה מפורשת), מהי הגישה הכללית שלהן. האם הן מנסות ליישם "לידת בית חולים בבית" או שהן בגישה טבעית יותר. האם יש להן פרוטוקולים נוקשים ומחייבים, או קוים מנחים והסתמכות על אינטואיציה. אפשר לשאול אותן גם על "פאשלות" (לנסח בעדינות הנדרשת) - פחות כדי לשמוע על הפאשלות עצמן (קורה גם למיילדת המנוסה ביותר שהיא טועה בשיקול דעת, או שנקלעת למצב טראגי שלא באשמתה), אלא כדי לבדוק אמינות (המיילדת "שלי", סיפרה לי מיזמתה על פאשלה שהיתה לה. זה העלה מאד את ערכה בעיני. היא גם למדה מהנסיון - וזה גם חשוב).

למעלה