שאלות על גנטיקה

שאלות על גנטיקה

היי, השאלות כאן מופנים לתותחים מבין משתתפי הפורום שיצא להם ללמוד יותר לעומק על החשיבות שיש להבדלים הגנטיים בין מינים שונים שהתפצלו לפני מאות מיליוני שנים. קודם כל, הקדמה קצרצרה למה שהביא אותי לשאול את השאלה: דוגמה מעניינת שקראתי עליה לאחרונה בנוגע ל"דנ"א זבל" היא ההבדל הגנטי בינינו לבין הpuffer fish (אבו נפחא?) - יש לדג הנ"ל ולנו כמעט את אותו מספר גנים והחלקים המקודדים בגנים אלה הם כמעט אותו הדבר - למרות שהתפצלנו מהדגים לפני 400 מיליון שנה בערך - מה שמעניין לגביהם זה שגודל הגנום שלהם קטן פי 4 מהגנום שלנו - למרות שיש לנו בערך את אותו מספר גנים. זה גרם לכמה מדענים לחשוב שאכן כמויות גדולות מהדנ"א שלנו הן "זבל" שלא צריך אותו (לא זבל מזיק, פשוט "ג'אנק" שאין בו צורך) על זה יש לי 2 שאלות: א.איזה חלקים מהגנום שלנו, אם כן (מאחר וגם הגנים המקודדים וגם הגנים הרגולטוריים הם די דומים) אחראים על ההבדלים הפנוטיפיים המשמעותיים בינינו לבין מינים רחוקים אלה? האם אלה הם רק שינויים דקים ברגולציה הגנטית של אותם הגנים? אם האם ניתן לייחס חלק מהשינויים להבדלים פונקציונלים של ממש בגנים המקודדים חלבונים פונקציונלים? ב.איך אפשר לדעת בבטחה (מופרך ככל שזה יהיה) שהגנים שאין אצל הpuffer fish אבל יש אצלנו הם חסרי שימוש - עדיין נוצרת כאן הבעיה התיאורטית של "להוכיח חוסר שימוש" של דבר מה. אני מאמין שהnull hypothesis של גן (ושל כל דבר במדע, למען האמת) צריכה להיות "זה לא עושה כלום" או "זה לא קיים" - אבל איך המקרה של הpuffer fish (או כל מקרה שמשתתפי הפורום מכירים) יכול להדגים את חוסר השימוש של מרבית הגנום שלנו?

m0sh3

New member
אתה יכול להפנות למקורות

בנוגע להומולוגיה בין הגנומים? זה נשמע מאוד מוזר, זה לא סביר שהגנומים יהיו דומים בקטעים המקודדים שלהם.

למעלה