שאלות על איבחון קוגנטיבי לא תקין
שלום לכולם ,
אני בן 47 , עם רקע של נכות קיימת ..100% אי כושר ..71% רפואי ו68% לעיניין שר"מ שלא קיבלתי דחו אותי ..זה לפני האיבחון
משהו לציין קודם יש לי איזה מוקד אור באונה שמאלית פרונטלית מתחת לקורטקס..הבנתי שזה יכול להיות קשור גם לירידה קוגנטיבית..לחץ יתר מוחי היה בעבר יש השפעות ידועות על ראיה..
דיסלקציה ודיסקלקולציה גם..מסבכות
עכשיו אני לא בטוח מתי התחילה הירידה..ב2003 כבר איטית או לאחרונה..יש משמעות לזה?
עכשיו..לפני שנים ב96 עשו לי איבחון מקיף כולל קוגנטיבי..
הממצאים היו שיש לי הפרעת אישיות גבולית מצב שלאחר פוסט טראומה..ודיכאון.
קוגנטיבית הייתי הרבה מעל הממוצע...גם באייקיו גם בתפקרוד בהכל..אילולי ההפרעה הנפשית ונסיבות חיים וביטוח לאומי שלא נתן נכות בזמן..הייתי עם מקצוע..בהדרכה באומנות סביר שהייתי ממשיך לתרפיה..( למדתי שנה בתל חי ופרשתי..)
רק השנה אחרי 20 שנה של מאבק קיבלתי נכות וסל שיקום נפשי..
החלק אולי הכי קשה ומפחיד אני בודד נתק ממשפחה אין בת זוג אני רווק ללא ילדים ..
המצב עכשיו
אני עוד באיבחון יש עוד שני מפגשים..אבל כבר זיהו בעיה במבחן מוקה ..אני לא זוכר את הציון עצמו אין לי ביד ..אנ יודע זה מתחת ל26 ואמרו בעיה אחת קלה ובעיה נוספת בינונית
עכשיו מתמקדים במה שלא טוב ..בשתי הפגישטות הבאות..
תפקודית , יש לי ירידה עד סיכון עצמי..שתיתי חומצה בטעות..מינון יתר של כדורים..היה לי קטע שהגעתי ממקום למקום בלי לדעת ..אני פה פתאום שם..מה היה בדרך ? סכנת נפשות עברתי כבישים..
ויש עוד ועוד..דברים שפחות מסוכנים פיזית..אבל פוגעים כמו למשל שנסעתי לבית חולים לבדיקה בלי צילום שהייתי צריך להביא..דחיה של חודש וחצי..לתור החוזר..
יש המון כאלה שמסבכים
תסכול ומתח ..פחד מהירידה הזו הבלבול..וכו' אתם בטח מכירים..
הנוירולוג שלי נוראי ..טען שמה שיש במוח זה כלום שאין ירידה קוגנטיבית..בכלל..למרות שהפסיכיאטרית שלי שלחה אותי היא הבינה..את המצב מסתבר..ושוללת שטיפול תרופתי גורם לי למצב.
עכשיו השאלות שלי?
מישהו מכיר קשר בין המוקד אור במוח שיש לי..לבין ירידה קוגנטיבית..?
הבנתי שאם יש בעיה פיזית זה שולל דמנציה זה נכון?
ביטוח לאומי האם מקבלים מטפלת /השגחה? באופן כללי ..?
במצב שלי אני מניח שכן..אבל עם הביטוח לאומי אי אפשר לדעת..
הבנתי אולי שיש יחידת המשך טיפול שגם עוזרת מול ביטוח לאומי?
מישהו מכיר נורוכירוג טוב באיזור הגליל עליון..מישהו המליץ לי על ראש מחלקה של נוירולוגיה בנהריה...מישהו פה יכול להמליץ עליו זה יחסית קרוב לי..
או על אחר..
עוד שאלה ..האם מקבלים איזה תעודה לזיהוי שיש בעיה קוגנטיבית? ..יש לי ריבוי ליקויים ומגיע למיון די הרבה לצערי..הם לא יודעים על הקוגנטיבי ואני חושש שאני לא אזכור לאמר ..או מצבים אחרים שיכולים לדעת עם איזה תג או משהו? לא מצאתי מידע על זה ברשת..וזה מאוד מטריד אותי.
בנתיים אני איכשהו מסתדר...ויש מדריכת שיקום נפשי שעוזרת בחלק..( חלק אסור לה חלק זה לא הגדרת תפקיד שלה..)...אבל מפחד ממש מפחד..
יש דברים שעוזרים לי, למזלי אני מאוד מסודר כל דבר במקומו. הפרדת סכום סדר קבוע בארונות
צלצול בפון לכדורים משתדל לרשום הכל ביומן הפון בלוח שנה ובדלת מקרר וכו'..זיהוי חפצים אין לי בעיה. ומשתדל להתרכז שאני עושה את כל הפעולה..שם יש לי בעיה..
אלך לאחות לסדר כדורים בקופסא ככה אמרו לעשות ..
מקלחת רק שאני חש ממש טוב..( כן לפעמים יומיים מוותר..)
מרכז יציאות לעיר..
רשיון נהיגה שיש לי לחדש אני לא מחדש כרגע..
ומתפלל שלא אשכח כיריים שוב או טעות קטלנית ..
עוד עיצות לבנתיים?
סליחה שזה ארוך ואני מקווה מובן יצא לי..ותודה
שלום לכולם ,
אני בן 47 , עם רקע של נכות קיימת ..100% אי כושר ..71% רפואי ו68% לעיניין שר"מ שלא קיבלתי דחו אותי ..זה לפני האיבחון
משהו לציין קודם יש לי איזה מוקד אור באונה שמאלית פרונטלית מתחת לקורטקס..הבנתי שזה יכול להיות קשור גם לירידה קוגנטיבית..לחץ יתר מוחי היה בעבר יש השפעות ידועות על ראיה..
דיסלקציה ודיסקלקולציה גם..מסבכות
עכשיו אני לא בטוח מתי התחילה הירידה..ב2003 כבר איטית או לאחרונה..יש משמעות לזה?
עכשיו..לפני שנים ב96 עשו לי איבחון מקיף כולל קוגנטיבי..
הממצאים היו שיש לי הפרעת אישיות גבולית מצב שלאחר פוסט טראומה..ודיכאון.
קוגנטיבית הייתי הרבה מעל הממוצע...גם באייקיו גם בתפקרוד בהכל..אילולי ההפרעה הנפשית ונסיבות חיים וביטוח לאומי שלא נתן נכות בזמן..הייתי עם מקצוע..בהדרכה באומנות סביר שהייתי ממשיך לתרפיה..( למדתי שנה בתל חי ופרשתי..)
רק השנה אחרי 20 שנה של מאבק קיבלתי נכות וסל שיקום נפשי..
החלק אולי הכי קשה ומפחיד אני בודד נתק ממשפחה אין בת זוג אני רווק ללא ילדים ..
המצב עכשיו
אני עוד באיבחון יש עוד שני מפגשים..אבל כבר זיהו בעיה במבחן מוקה ..אני לא זוכר את הציון עצמו אין לי ביד ..אנ יודע זה מתחת ל26 ואמרו בעיה אחת קלה ובעיה נוספת בינונית
עכשיו מתמקדים במה שלא טוב ..בשתי הפגישטות הבאות..
תפקודית , יש לי ירידה עד סיכון עצמי..שתיתי חומצה בטעות..מינון יתר של כדורים..היה לי קטע שהגעתי ממקום למקום בלי לדעת ..אני פה פתאום שם..מה היה בדרך ? סכנת נפשות עברתי כבישים..
ויש עוד ועוד..דברים שפחות מסוכנים פיזית..אבל פוגעים כמו למשל שנסעתי לבית חולים לבדיקה בלי צילום שהייתי צריך להביא..דחיה של חודש וחצי..לתור החוזר..
יש המון כאלה שמסבכים
תסכול ומתח ..פחד מהירידה הזו הבלבול..וכו' אתם בטח מכירים..
הנוירולוג שלי נוראי ..טען שמה שיש במוח זה כלום שאין ירידה קוגנטיבית..בכלל..למרות שהפסיכיאטרית שלי שלחה אותי היא הבינה..את המצב מסתבר..ושוללת שטיפול תרופתי גורם לי למצב.
עכשיו השאלות שלי?
מישהו מכיר קשר בין המוקד אור במוח שיש לי..לבין ירידה קוגנטיבית..?
הבנתי שאם יש בעיה פיזית זה שולל דמנציה זה נכון?
ביטוח לאומי האם מקבלים מטפלת /השגחה? באופן כללי ..?
במצב שלי אני מניח שכן..אבל עם הביטוח לאומי אי אפשר לדעת..
הבנתי אולי שיש יחידת המשך טיפול שגם עוזרת מול ביטוח לאומי?
מישהו מכיר נורוכירוג טוב באיזור הגליל עליון..מישהו המליץ לי על ראש מחלקה של נוירולוגיה בנהריה...מישהו פה יכול להמליץ עליו זה יחסית קרוב לי..
או על אחר..
עוד שאלה ..האם מקבלים איזה תעודה לזיהוי שיש בעיה קוגנטיבית? ..יש לי ריבוי ליקויים ומגיע למיון די הרבה לצערי..הם לא יודעים על הקוגנטיבי ואני חושש שאני לא אזכור לאמר ..או מצבים אחרים שיכולים לדעת עם איזה תג או משהו? לא מצאתי מידע על זה ברשת..וזה מאוד מטריד אותי.
בנתיים אני איכשהו מסתדר...ויש מדריכת שיקום נפשי שעוזרת בחלק..( חלק אסור לה חלק זה לא הגדרת תפקיד שלה..)...אבל מפחד ממש מפחד..
יש דברים שעוזרים לי, למזלי אני מאוד מסודר כל דבר במקומו. הפרדת סכום סדר קבוע בארונות
צלצול בפון לכדורים משתדל לרשום הכל ביומן הפון בלוח שנה ובדלת מקרר וכו'..זיהוי חפצים אין לי בעיה. ומשתדל להתרכז שאני עושה את כל הפעולה..שם יש לי בעיה..
אלך לאחות לסדר כדורים בקופסא ככה אמרו לעשות ..
מקלחת רק שאני חש ממש טוב..( כן לפעמים יומיים מוותר..)
מרכז יציאות לעיר..
רשיון נהיגה שיש לי לחדש אני לא מחדש כרגע..
ומתפלל שלא אשכח כיריים שוב או טעות קטלנית ..
עוד עיצות לבנתיים?
סליחה שזה ארוך ואני מקווה מובן יצא לי..ותודה