יוסי היקר מאוד
תהליך לשינוי מין הוא לא דבר שעושים כדי ללמוד את החיים מנקודת מבט אחרת. פשוט, משום שהוא אינו משנה את נקודת המבט. השינוי הוא בכל-זאת חיצוני, גם-אם יש לו השלכות אישיות וחברתיות משמעותיות. כשאני כותבת על שינוי מין, אני מתכוונת לכל השינוי החיצוני, שגורם לנו להתייחס לאדם בשונה מהמין הקודם שייחסנו אליו: שיער, מבנה עצמות ופנים, לבוש. אם הינך מתייחס רק לשינוי הגניטלי (איבר המין), משקל ההשלכות החברתיות והאישיות קטן בהרבה. רוב מי שמשנה את מינו, אינו מבצע את השינוי הגניטלי מסיבות שונות. אם היית עושה שינוי מין, במיוחד במובן הרחב של המילה, היית מרגיש ככל הנראה דיסוננס, שאתה לא שייך, ואולי אף היית שונא את המראה החדש שלך. זהו מצב מעורער ואף מסוכן להישאר בו לאורך זמן. בחן את עצמך - אל תעשה שינוי מין בדימיון בלבד - הורד שיער; לבש שמלה; התאפר; צא למקום בילוי ידידותי לקהילה בהופעה נשית, אם אתה ממש אמיץ. הרבה אנשים שחושבים על שינוי המין, חושבים עליו באופן ערטילאי, כאילו מכניסים אנשים למכונה, והם יוצאים ממנה במין האחר. זה כמובן לא כך במציאות. ראשית, חלק מהשינויים הפיזים דורשים שבועות ואף חודשים. שנית, גם מי שעושה שינוי מין, כמוני למשל - רוב הדברים שהיא/הוא עושה הם הפיכים ואינם מזיקים, וכל אחד יכול לעשותם בעצמו. למשל, לשים מייק אפ. אני חושבת שאני מבינה מדוע שאלות הזהות האלה מציקות לך בכל-זאת. נראה לי, שבעוד אצל טרנסקסואלים הבעיה היא בעיית זהות, אצלך הבעיה היא בעיית הזדהות. הזדהות זו מקורה באהבה לנשים אחרות, ובמקור- לאימך, לא בתחושת זהות פנימית כלל הנראה. אם יש בלבול מסויים לגבי הזהות שלך, זה משום שאתה יותר מדי מחובר אל מי שאתה אוהב, יותר מדי קשור אפילו מכדי לזהות את עצמך כישות נפרדת, כולל עם זהות מינית משלה. הקשר שלך לאמך נראה לי כ"תסביך אדיפוס", אך אני כמובן לא פסיכולוגית, וגם פסיכולוגית לא הייתה משתמשת במונח המדעי כדי לתאר את מצבך. מה שזה אומר, בכל אופן, הוא שהיית והנך עדיין כל-כך מחובר לאימך, שאנרגיות החיים שלך אינם ברשותך יותר - ולכן הדיכאון - והזהות שלך נשכחת ומתערערת מרוב הזדהות איתה. שוב, אני לא מאבחנת מקצועית - אני רק מעלה כיוון, שכדאי שתבדוק, אם לא בדקת עדיין, אולי בעזרת מטפל/ת. אגב, לגבי הדיכאון - אני מקווה, שאתה מטפל בו טיפול תרופתי. אם לא, אני מפצירה בך לעשות כן. היום יש תרופות פסכיאטריות רבות וטובות מאוד לטיפול בבעיה. בהצלחה ובאהבה, סתוית