שאלות על החיסון המומת נגד פוליו ובדיקת נשאות

karen47

New member
שאלות על החיסון המומת נגד פוליו ובדיקת נשאות

אנחנו שוקלים לתת לביתנו בת ה2.5 את החיסון המומת (עדיין לא קיבלה חיסונים נגד פוליו).

מור, האם החיסון המומת נגד פוליו (בנפרד, לא המחומשת) שנותנים כרגע: בא בבקבוק של כמה מנות? אם כן - האם הוא מכיל כספית? מה הרכבו?

כמו-כן , פולספגן - אשמח לשמוע ממך על בדיקות הצואה שניתן לעשות כדי לדעת אם ביתנו נשאית: היכן ניתן לעשות אותה? תוך כמה זמן בד"כ יש תוצאות? מה וודאות התוצאות?

תודה מראש!

קרן.

פולספגן

New member
מתפקדת -

לשאלה למור - החיסון בא באמפולה נפרדת ואינו מכיל כספית.
לשאלה אליי - עושים אותה בקופה ותוצאת הבדיקה היא תלוי הקופה, לרוב בין יום ל-3 ימים. הוודאות אם אני לא זוכרת נכון (לא סגורה על זה) היא של 97%

zlp

New member
עוד תשובה לא מקצועית מבית פולספגן

כשאת כותבת "וודאות" למה את מתכוונת?
ניתן לפרש את המונח בכמה דרכים שונות.

פולספגן

New member
שמת
שלא שאלו אותך כלום -

אולי תסיק את המסקנות שלך ...

zlp

New member
הסקתי

למרות המסקנות אני לא מוכן לשקר, להתחזות ולהפריח שטויות באויר.

כזה אני, נאמן לאמת.

פולספגן

New member
המסקנות שהסקת מוטעות, כי אף אחד לא מעוניין

לשמוע אחד שחושב שהוא יודע הכל ובעצם לא יודע כלום חוץ מלהטריל.

הגעת אפילו למצב שמור סגמון לא מעוניין לשמוע מה יש לך להגיד, שזה ממש תקדים בפורום.

zlp

New member
בקיצור, כשתכתבי לעניין

ותביני על מה את כותבת תחזרי לכאן.

כשתביני את ההבדל בין סוגי ה"וודאויות" השונים אולי גם יהיה תוקף להטעיות שאת מפזרת כאן.

וסגמון? נראה לי שהוא קצת נאלם מאז שהוכחתי לו שלמרות הניסיונות להטיל דופי בהבנת הנקרא שלי הוא בעצמו טועה וחוזר על הטעות פעם אחר פעם.(http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=2321&MessageId=171161422)

"נאלם"?

העובדה שאני לא מוצא סיבה להמשיך להתנצח איתך איננה מעידה על זה שאני "נאלם", לא כל שכן, המסקנה שאתה הוכחת לי שאני טועה למרות ההצהרות השגויות שלך - משעשעת.
אני סבור, כפי שכתבתי, שעל הקוראים לקחת בעירבון מוגבל את הדברים שאתה כותב, הואיל והם מנותקים מהעובדות, כפי שהראיתי בשניים-שלושה דיונים.

zlp

New member
את כל ה"הוכחות" שלך הפרכתי

טענת נגדי טענה קשה: שלא הבנתי מה אני קורא. הבאת מקורות לא רלוונטיים. הוכחתי מתוך ציטוטים מתוך מקור עליו אתה הסתמכת- כי אתה טועה.

אם אתה מתעקש כי לא שגית הרי שאתה נטול יושרה אינטלקטואלית.

zlp

New member
בוא נדייק בעובדות

התפרצת לשרשור וטענת שם משהו שאין לו קשר למציאות, תוך לעג בלתי מוסתר.
על אף הוכחות חוזרות ונשנות שהטענה שלך לא היתה מבוססת והיא שגויה מעיקרה המשכת לדבוק בה.

בשרשורים אחרים טענת לאי דיוקים והבאת שלל עובדות מוטעות, לא רלוונטיות (טקטיקה ידועה: כשאתה לא יכול לסתור משהו באופן נקודתי, פשוט הפצץ בלינקים לא רלוונטיים וקוה שאיש לא יקרא אותם או שאנשים יקראו, יתבלבלו ויעזבו את הדיון) ופעם אחת אף "עובדה" שסותרת באופן מהותי את האמת.

עכשיו אתה מוזמן להמשיך "להזהיר".

zlp

New member
ומה בדיוק יצא לך מבדיקת הצואה הזו?

איזו תובנה את רוצה להסיק ממנה?

זו לא שאלה קנטרנית: זו בדיוק השאלה שישאל הרופא כשתבקשו ממנו את הבדיקה.

החיסון המומת

הי קרן.

לפי תדריך החיסונים, החיסון הניתן הוא IMOVAX - עלון היצרן שלו מפרט מהם המרכיבים:

2-phenoxyethanol, formaldehyde, residual
calf serum protein, neomycin, streptomycin
and polymyxin B, Medium 199 Hanks
(without phenol red)

תוכלי לקרוא על חלק מהמרכיבים כאן.

לפי העלון הוא אינו רב-מנתי, אלא מנה אחת בודדת. הכי טוב זה לשאול את האחות לפני שמחסנת, לבקש לראות את הבקבוק, לוודא שהוא החיסון הזה בדיוק בהתאם למצויין בעלון היצרן וגם לא יזיק להעיף מבט על תאריך התוקף שלו.

karen47

New member
איך אני מוודאת שהחיסון הוא בדיוק בהתאם לעלון?

תודה לכל המשיבים.

מור , איך אני מוודאת שהחיסון הוא בדיוק בהתאם לעלון היצרן - מעבר לבדיקת השם והיצרן?
אנסה לוודא מה החיסון שניתן כרגע בטיפת חלב כי לפי האמהות שנתנו חיסון לאחרונה - החיסון הוא רב מנתי....

קרן.

פולספגן

New member
את לא מתבלבלת עם החיסון המוחלש?

לשאלתך הראשונה, תשווי מרכיבים, אך זה מיותר לטעמי, כי הדם והיצרן מספיקים..

נשמח לשמוע מה נותנים

את רואה על הבקבוק את שם החיסון - imovax ואת המינון (0.5 mL) ואת יכולה לראות גם אם כתוב שהוא רב-מנתי (multi-dose).

אנא עדכני אותנו מה נותנים היום בשטח.

puchiluchi

New member
זה מה שנתנו לנו השבוע

זה א בזריקה בודדת מוכנה מראש באריזה עם כיתוב כחול. אבל לא ראיתי בדיוק מה כתוב אם אני לא טועה זה אכן שם החיסון

karen47

New member
אכן , Imovax במנה בודדת

הי מור,

אכן נתנו לנו Imovax במנה בודדת, כמו שתיארת.

merav88

New member
הי קרן

האם נתנו זריקה לשריר או תת עורית?

תודה,
מרב

למעלה