mikedoron02
New member
שאלות על בצק
שלום לכולכם ..
אז לפני מספר ימים הכנתי פעם ראשונה בחיי בצק.
הבצק היה מיועד לפיצה שיצאה ממש טוב. אתמול חזרתי על ההכנה אך הפעם לפי מתכון אחר שבו היה הרבה יותר שמן וגם הסוג של השמן הוחלף משמן קנולה לשמן זית.
שאלות ...
מה התפקיד של השמן בבצק ? כמה מומלץ כך שהבצק יהיה עדיין איכותי אך בגבול הסביר מבחינה קלורית.
מה ההבדל בין שמרים טריים לשמרים יבשים. אני משתמש בשמרים יבשים - יש יחס המרה בינהם ? מה קורה אם שמים יותר/פחות מידי שמרים ? למה יש אנשים שנרתעים משימוש בשמרים ?
האם בצק שאני מכין עבור פיצה מתאים גם להכנת לחמניות. איך אני מדביק שומשום ללא ביצה ?
כל המתכונים המצולמים שמצאתי ברשת כללו ביצים או חלב או חמאה יש מתכונים (עדיף מצולמים) של לחמניות טבעוניות ?
אני מתנצל אם אני נשמע מתלהב חסר ידע אבל זה היה ממש כיף לראות איך משקית קמח ועוד מרכיבים נוצרת בתנור פיצה מעוררת תיאבון.
תודה מראש לעונים
שלום לכולכם ..
אז לפני מספר ימים הכנתי פעם ראשונה בחיי בצק.
הבצק היה מיועד לפיצה שיצאה ממש טוב. אתמול חזרתי על ההכנה אך הפעם לפי מתכון אחר שבו היה הרבה יותר שמן וגם הסוג של השמן הוחלף משמן קנולה לשמן זית.
שאלות ...
מה התפקיד של השמן בבצק ? כמה מומלץ כך שהבצק יהיה עדיין איכותי אך בגבול הסביר מבחינה קלורית.
מה ההבדל בין שמרים טריים לשמרים יבשים. אני משתמש בשמרים יבשים - יש יחס המרה בינהם ? מה קורה אם שמים יותר/פחות מידי שמרים ? למה יש אנשים שנרתעים משימוש בשמרים ?
האם בצק שאני מכין עבור פיצה מתאים גם להכנת לחמניות. איך אני מדביק שומשום ללא ביצה ?
כל המתכונים המצולמים שמצאתי ברשת כללו ביצים או חלב או חמאה יש מתכונים (עדיף מצולמים) של לחמניות טבעוניות ?
אני מתנצל אם אני נשמע מתלהב חסר ידע אבל זה היה ממש כיף לראות איך משקית קמח ועוד מרכיבים נוצרת בתנור פיצה מעוררת תיאבון.
תודה מראש לעונים
