שאלות על "החומה"

idobarnea

New member
עזרה במשהו בthe wall

מתחילת הדיסק השני ועד בערך vera יש ברקע כל הזמן דיבורים של שני אנשים. מישהו יודע מה זה?

סלוניק

New member
שאלה

יש ב-The Wall, הסרט, שיר שלא הצלחתי למצוא אותו באלבום. זה אותו קליפ מפורסם בו מוקמת החומה אשר הופכת את הפרחים לתיל, את התינוק לרוצח, ומסתיימת במילים "With our backs to the wall". מה שם היצירה? האם היא מופיעה בדיסק?

Table

New member
"החומה" - אלבום והדיסק, שאלה.

ידוע לי שהדיסק יצא כמה שנים לפני הסרט וגם בדקתי את זה כמה פעמים כדי להיות בטוח, ובגלל זה יש משהו שאני לא מבין- בהרבה חלקים בדיסק יש קטעים שלקוחים מהסרט. בהתחלה חשבתי שאולי אני טועה ולא שומע טוב, או שזה היה ככה בדיסק והתאימו את זה אח"כ לסרט, אבל בכל שמיעה של הדיסק אני מוצא עוד ועוד קטעים שזכורים לי במדויק מהסרט. אז השאלה היא איך בדיסק יש מלא קטעים מהסרט, בעוד שהוא יצא לפניו?

אין לי מושג

האם הדיסקים שבידך הם מקוריים? היינו, חוקיים, שנקנו בחנות? כי למיטב זכרוני, אין בטרקים הנ"ל שום דיבורים ברקע. אגב, אתמול, כשהעלית את השאלה לראשונה, שרשרתי אותה לשרשור ה"שאלות". אין צורך להעלות אותה שנית - גם אם אחרים לא היו עונים לך, הייתי עונה בעצמי.

Table

New member
כמובן, שהכוונה בכותרת היא

לאלבום ולסרט, ולא לאלבום ולדיסק.

הסרט בנוי על האלבום

האלבום יצא אכן כמה שנים לפני הסרט. בעיקרון, פס קול הסרט הוא האלבום, מלבד מספר קטעים, שהוקלטו-מחדש במיוחד עבור הסרט. שכחתי כרגע אילו. ווטרס מלכתחילה חשב שהאלבום ישמש פס קול לסרט, ולכן יוצרי הסרט - וביניהם רוג'ר ווטרס - התאימו במכוון את הסרט לאלבום.

זה ההפך: הסרט בנוי על האלבום.

פס קול הסרט הוא-הוא האלבום, עם תוספות מסויימות.

Table

New member
אני יודע את זה

בגלל זה זה נראה לי כל כך מוזר. קטעים כמו ב-one of my turns (עם הבחורה שנכנסת לפינק לחדר) וב-young lust (בקטע שהוא מתקשר לאישתו), לדוגמא, הם מהסרט. אתה רוצה להגיד לי שהם נכתבו עוד לפני שהסרט נכתב ואז שולבו בו במקרה?

הקטעים אכן נכתבו לפני הסרט

אבל הם לא שולבו בו במקרה; הם שולבו בו בכוונה תחילה.

Table

New member
אוקיי, אם אתה באמת צודק

אז זה פשוט מוזר. אבל תודה על הסבלנות איתי, בכל אופן.

Table

New member
המון.

כי מאיפה בא להם להקליט דווקא את הקטעים האלה לשירים האלה אם זה לא בא מתוך העלילה (האומנם קטועה ולא מובנת לפעמים) של הסרט? למה דווקא דיבורים כאלה, או בכלל, את הקטעים עם הטלויזיה שיש בהמון שירים באלבום? לא יודע, תמוה בעיני. אה, ומצטער על לשון הזכר

הסבר

על ה"עלילה" חשב ווטרס מלכתחילה, כאשר הגה את היצירה בסוף שנות השבעים. כל האפקטים ברקע - הדיבורים, הצלילים וכו' - הם חלק אינטגרלי מהיצירה. אלו הם אפקטים שלדעת ווטרס והלהקה מחדדים את המסר של היצירה, ע"י יצירת אווירה מסויימת, והעלאת "תמונות" מסויימות. את ה"תמונות" האלו תרגמו אח"כ לתמונות ויזואליות ממש, בסרט שהופק על פי האלבום. כאמור, ווטרס מלכתחילה התכוון שהיצירה תצא גם כאלבום אודיו, וגם כסרט. אגב, הוא גם ראה את עצמו כגיבור העלילה, וכשחקן הראשי, אבל נכשל באודישן.

Table

New member
או.

זו באמת היתה האפשרות ההגיונית היחידה שעלתה על דעתי. עכשיו הכל מובן, תודה.

נדמה לי שזה דווקא השיר

What Shall We Do Now. מילות השיר מופיעות בדפי המילים המצורפות לאלבום "החומה", אך השיר נשמט מהאלבום. עפ"י הסיפור, לא היה פשוט מקום להכניס אותו; הכנסתו היתה גוררת אובדן איכות הצליל באלבום כולו. בשיר נעשה שימוש בסרט "החומה", כפי שתארת. גרסת האולפן של הפלויד לשיר מעולם לא יצאה באופן רשמי. קיימת גרסה באלבום הכפול של הופעות "החומה" - Is there anybody out there - וכן גרסה מתוך "החומה בברלין", אבל זה כמובן היה ללא שלושת הפלוידים האחרים. מאידך, אני לא מסוגלת כרגע להזכר איך השיר נשמע, כך שמי שיש להם את השיר הזה או את Empty Spaces לידם, יכולים לאשר את המידע.

למעלה