שאלות על "החומה"

כן

What Shall We Do Now? What shall we use to fill the empty spaces where waves of hunger roar Shall we set out across this sea of faces in search of more and more applause? Shall we buy a new guitar Shall we drive a more powerful car Shall we work straight through the night Shall we get into fights Leave the lights on Drop bombs Do tours of the east Contract diseases Bury bones Break up homes Send flowers by phone Take to drink Go to shrinks Give up meat Rarely sleep Keep people as pets Train dogs Race rats Fill the attic with cash Bury treasure Store up leisure But never relax at all with our backs to the wall​

סלוניק

New member
רוב תודות על העזרה ../images/Emo13.gif

משום מה אצלי באלבום מופיע רק החלק הראשון של היצירה (הסצינה של שני הפרחים בקליפ, טרם היווצרות החומה), והחלק השני נעדר. לא מובן לי מדוע. האם זה אצל אחרים גם כן?

סלוניק

New member
הכוונה ל- Empty Spaces

רק עכשיו שמתי לב שהתכוונת בהודעה ל- What Shall We Do Now. האם יש דרך למצוא אותו מחוץ לסרט?

סלוניק

New member
האם אלבום ההופעות של של "החומה"

יצא בישראל? לא זכור לי שראיתי אותו בחנויות.

idobarnea

New member
בטוח ששמעתי

יש לי בבית שני דיסקים מקוריים של החומה (אחד שלי ואחד של אח שלי). בשניהם יש את הדיבורים האלה שנשמעים כאילו לקחו אותם מסרט. ועכשיו קניתי דיסקמן ממש מצוין עם איכות סאונד מעולה ופתאום שמעתי את זה. וציףציף: פשוט יש לי איזה באג באינטרנט ולא ידעתי אם נשלחה הודעה, ולא מצאתי אח"כ אותה. אל תדאגי, אני לא עד כדי כך מציק...

weird dust

New member
טוב אז ככה

אתה בהחלט צודק יש דיבור בדיסק של שני אנשים אבא שלי אמר זה מהאלבום של הסרט כשהם במעלית ואז לקחנו את התקליט ובאמת בדיסק הרגיל יש את הקולות ולי אין מושג למה הם קשורים אולי אני יצליח להקשיב ולכתוב מה הם אומרים (לא ממש התרכזתי בזה) אבל מומלץ לחפש את התקליט הישן מייד אין יזראל תל אביב או את הדיסק החדש יותר ולשמוע זה בשירים: Is There Anybody Out There¿ שיר 3 בצד 3 או דיסק שני Nobody Home שיר 4 בצד שלוש או דיסק 2

בינג

New member
שאלה די מטופשת

אתם יודעים שאני חדש בכל הקטע הזה של פינק פלויד...אפילו עוד אין לי אלבום אחד...אבל אני מכיר כמה שירים... בכל מקרה, לפני שאני אקנה את The Wall, אז אני רוצה לדעת רקע עליו...ראיתי את הסרט לפני כמה שנים כי בת-דודה שלי חולה עליהם אז ראיתי את זה איתה, אבל אני בקושי זוכר משהו.... על מה בערך הסרט ומה פינק םלויד ניסו להשיג עם האלבום והסרט? (אני מתכוון, מה המטרה ועל מה מדובר באלבום...) טוב, אמרתי שזה שאלה טיםשית
אז אני אבין אם אין לה תשובות..

שלום בינג ../images/Emo140.gif

השאלה שלך אינה מטופשת. אני אנסה לתת כאן תשובה, שתהיה בהכרח חלקית. ב"החומה" יש הרבה רעיונות, ללא קו ברור. את רוב האלבום כתב רוג'ר ווטרס, בסיסט הלהקה. הוא ניסה לשלב באלבום כמה דברים שהיו אז בראש מעיניו: כאבו על מות אביו במלחמת העולם השניה וכעסו על מלחמות בכלל; כעסו על מערכת החינוך המדכאת, אמו, אשתו, ועוד כמה דמויות בחייו; רעיונות שהיו לו לגבי הכח הרב שניתן בידי אמני רוק, והפחד שלו מפני הטירוף. אם יש באלבום (ובסרט) עלילה, זה הולך בערך כך: הגיבור הוא "פינק", כוכב רוק שגדל כיתום לאחר מלחמת העולם השניה, בה נהרג אביו. הוא מדוכא ע"י סביבתו: אמו, המורים בבית הספר ובכלל. על מנת לגונן על עצמו, הוא בונה בהדרגה "חומה" סביב עצמו. החומה מגינה עליו, אך גם מבודדת אותו מהעולם. כל פעם שהוא נפגע מהסביבה, מתווספת עוד לבנה לחומה סביבו. פינק נהיה כוכב רוק, אך מצבו הולך ומתדרדר. הוא נהיה מסומם ומטורף. בטירופו, הוא מדמה שהוא מנהיג פשיסטי, ושהקהל שלו הם חיילים שייענו להוראותיו. הסוף של ה"עלילה" אינו ברור: פינק מעמיד עצמו למשפט על "פשעיו", ועונשו הוא שהחומה אותה בנה נהרסת. לא ברור אם זה נתפש כעונש, או כדבר חיובי - צעד המשחרר אותו. ווטרס עצמו לא היה סגור על זה באותה תקופה. בקיצור, האלבום כולל הרבה כעס על העולם, החברה, דיכוי הפרט, וגם רחמים עצמיים, פחד, האשמה עצמית ותקווה. האזנה נעימה!

w a v e y

New member
עוד משהו...

כפי שאתה אומר שהוא ניהיה מסומם ומטורף ומדמה את עצמו למנהיג פשיסטי... יש לזה עוד צד לפי דעתי, לא קראתי את זה בשום מקום אבל עצם העובדה שהוא פונה למשטר הפשסטי גם מראה (חוץ מזה שהוא מסומם) שהוא לא מוצא שום דבר בדברים האחרים שגם אמורים להיות טובים- הדברים שסגרו עליו כחומה, אז הוא פונה לצד הרע של החיים- והשאלה היא אם זה בכלל צד רע? מזה רע? האם זה בכלל משנה, אבל זה סיפק אותו יותר משאר הדברים- הצד הרע הזה, הריי זה טבעו של האדם.

בינג

New member
תודה רבה שלניכם ../images/Emo13.gif

יש לי כמה שאלות: ווטרס היה משתמש בסמים? הוא חי? מה הדבר הרע שהוא ראה במערכות החינוך? ולמה הוא כעס על אימו ואישתו? (אני זוכר את הקטע בסרט שהיא הופכת למפלצת...) תודה רבה
... אני כבר מת לשמוע את האלבום

הי בינג, ../images/Emo13.gif

לשאלתך, ווטרס עדיין חי. הוא כיום בן 60. הוא ממשיך להופיע, ולכתוב מוסיקה. האם השתמש בסמים? מן הסתם הוא עישן גארס כשהיה צעיר, מדי פעם, כמו רוב הצעירים באותה תקופה. הוא גם סיפר שניסה פעמיים LSD, בשנת 1966, וזו היתה חוויה טראומטית עבורו. דהיינו, הוא לא היה ממש מסומם בחייו הבוגרים. מה היה לו נגד מערכת החינוך? ווטרס למד בבית הספר היסודי בתחילת שנות החמישים, היינו לפני חמישים שנה. באותה תקופה, מערכת החינוך היתה שונה מאוד מאשר היא כיום. רוב המורים היו מבוגרים, בגילאים מתקדמים, שחשבו שמערכת חינוך צריכה להיות נוקשה, ושהדבר החשוב הוא לשמור על משמעת. הם לא עודדו את התלמידים לחשוב, להיות יצירתיים ולהתפתח. ווטרס מעביר את התחושה הקשה שחש, כתלמיד במערכת החינוך הזו, ביצירה "החומה". למה הוא כעס על אמו ואשתו? אלו שאלות מסובכות, וקשורות לפסיכולוגיה של הגברים, ויחסם לנשים בחייהם - בעיקר אמותיהם ובנות זוגם. ווטרס גדל כיתום מאב, ואמו היתה לכן הדמות המשמעותית ביותר בחייו. היא היתה אשה אסרטיבית עם דעות מוצקות בנוגע לפוליטיקה ולעניינים אחרים. החיכוחים ביניהם היו בלתי נמנעים. באלבום/בסרט, ווטרס מציג דמות של אם ה"חונקת" את בנה, ומונעת ממנו להתפתח, וליצור קשרים עם בנות המין השני. ווטרס טען, בזמנו, שזו אינה דמותה של אמו, אבל הוא ככל הנראה שיקר. בדומה, הוצגה ה"אשה" באלבום ובסרט כדמות מפתה, בוגדנית ומפלצתית - דימויים שוביניסטיים מוכרים. ההנחה הרווחת היא שדמות האשה ביצירה מבוססת על אשתו הראשונה של ווטרס, ג'ודי טרים. השניים נישאו בשנות השישים, והתגרשו באמצע שנות השבעים. בדומה לדמות האשה בסרט, ווטרס סיפר שאשתו בגדה בו עם אחר, וזו הסיבה לגירושין. אך ככל הנראה הסיבה לגירושיהם היתה אחרת - לא נכנס לזה. טרים נפטרה לפני מספר שנים.

בינג

New member
תודה רבה על המידע ../images/Emo13.gif

אני תמיד מעדיף לקבל קצת רקע על דברים...

למעלה