שאלות על הגיינת התינוק

הילית111

New member
שאלות על הגיינת התינוק

שאלות על הגיינת התינוק ערב טוב לכולם בני בן חודש רציתי לשאול שמנגבים את הטוסיק אחרי יציאה או פיפי אצל בנים אז עוברים עם המגבון מהאשכים כלפי מטה בטוסיק עד למטה ולא הפוך נכון? בנוסף אני מעבירה מגבון לח לניקיון אחרי כל החתלה ואז מקפידה עם צמר גפן טבול במים לעבור על הטוסיק והבולבול בגלל שקראתי שבמגבונים יש סבון וכדי למזער סיכוי לפריחות למיניהן רצוי לעבור עם מים אחר כך. ברור שאופטימלי היה אם בכל החתלה הייתי יכולה לשטוף במים וסבון בכיור אבל זה קשה. יותר קל השיטה שלי ואני מקפידה ליישם אותה גם בלילה–אשמח לקבל הערות על הדרך שלי. בכלל יש לי משחת בובשן לטוסיק ואני לא שמה בכל החתלה כי אין צורך אני שמה רק אחרי אמבטיה. בנוסף הטבור של בני נשר ממזמן לא היו בעיות או הפרשות חריגות רציתי לשאול באופן שוטף איך מנקים את הטבור של התינוק ? בנוסף בני צורח כל פעם שמחליפים לו וגם שמלבישים אותו –לא מבינה למה . האם כל התינוקות ככה? אני אוסיף שכשהוא בתוך המים באמבטיה הוא מאוד רגוע אבל רק מוציאים אותו ומתחילים להלביש הוא בוכה –האם זה עובר ? ממש מייאש... את הצוואר הוא גם לא נותן לנקות וצורח יש איזה פטנט להגיע לקפל הזה בלי שהוא יצרח? אמבטיות מאז שבאנו הביתה רק עם בלנלאום והעור בסדר גמור טפו טפו טפו למעט יובש קל בקרקפת שאני מאמינה שיעבור כי היה לו גם יובש בגוף שעבר ואחרון יש לו בשפה העליונה בפה באמצע שלפוחית קטנה –אמרו לי בטיפת חלב שזה בגלל המציצה –למישהו עוד היה? זה אמור לעבור? הרי התינוק כל הזמן מוצץ מבקבוקים אשמח לתובנות בנושא ניקיון התינוק תודה מראש לכולם

חנול

New member
טוב, מנסה כמה תשובות

לעניין השלפוחית- כנראה לא שמת לב- יש את זה לכל התינוקות היונקים, וזה משמש ליניקה. זה עובר לאט לאט אחרי שמפסיקים לינוק (כמה חודשים). לעניין ההגיינה-0אנחנו עד לפני כמה חודשים השתמשנו רק באמול (תחליף בלנאום של ד"ר פישר) ובערך בגיל חצי שנה (כשהתחילה לשבת באמברווז) עברנו לסיבון מלא עם קמיל בלו. עד אז, האמול ממש הספיק. כמובן שהם רגועים באמבטיה ואח"כ צורחים- כי במים כיף וחם, ואח"כ קר וגם צריך להיכנס לבגדים, שזה עד היום מלווה אצלנו במורת רוח רבה. לעניין ההחלתה והניקוי- אני מנקה במגבון בלבד אחרי כל החתלה ושמה קרם אחרי כל החתלה (של ג'ונסון-כי הוא פחות שמנוני ועל בסיס מים, שדי אהבתי. חוץ מזה, פעם אחת ביום לפחות מורחת במקום קרם דזיטין, כמניעה). עד היום, שימי לב, שום פריחות!!!!!!! אני יודעת שניקוי במים אינו מומלץ, כי מים גורמים ליבוש מוגבר של העור (לעומת קרם שנספג) אבל כל תינוק הוא שונה, וכל עור הוא שונה. לעניין הניקוי של הבולבול והעסק..יש לנו בת, אז אין לי מושג. אצלנו מנקים לכיוון הטוסיק ולא ההיפך-הגיוני שגם בולבולים זה ככה...

הילית111

New member
חברים תודה ו

התינוק שלי לא יונק הוא אוכל מטרנה אז כל מי שבעצם יונק מבקבוק או מציצי יש לו את השלפוחית הזו? אבל כל הזמן הם יונקים מבקבוק אז זה לא עובר? בכל אופן אגב לגבי הדזיטין שמעתי שזו משחה ששמים לא כמניעה אלא כטיפול אבל אם זה עוזר לכם סבבה פרדיננד גם אני בגישה של מינימום קרמים לעור העדין ועד כה זה עובד לא מורחת עליו שום קרם רק בלנלאום וזהו לכן אנ יגם לא שמה קרם אחרי כל החתלה בגלל שפשוט אין צורך . לגבי הצרחות בהפשטה והלבשה מתה שזה יעבור כבר ולגבי הסבלנות שלי זה פשוט מתוך מחשבה שעדיף לי עכשו להשקיע קצת יותר עם הצמר גפן מאשר אחכ לקבל טוסיק אדום ותנוק צרחן. אני כבר חושבת שבהמשפחתון שאני מתכננת לשים לא בטוחה שיהיה להם סבלנות לעבור עם צמר גפן -מכסימום יגידו לי שכן ולא יעשו... אין כמו הטיפול של אמא אפילו אמא טרייה וחסרת ביטחון כמוני.. הייתי רוצה שנה להיות איתו בבית ולטפל בו אבל כלכלית אי אפשר המכסימום שאני יכולה זה חצי שנה.

ferdinand

New member
../images/Emo13.gif

YYY סחתיין על הסבלנות שלך!
גם עם הראשון, מעולם לא עברנו עם צמר גפן טבול במים אחרי ניגוב במגבונים (ת'אמת זו גם פעם ראשונה ששומע על זה!) נכון, במגבונים יש סבון - אבל עובדה, לא קרה שומדבר. בטח שלא לרחוץ עם כל החתלה! זה בטח שלא נחוץ, ומתכון בטוח להתמוטטות שלך! מגבונים מספיקים בהחלט! לגבי הכיוון של הניגוב - זה גם משהו שהוא חדש לי. לדעתי לבנים, אין שום 'משמעות', זה ממש לא משנה. רק עתה, עם האפרוחית, למדתי שחשוב לנגב מלמעלה למטה והחוצה, בשביל שקקי (וכן - מותר להגיד 'קקי', ואפילו 'חרא'!) לא יצטבר בתוך הפות, מה שעלול לגרום לזיהומים ודלקות (בנות!!!) לגבי מישחות למינהן - אני בעד להשתדל כמה שפחות למרוח עליהם דברים! (אבל זה רק אני והגישה ההומאופטית שלי
) אם אין אדום או פריחה ממש אין צורך. אם אדום אז אפשר לשים מש'ו. "קרם אורה" הוא מעולה - אבל יש לו ת'חסרונות שלו. הצואר הוא בעיה ידועה. אנחנו מנסים להסיח את דעתה כלפי מעלה (נקישות עם האצבעות וכיו"ב) בתקווה שתואיל להרים ת'ראש, ולחשוף ת'טיירים - אבל היא מאוד לא אוהבת את זה! (כן עד כדי בכי או צרחות) משתדלים לעשות את זה כמה שיותר מהר, ואחר כך "לשחד" אותה בפרצופים, שירים, דיבורים. המעבר מהאמבטיה החמה והנעימה, לאויר הקריר, ממצב ערום, לתוך ערימות של חיתולים, גופיות, חליפות, הוא מצב לא נעים, וחוצמיזה - אם לא בוכים קצת מדי פעם, לא גדלים.
האפרוחית מאוד אוהבת שמחליפים לה, ואיך שמתחילים לפתוח ת'תיקתקים, היא מתפקעת מחיוכים (מה שהופך את החלפת החיתולים לממש תענוג
) כאמור - להתלבש חזרה, היא ממש לא אוהבת. לגלות לך סוד? אבל שששש!!!..... שאפ'חד לא ישמע! קורה מדי פעם שלא רוחצים אותה מספר ימים, אפילו שבוע!
(זה שייך כנראה ל-"ניסיון" או יותר נכון ה-עייפות, של 'ילד שלישי') ושומדבר נורא לא קרה!!! והשלפוחית - זה תלוי, אם את מרגישה שזה מציק לו, מפריע לו לאכול, אם זה נראה לא טוב או דלקתי, צריך לטפל בזה. אם זו סתם בלוטה כזו, קטנה וחמודה - לא צריך לעשות כלום, זה פשוט ייעלם.

הילית111

New member
היי

לגבי אמבטיה אני מתארת לעצמי שילד שלישי זה סיפור אחר בכל אופן אני משתדלת כל יום ולפעמים יוצא יום כן יום לא ואז אני ממש מרגישה רגשות אשמה-מה תגיד על זה? בילד ראשון לא מגיעים לשבוע בלי אמבטיה................

akavishon

New member
גם עם הראשונה, בחורף לא כל יום

עשינו לה מקלחת... וגם עכשיו, לשניהם - יום כן ויום לא... זה לא שהם פועלים במפעל מתכות על יד התנור התכה...

תאירU4

New member
הילדים שלי מתקלחים כל יום חוץ מאשר

כשלאמא אין כוח... מישום מה הפונקציה של אם להתקלח או לא, לא קשור בכלל לליכלוך.. הוא קשור לכוח של אמא... כמובן שזה אפשרי רק בחורף או בקיץ כשלא יצאו מהמזגן... אבל בדרך כלל מתקלחים כל יום, גם כשהם היו תינוקות. כי אחרי מקלחת הם ישנים כל כך טוב.....

ferdinand

New member
לגבי הגדולים -

גם כן רחצה איננה פונקציה של לכלוך (אהבתי ת'ביטוי!) האמבטיה היא יותר בעניין של ה-טקס/נוהל שינה. אם לא מתקלחים אז סדר היום (או יותר נכון - הלילה, משתבש) או כשסדר היום "משתבש" (חוזרים מאוחר מפעילות/טיול/אירוע) אז לא מתקלחים. חוצמיזה, דווקא הם כן עושים אמבטיה (כמעט) כל יום.

כרמיטל

New member
להילית

כבר ענו לך על רוב השאלות אז אני אנסה לתרום מה שאני אוכל על מה שנשאר: אני מנקה במגבון אחרי כל פיפי ושוטפת בברז אחרי כל קקי. תמיד מורחת בייבי פסטה או עדינול של "טבע". אני גם עושה אמבטיות באמול של ד"ר פישר וזה נהדר ופעם בכמה ימים אני משתמשת בסבון של דר פישר. אבל הייתי שמחה ללמוד מה זה משחת בובשן...וגם המתוק שלי נהנה באמבטיה וצורח מיד כשמורידים אותו למיטה עטוף במגבת שזה קצת מעציב אחרי חווית האמבטיה המוצלחת....ובעיקרון אמורים לעבור מהאשכים כלפי מטה אבל אני לא הכי מקפידה על זה כל עוד קקי לא מגיע לאזור הפין ועלול לזהם אותו. בהצלחה

הילית111

New member
הי

אני לא שמה משחה בכל החתלה פשוט כי אין צורך העור בריא ויפה -טפו טפו טפו אמבטיה רק עם בלנלאום הרמל -זה כמו אמול בובשן זה ליין מוצרי תינוקות באריזה כחולה מצרפת ניראה לי יש לי את המשחה שלהם והיא טןבה לעור בריא אם יש תפרחת אז צריך משחות אחרות

למעלה