שאלות על הנקה

נמסטה100

New member
שאלות על הנקה

09.2015 12:53): היי, יש לי תינוק בן 5 שבועות ויש לי כמה שאלות לגבי ההנקה שלו.. ראשונה, ביומיים האחרונים הפטמות שלי התחילו להיות רגישות אחרי הנקות והשד כואב כשאני נוגעת בו. אני לא בטוחה שהוא תופס טוב את הפטמה. גם כשהוא יונק, זה מרגיש שהוא מוצץ את הפטמה ואני לא מצליחה לגרום לא לקחת אותה יותר עמוק. איך אמורה להרגיש הנקה נכונה בזמן ההנקה ואחרי? דבר שני, איך יודעים אם התינוק סיים צד? הוא לרוב מתנתק סתם ואז מנקר כדי לחזור לפטמה או שהוא נרדם ואז אני לא יודעת אם סיים או סתם התעייף, ואני לא מציעה לו צד שני. דבר אחרון, איך מזהים סימני רעב? התינוק שלי כל הזמן מוציא לשון והרבה פעמים מנקר עם הפה על הכתף כשמחזיקים אותו, האם זה אומר שהוא רעב? כי לפעמים זה קורה כל שעה, גם אחרי שאני מסיימת להניק. תודה!

שאלות על הנקה

הי נמסטה 100,
סליחה על התגובה המאוחרת, זה נקרא "חופש סוכות".
אני אתחיל מהסוף, איך מזהים סימני רעב - בד"כ סימני רעב יופיעו בהתחלה בהנעת הגוף לצצדדים,הוצאת לשון , ליקוק שפתיים. אם תניחי את התינוק על בית החזה שלך את תראי אותו ממש מחפש את השד, מסיט את גופו לעבר השד. נכון חלק מהסימנים זה הכנסת יידים לפה אבל חשוב לדעת הכנסת יידים לפה זה גם שלב התפתחותי תקין, תינוקות לומדים להכיר את העולם דרך הכנסה של יידים לפה לכן לא הייתי ממהרת לתרגם כל הכנסה של יידים לפה כרעב כן הייתי מנסה לזהות האם קיימים סימנים נוספים של חיפוש ואז לקבל החלטה.
גם בכי הוא לא תמיד סימן לרעב יכול להיות גזים, פספוף חלון שינה, צורך במגע, בתנועה. לכן אם התינוק ינק ואת יודעת לזהות שהוא ינק כראוי וכעבור פרק זמן קצר מופיע בכי או חוסר שביעות רצון,לפני שתחברי לשד תבדקי האם באמת זה מה שהוא צריך.
לגבי מתי תינוק מסיים ההנקה, בגדול אנחנו נותנים לתינוק לנהל את ההנקה , תינוק מתחיל הנקה בשד אחד כעבור פרק זמן מסויים הוא יירדם או יתנתק מהשד. תניחי אותו עליך על בית החזה עם כעבור 5-10 דקות הוא יתחיל לחפש שוב תציעי לו את השד השני. גם כאן עד שהוא יתנתק לבד, אם נראה לך שהוא ישן על השד את יכולה לנתק ולחכות עוד מספר דקות ולראות מה הוא מבקש.
חשוב לדעת הרבה פעמים אימהות מניחות תינוק במיטה וכעבור 10-30 דקות הוא מתעורר וישר המחשבה שהוא לא ינק מספיק, צריך להבין תינוקת רגילים להיות בתנועה וזקוקים לתנועה.. תדמייני תינוק ברחם שבמשך 10 חודשים גם בזמן השינה וגם בזמן הערות היה רגיל להיות בתנועה, המצב הסטטי במיטה הרבה פעמים יכול להקשות על התינוק להמשיך ולישון לאורך זמן ולכן גם כאן לפני חיבור לשד כדאי לבדוק האם באמת התינוק זקוק לעוד ההנקה.
עכשיו לשאלה האחרונה, בגיל 5 שבועות אנו מצפים שתינוק ידע להתחבר לשד בצורה יעילה,להתחבר לעומק השד לקחת את הפיטמה וכמה שיותר מהעטרה, לא לגרום לפציעה או עיוות הפיטמה. גם האימא צריכה בשלב כזה לדעת לזהות האם ההנקה מתנהלת בצורה יעילה ומספקת עבור התינוק.
לדעתי אם את חושבת שקיים עדיין קושי בהיתחברות או שיש לך שאלות או חששות לגבי יעילות וניהול ההנקה הייתי בהחלט ממליצה לפנות ליעוץ מקצועי.
יש לך הסדרים בחלק מהקופות, יש לך יועצות פרטיות עם החזרים מחלק מביטוחי הבריאות.
אם את זקוקה לעוד הבהרות אשמח לענות.
ליאת ארנון

למעלה