שאלות על האמת - חלק א'. לתגובתכם!

• פותח הנושא hrgo
  • פורסם בתאריך

hrgo

New member
שאלות על האמת - חלק א'. לתגובתכם!

1) איך גיבסון פרייז ידע שמאלדר בסכנה? הוא אמנם קורא מחשבות אבל לא לטווח של מיליון קילומטר. 2) איך מאלדר הצליח להיכנס למתקן הסודי בדיוק? עם איזו תעודה? שלי מי? לא הסבירו את העניין הזה. 3) או קיי. אז אסטרואיד אחראי לחיים בכדור הארץ. אבל על אותו האסטרואיד היה גם הוירוס החייזרי. א"כ כיצד האדם הראשון רק אח"כ הודבק ממנו? 4) שכחתי את שאר השאלות. אבל ישנם עוד, האמינו לי.

שאלה 2

לפי מה שהבנתי,הוא בא לשם ל"ביקור" (דגש על הגרשיים),אם אני זוכרת נכון הוא ירד עם עוד אנשים שלא נראים "ממשלתיים" במיוחד.אתה יודע,כמו בהמון מקומות היסטוריים או מעניינים - אפשר בדר"כ לתייר שם. אך המקום שמאלדר הלך אליו הוא כבר הסגת גבול,לשם לא נותנים למבקרים להיכנס.

hrgo

New member
ועוד שאלה קטנה

יש פואנטה לכל הדימיונות של מאלדר בהם הוא רואהאת קרייצק, אקס וכו'? וזה לא סתם דמיון - אלא הפתק שאקס העביר לו היה ממשי.

scoutlavie

New member
לפי דעתי

יש להופעת הדמויות 2 סיבות לדעתי :1. להחזיר פשוט הרבה דמויות מהעבר, מעין מסיבת מחזור שכזו , כי באמת התגעגענו לחלק מהאנשים . זה דומה למה שעשו בסינפלד. 2. יש להם איזו חשיבות לעלילה , הרי למשל הפתק שאקס נתן עזר לו. זה לא משמ מובן איך הם חוזרים , אבל זה הרי תיקים , זה אמור להיות לא מובן. דרך אגב, היום יש צ'ינגה בסטאר, אז אם תראה בהתחלה תוכל לשמוע את הציטוט בחתימה שלי..ולראות שצדקתי.

hrgo

New member
שאלות על "האמת" - חלק ב'

ראשית, קיבלנו תשובה על השאלה כיצד מאלדר נכנס למתקן הצבאי (בזכות איש הסיגריות), ובערך קיבלנו תשובה מה פשר ראיית המתים והדיבור עימם שרשמו בשני החלקים (עם קרייצ'ק ואקס. משהו על להקשיב למתים כי יש להם מה להגיד לנו, ולנו מה ללמוד מהם...). שאלות חדשות: 1) מדוע המסוקים ירו על בית האבנים ולא על המכוניות של מאלדר ודוגט? הרי הגיוני שהם ראו אותם. והם הרי נשלחו להרוג את מאלדר. 2)מה פשר המשפט של מאלדר? הרי הוא "הרג" את נואל בתור הגנה עצמית. הרי נואל ניסה לדחוף אותו למטה (אא"כ נטען שהוא יכל להיכנע ואז נואר לא היה דוחף אותו, וע"כ אין פה הגנה עצמית). 3)קצת לא הגיוני שחרף ההוכחות הברורות של סקאלי כי הגופה לא של נואר - ייפסקו שהוא אשם. נכון שזו הייתה המטרה שלהם למכתחילה, אך לא מובן מדוע קרש שיתף איתם פעולה. האם דברין חוצבי הלבבות של מאלדר אכן השפיעו עליו? לא ברור. גם לא ברור מדוע הוא עזר להם בסוף. 4) לא ענו תשובות על הכל. אז מה נסגר עם חיילי העל, מי ייתן את הדין אם בכלל, מה בעניין הפלישה התמוכננת. - נתמין בסבלנות על 22 בדצמבר 2012 ונראה. הגיוני שעד אז "תיקים" תשוב. כן, היא עוד תשוב.

hrgo

New member
ושכחתי עוד משהו - איך מאלדר ידע

איפה נמצא איש הסיגריות. אמרו לו שהאיש מההר נותן לו את המפתח וכו' אך מכאם ועד למצוא את המקום בדיוק המרחק רב. בנוסף, לאחר שמאלדר וסקאלי ברחו להם, הגיע הזמן להחזיר את וויליאם. והערה קטנטונת: בסוף הפרק מאלדר וסקאלי היו בחדר, ועוד לפני שמאלדר אמר שהם ישבו כך לפני 9 שנים, הייתה לי תחושת דז'ה-וו, ונזכרתי שכך אכן היה בפרק הראשון... אכן CLOSER

ממממ...

1.לא בטוח שהם ראו אותם,וגם אם כן,כנראה שלפוצץ את המבנה ההוא היה להם יותר חשוב. 2.אם שמת לב,את מאלדר לא ממש מחבבים - לא בבולשת,לא בצבא וכו',יש לו הרבה אוייבים,ואם הוא עושה משהו רע,מהגנה עצמית או לא,אז כמובן שיעמידו אותו למשפט.עד שיש להם צ'אנס,הם לא יפספסו. 3.האמת שזה הגיוני.מי שמבין קצת במשפט ובחוק,יידע למה,ואני אסביר : לסקאלי לא הייתה רשות רשמית לבדוק את הגופה הזאת,ובטח שלא לקבל את התיק הרפואי של רוהר,ולכן הראייה הזו,חשובה כשתהייה,לא נחשבת. למשל אם במשטרה (תחשוב על משטרה אמריקאית) תופסים פושע,ולא נותנים לו את האופציה לקחת עורך-דין,ולשמוע את התשובה של הפושע,והם כבר שואלים שאלות,ונגיד שמקליטים גם את זה,אז כלום ממה שהוא אמר לא יגיע לשום בית משפט,כי אלו ראיות "לא חוקיות",הם לא נעשו לפי החוק.המשטרה מחוייבת להציע לך אופציה של עורך-דין.גם חייבים לקרוא את הזכויות לכל מי שעוצרים.

scoutlavie

New member
ותגובה להנדריקסית

את מדברת על פס"ד מירנדה. זה פסד שאמרו שאם לא מקריאים את הזכויות לבנאדם אז הוא יוצא זכאי . אותו מירנדה הואשם באונס והיה ברור שהוא אשם אבל בגלל שהוא היה אזרח בחו"ל הוא לא היה מודע לזעכויות ןאז שיחררו אותו. בגל זה עכשיו תמיד אומרים שצריך להגידאותם . זה גם הפך לפועל did u miranda him? זה סתם משהו שלמדתי....אני מתגעגעת ללימודים , אני חולה..בכל מקרה , פה סקאלי לא הגישה ראיות בזמן , והם גם הוגשו שלא כדין אז לא היו אמורים לקבלם....

scoutlavie

New member
קודם כל, תירגע

ירעם זה פרק אחרון , תן קצת כבוד ...לא להתקיף ישר:) טוב, בוא נראה ....לגבי המסוקים - לא כ"כ ברור לי אם הם ידעו שמולדר שם, אבל נראה לי שהם פשוט רצן להרוס שם הכל כי הרי יש שם את המגנט . המגנט זה המטרה , לא דוגט ומלדר , לפחות לא רק. בעיקרון , הם גם ירו קרוב בליהם, אבל הם ברחו. 2. תחושב שהוא הגיע למתקן לא כ"כ ברשות, וכשניסו לעצור אותו הוא התחיל לריב עם נואל רוהר, אז זה הגיוני שיהיה משפט. בכל מקרה , מבחינה משפטית, לא כזה קל לקבוע ישר הגנה עצמית, זה גם לא שהיה אקדחים מעורבים או משהו , גם מולדר רצה להרוג אותו. 3. בהתחלה קרש נגד מולדר , הוא שינה את דעתו ברגע האחרון . אתה צריך לזכור שלא מדובר פה בפרקליטים...זה ביהמש הצבאי , וזה אחרת, חוץ מזה שכבר בפרק הקודם אמרו שרוצים תוצאה שהוא אשם. אפשר דוקא להבים למה לא יקבלו את הראיה - היא לא הוגשה בזמן....משהו קטן שלמדתי לאחרונה . בסוף קרש עזר להם כנראה כי הוא הבין שאם כ"כ מנסם להסתיר פה משהו , אז יש פה משהו , והוא הבין שיש פה חוסר צדק 4. לגבי זה - נשאר חילי על , ולא ברור עד כמה אפשר להשמידם כי המגנט נהרס , אבל אולי יש עוד...לגבי הפלישה , יש לנו עוד 8 שנים ועד אז בטח יהיה סרט, למעשה , כמו שאני מכירה את כריס , זה בטח הסיבה שזה פתוח. תחושב שהוא רצה לסים את הסדרה ברקויאם....כאילו , זה חתיכת מתח בכל מקרה , לפחות אהבת את הפרק? 4.

orityemini

New member
לפי דעתי לא המגנט היה המטרה....

אלא איש הסיגריות....את הסלע הם לא יכלו להרוס לא משנה מה הם יעשו, ואגב למיטב ידיעתי מדובר במינרל מגנטיט שהינו אחד מממינרלי תחמוצת הברזל fe3o4 -למי שמתעניין בכימיה) אשר נמשך אל המגנט. מדובר במינרל מגנטיט שנמצא בתצורות הברזל הכלכליות הידועות בכינויין BIF (היפוך אותיות של FBI), וזה חלק מהסלע שנמצא שם כבר 2-3 מיליוני שנה.... מה שמעניין, זה שדווקא מגנטיט דוחה את הסופר סוליג'רס, מה כל כך מיוחד בו? אז יש לו תכונה של משיכה למגנט, האם זה אומר שהסופר סוליג'רס מכילים בתוכם חומר מגנטי מסוים שגורם להם להידבק לסלעים? ואם כך הדבר במקום להוביל אותם למכרות של הברזל למה שלא יזקקו את המינרל הספציפי הזה ויכינו כלי נשק, ומגינים לבגדים ולבתים? זה אומנם לא המינרל הכי נפוץ בעולם אבל הוא לא נדיר....אפשר למצוא אותו בכל מכרה ברזל ובסלעים נוספים (אפילו בארץ בבזלת אבל בכמות קטנה מאוד) ובכל תצורות ה BIF שמפוזרות ברחבי העולם , הוא עתיק ללא ספק (גילו נע בין 2- 3 מיליון שנה. נקודה סופית, הם יכולים להתמגן לקראת הפלישה הבאה ואם האיזור בניו מקסיקו חסין לפגיעה של הסופר סוליג'רס הרי כל מכרה של ברזל או מקום שבו מצוי המינרל הזה יכול להגן באותה המידה.

eve6

New member
אין לי מושג לגבי כל השאלות

האמת, לא התעמקתי בפרטים כל כך, כי אין לי כל כך אמון ביכולת/רצון של כריס קרטר להקפיד על המשכיות או פרטים בשלב זה (עונה 9). בכל אופן, לגבי השאלה מדוע משפט - אני רואה בכל העניין סוג של סגירת מעגל, מבחינת הדמות של מאלדר לפחות - הרי הדמות שלו היא הדמות המיוסרת והאשמה הנצחית, הוא (לדעתי) לעולם לא התגבר על רגשות האשמה שלו לגבי: א. העובדה שאחותו נלקחה במקומו (PAPER CLIP עונה 2) ב. כל מה שקרה לסקאלי ואני לא קונה את עניין ה-CLOSURE כביכול שהיה לו בפרק..CLOSURE . אישית, הדחקתי את שני הפרקים המיותרים האלה, שהתיימרו לשחרר את מאלדר מסמנתה. בקיצור, מבחינה סיפורית, לא ייתכן היה שמאלדר יימצא זכאי. כי בעיני עצמו הוא תמיד ייחשב אשם. זהו, גמרתי להתפלסף להיום

Chens15

New member
זה היה הפרק של הפיילוט

שבו הם ישבו ברוזוול והוא סיפר לה על אחותו....רק עכשיו הבנתי את זה אחרי שראיית את העונה הראשונה רקוויאם לחלום=>

bralon1

Member
אתן בטוחות שאמרו מגנט?

אני די בטוח שאמרו שסוג של מתכת גורמת לחיילי העל למות ולא מגנט.

hrgo

New member
ועוד משהו שלא ענו עליו לגמרי - מה

העניין עם הדבורים ושדות התירס? אז דברו על זה בעבר שהם מפיצים את הוירוס החייזרי, אך זה עדיין לא ברור. למה בשיטה כזו? מה נסגר עם ההפצה? ומה קשור תירס דווקא? או דבורים דווקא?

Chens15

New member
סלע שקוראים לו מגנטיט היום ראיתי את

שוב....אז תסמכו עלי בעניין הזה עוד תמונה חדשה=> אני אשים אותה עוד הרבה כי אני אוהבת אותה אז היא תהיה ממוחזרת!!

hrgo

New member
זוכרים את סטרהגהל מסרט הקולונוע?

ההוא שהיה כאילו הבוס של איש הסיגריות ושל הסינדיקט? ראו אותו רק בסרט הקולנוע של תיקים ומאז לא דברו עליו. הוא עדיין חי.

bralon1

Member
אתה מתכוון לאיש הבריטי?

אם כן הוא הרי מת מהתפוצצות הרכב (אם אני זוכר נכון איש הסיגריות היה אחראי למותו).

orityemini

New member
הסלע עצמו איננו מגנטיט...

אלא יש בו את המינרל מגנטיט...והוא סתם נמשך למגנט. עכשיו אני מרגישה שלימודי הגיאולוגיה השתלמו בסופו של דבר :)

Chens15

New member
got it.....

תודה על ההברה...:) זה מה שקורה כשאתה אל לומד גיאולוגיה.....לדעתי זה דבר ממש משעמם..:) בלי להעליב אוף אני לא בבית תנחמו אותי ושלחו לי תמונות של דוקבני ...פליז..

hrgo

New member
לא הבריטי שמת ברכב (זה איש מטופח

הציפורניים).

למעלה