שאלות על בצק

mikedoron02

New member
שאלות על בצק

שלום לכולכם ..
אז לפני מספר ימים הכנתי פעם ראשונה בחיי בצק.
הבצק היה מיועד לפיצה שיצאה ממש טוב. אתמול חזרתי על ההכנה אך הפעם לפי מתכון אחר שבו היה הרבה יותר שמן וגם הסוג של השמן הוחלף משמן קנולה לשמן זית.
שאלות ...
מה התפקיד של השמן בבצק ? כמה מומלץ כך שהבצק יהיה עדיין איכותי אך בגבול הסביר מבחינה קלורית.
מה ההבדל בין שמרים טריים לשמרים יבשים. אני משתמש בשמרים יבשים - יש יחס המרה בינהם ? מה קורה אם שמים יותר/פחות מידי שמרים ? למה יש אנשים שנרתעים משימוש בשמרים ?
האם בצק שאני מכין עבור פיצה מתאים גם להכנת לחמניות. איך אני מדביק שומשום ללא ביצה ?
כל המתכונים המצולמים שמצאתי ברשת כללו ביצים או חלב או חמאה יש מתכונים (עדיף מצולמים) של לחמניות טבעוניות ?

אני מתנצל אם אני נשמע מתלהב חסר ידע אבל זה היה ממש כיף לראות איך משקית קמח ועוד מרכיבים נוצרת בתנור פיצה מעוררת תיאבון.

תודה מראש לעונים
 

ladybug6

New member
עונה כמיטב יכולתי

כי אני לא מומחית לאפייה,
אבל השמן תורם לרכות וללחות של הבצק, בלעדיו יצא יבש/קשה מדי. במקרה של פיצה אין בעיה להחליף את השמן קנולה בזית אבל במאפים מתוקים זה פחות מומלץ כי הטעם שלו קצת יותר דומיננטי.
כמות השמן תלויה בשאר המרכיבים, וביחס ביניהם..

עקרונית אין סיבה שלא תוכל להכין לחמניות מהבצק, אבל אפשר תמיד לחפש מתכון לחלה טבעונית ואולי זה יהיה עדיף כי הבצק קצת יותר רך. למרות שזה תלוי איזה לחמניות בדיוק אתה מתכוון להכין, וגם תלוי במתכון שהשתמשת (לא רשמת אותו..)

יש הבדל בין שמרים טריים ליבשים מבחינת כמויות, במתכונים תמיד מצוין באיזה סוג להשתמש.
אם שמים מעט מדי שמרים, הבצק לא יתפח מספיק, אם שמים יותר מדי הוא עלול לצאת עם טעם חזק של שמרים.
לא יודעת למה אנשים נרתעים משמרים, זה טעים. אולי רק לאנשים שסובלים מקנדידה, או רגישים לשמרים (יש כאלה).
יש מלא מתכונים ללחמניות וחלות ופיצות טבעוניות, פשוט תחפש בגוגל את שם המתכון + המילה "טבעוני" ותמצא מלא :)
 
למעלה