שאלות על היפוך ולידת עכוז בארה"ב

njmom

New member
שאלות על היפוך ולידת עכוז בארה"ב

שלום לכולן, אחרי קריאה פסיבית (ויש להודות קצת אובססיבית...) בפורום (לפני כן בקומונה) המועיל הזה, אני "יוצאת מהארון". הסיפור שלי בקצרה: מתגוררת בצפון קליפורניה, הריון שלישי (אחרי שתי לידות נרתיקיות), שבוע 36+3. מאוד מאוד רוצה ללדת בבית. יצרתי קשר עם מיילדת בית בערך באמצע ההריון. במקביל המשכתי לעשות גם מעקב אצל רופאים, כי הלידה הקודמת שלי היתה בשבוע 34+5 (בדיעבד, אולי זו לא היתה החלטה כל כך נכונה...). אבל עכשיו, אחרי ש"איום" הלידה המוקדמת כמעט חלף (עוד 5 ימים...), התינוקות עכוזית... ולשאלות: א. הרופא שלי מוכן לנסות היפוך חיצוני בשבוע 37 מלא אם לא תתהפך עד אז - אני כמובן מעוניינת. השאלה היא איך אני יכולה לדעת האם הוא מהפך "טוב" מה הנסיון שלו - האם מקובל כאן (בארה"ב) לשאול? אני מאסכולת ה"לא נעים" אז, האם יש אפשרות שהם מפרסמים סטטיסטיקות? ובעצם השאלה היא אם מישהי יודעת איך בדיוק קוראים להיפוך חיצוני באנגלית כי בגיגולים שלי לא הצלחתי למצוא את המונח שיביא לי תוצאות רלוונטיות. ב. במידה וההיפוך לא יצליח קיבלתי מהמיילדת שני שמות של רופאים שעובדים באזור ומוכנים ליילד עכוז בלידה נרתיקית (אמנם בבי"ח), מתי כדאי ליצור איתם קשר לדעתכן?, לחכות לאחר ההיפוך? לדבר איתם בכל מקרה? המון שאלות, אז תודה מראש למי שיש לה איזו עצה או תשובה מועילה בשבילי.

סטיוויה

New member
הי פאסיבית אובססיבית ../images/Emo13.gif

התחושה שלי כשאני קוראת את הסיפור שלך היא ללכת ישר על לידה ואגינלית עכוזית. זה לא שאת יולדת פעם ראשונה. את אחרי שתי לידות,זה משחק לטובתך ולדעתי יהיה לך קל יותר לעשות זאת. הייתי מנסה מיד היום/מחר, היפוך במוקסה.ניסית? לדעתי הסיכון בהיפוך חיצוני הוא הצ'אנס שלא יצליח ואז ניתוח קיסרי מיידי. איך את מרגישה לגבי האפשרות הזו? לסיכום,אני בעד לנסות להפוך אלטרנטיבי(תודי,נכון יצאת מהארון כדי שהמזל המתהפך של הפורום ישפיע עלייך?)ואם לא מצליח ללדת רגיל עם רופא בבי'ח.

njmom

New member
קודם כל מודה ../images/Emo8.gif....

וחוץ מזה, כן ניסיתי/מנסה את כל הדברים האחרים - מוקסה, דיקור, עמידות נר, הליכה על שש וכו' וכו'. הראש שלה לא זז לי מהצלעות... לגבי ללכת ישר ללידת עכוז, פשוט אני עדיין מקווה ללדת בבית, וזה אני לא יכולה עם המיילדת שלי אם המצג ישאר כך. מה שכן, אני באמת צריכה לדבר עם הרופא על הסיכון שאגיע לקיסרי מההיפוך, אבל "הלא נעים" שלי בתוספת האנגלית הופך את העניין לפרוייקט בשבילי. אבל צודקת, בכל מקרה אני צריכה לדבר עם הרופאים שכן מוכנים ליילד עכוז. תודה.

njmom

New member
זה לא שזה קיסרי באופן אוטומטי

אם ההיפוך לא יצליח. פשוט למיטב הבנתי, מההודעה של סטיוויה, יש סיכוי (או סיכון מבחינתי) שבמהלך ההיפוך יקרה מצב שיצריך לדעת הרופא ניתוח/ יילוד מיידי. הרי בגלל זה ההיפוך נעשה בבי"ח תחת ניטור, כדי שבמצב חירום יהיה אפשר לילד לא? בכל מקרה, נראה לי שהסיכוי לזה קטן יחסית, ואני מעדיפה לנסות היפוך חיצוני, כדי שאוכל ללדת בבית.

אם פי 3

New member
נכון

לפעמים גם מתחילה לידה כתוצאה מההיפוך, ולכן לא עושים מוקדם מדי - ובעולם שבו מנתחים מצג עכוז, זה אומר ניתוח מיידי. לפעמים יכול להיות מצב חירום שיצריך ניתוח מיידי. עדיין, הסיכון בהיפוך על ידי מומחה, קטן מהסיכון בניתוח.

אשכר ש

New member
ברוכה היוצאת מהארון ../images/Emo13.gif

תראי, היה לנו כאן לא מזמן היפוך טבעי בתחילת שבוע 38, אז כמובן שיש סיכוי להיפוך טבעי אפילו בימים הקרובים. לגבי מה מקובל בארה"ב אין לי מושג, אבל יש לנו כאן שתי מומחיות לפחות בנושא ארה"ב והן בטח יוכלו לעזור. הייתי מדברת עם הרופאים שמיילדים עכוז בכל מקרה, להזיק זה בטח לא יכול, להפך אולי תקבלי מהם אינפורמציה חשובה שכדאי לדעת מראש.

אום נטע

New member
איפה את גרה?

אני יודעת על רופא ב - Pleasanton שמיילד עכוז ואגינלי. הוא גם רופא מגבה למיילדת שלי. אם את גרה באזור המפרץ אני יכולה לקשר אותך איתו. בהצלחה עם ההיפוך! (ואומרים שלהצטרף לפורום הזה זו סגולה להיפוך
)

njmom

New member
אני גרה ב- south bay

אבל כמו שכתבתי, גם המיילדת שלי נתנה לי שני שמות של רופאים שמיילדים עכוז ווגינלי ועובדים באזור (stanford ו- mountain view). פשוט, העניין הזה כאן שזה כביכול הרופא "שלך" ועכשיו אני צריכה להגיד לו שאני "עוזבת" אותו לטובת רופא אחר, סתם הופך את הכל ללא נעים. וגם, עדיין לא וויתרתי על לידת הבית אז אני בכל זאת רוצה לנסות היפוך חיצוני (יהיה הכי כיף להתקשר למרפאה בעוד שבועיים ולהגיד - אני מבטלת את התור כי כבר ילדתי בבית...
). הכל כבר מוכן, רק שתתהפך. וכן, הודיתי כבר שאני בונה על הסגולות של הפורום בענייני היפוכים...
תודה בכל אופן.

njmom

New member
../images/Emo140.gif תודה לשתיכן. ולרוני

קראתי את ההודעות שלך לגבי ההיפוכים לפני שתי הלידות הקודמות שלך. ביררת לפני כן עם הרופא שלך על הנסיון שלו בביצוע היפוכים? על הסטטיסטיקות שלו לגבי הצלחה? אני פשוט רוצה להיות מוכנה עם שאלות ולדעת אם זה מקובל (כי מיוזמתו הוא לא אמר לי כלום בנושא, אלא רק שמבחינתו אין בעיה לנסות אם אני רוצה). תודה

לא ביררתי מלבד לשאול אותו

הוא היה מאוד בעד היפוך, וטען כי סיכויי ההצלחה שלו הם בסביבות 70 אחוזים - זאת בהריון הראשון. בהריונות נוספים הסיכויים להצלחת היפוך חיצוני גדלים משום ששרירי הרחם והבטן שלך כבר לא חזקים ומתוחים כבעבר. ואכן - הצליח פעמיים

ואגב... רוצה לחזק אותך בהחלטתך

לבצע היפוך חיצוני - אין לי ספק שהייתי בוחרת שוב בהיפוך אם תמר לא היתה מתהפכת בעצמה, כדי להמנע מלידה בבית חולים (אם היא לא היתה מתהפכת ולא הייתי עושה היפוך, הייתי הולכת על לידת עכוז בבית חולים אבל רציתי להמנע מלידה בבית חולים).

Manty

New member
אבל רגע.

יש אפשרות גם ללדת בבית עכוזית, במיוחד בארה"ב, שם לא כל המיילדות הן CNM... לי נראה שווה לנסות לחפש מיילדת אחרת שתהיה מוכנה לקחת אותך עם העכוזית..

שָׂרָה

New member
אם את גרה קרוב לNYACK

אני מכירה מיילדת שיכול להיות שלא תהייה לה בעיה עם לידת עכוז

debby12

New member
מנהל
ברוכה היוצאת מהארון ../images/Emo140.gif

אני מקווה שאת ובן זוגך כבר תרגלתם את סדנת הזימרה המהוללת שאני תמיד ממליצה עליה (כולל המגאפון ההיי-טקי מגליל ריק של נייר טואלט/מגבות נייר מטבח
) ומשערת שבקרוב מאוד התינוק יתהפך בנסיון להפסיק את הזיופים וההמהומים מהצד ההוא. את כל העצות המועילות כבר כתבו לך. אז אני רק אתמקד בעניין אסכולת ה"לא נעים" שציינת - מקווה שלידת הבית המדהימה תתן לך עוצמות ואסרטיביות לעתיד כי *ממש* לא אמור להיות לך נעים לשאול את הרופא שאלות קצת יותר קשות (תזכרי שאת הלקוח והוא נותן השירותים!). מחזיקה אצבעות להיפוך בקרוב.

למעלה