שאלות על התהפכות, ישיבה והרגלים אחר

דנדוש10

New member
שאלות על התהפכות, ישיבה והרגלים אחר

עמית בת 4 חודשים ורציתי לשאול מס' שאלות. 1. מגיל 3 וחצי חודשים עמית מנסה להתיישב בכל מצב ז"א כאשר היא נמצאת במצב של שכיבה עם מעט הגבהה בחלק העליון של הגוף היא מרימה את עצמה ומתיישבת עד שהיא מתעייפת ורק אז מוכנה לחזור בחזרה. האם לתת לה להמשיך בפעולתה? האם הדבר לא יכול לגרום לבעיות בעמוד השדרה? 2. היא מנסה להתהפך מהגב לבטן ונתקעת ביגלל היד. כיצד אני יכולה לעזור לה להשלים את הסיבוב? היא מנסה להתהפך בכל הזדמנות. 3 היא לא ישנה יותר מ20 דקות במהלך הצהריים (בערך 4 פעמים ביום) ואילו בלילה היא מתעוררת 2-3 בלילה מהשעה 9 בלילה עד 7 בבוקר. כיצד אני יכולה לצמצם את מס' הפעמים שהיא ישנה ולהאריך את שעות השינה. סליחה על האורך ותודה על המענה.

דנדוש שלום

1. נסיונות ההתישבות שאת מתארת מוכרים ותינוקות רבים מנסים להתישב ממצב של "חצי ישיבה" ע"י שימוש בשרירי הבטן האורכיים. מצד שני את מתארת קושי להימצא בתנוחות אחרות ולכן על מנת למנוע העדפת ישיבה על פני תנוחות חשובות אחרות כמו שכיבה על הבטן הייתי מציעה בשלב זה לנטרל את הישיבה ע"י הרמת הרגליים וע"י הורדה של המצבים מעודדי הישיבה למינימום ההכרחי ( כמו נסיעה בסלקל למשל). 2. כאשר היד נתקעת קחי את הזמן ותני לביתך להתמודד . כל עוד אין בכי של חוסר אונים את יכולה לאפשר לה להתמודד. אני אוהבת לגרות את היד ע"י כך שאני מלטפת אותה בצורות שונות אך לא מזיזה אותה.אם עמית כבר מושיטה יד לצעצוע תוכלי לגרות אותה להושיט את היד קדימה. 3. על התעוררות של 2-3 פעמים בלילה הורים רבים וכנים לחתום עכשיו. זכיתם! לגבי שנת היום: אם עמית מתעוררת עליזה ועירנית כנראה שהספיק לה.

דנדוש10

New member
ענת, תודה רבה על התשובות. רציתי

להוסיף בקשר לישיבה אני כן מעודדת אותה להיות במצבים אחרים כי היא ילדה מאוד פעילה ולכן אני חייבת לשנות לה את סוגי הפעילות כדי שלא תשתעמם, אין לה בעיה להיות בשום תנוחה אחרת אך כל דבר לזמן של עד חצי שעה ולכן שאלתי אם הישיבה לא מזיקה. 2. היא מושיטה ידיים לכל הכיוונים, מחזיקה חפצים (אפילו את הבקבוק שלה) יודעת להפעיל משחקים בצורה מכוונת וגם להכניסם לפה (לא משנה באיזו תנוחה היא נמצאת). היא לא בוכה או מתעצבנת כשהיא נתקעת אלא מנסה שוב ושוב. 3. בקשר לשינה רציתי לשאול האם לא כדאי לנסות לסדר לה מעט את הרגלי השינה בצהריים? אני יודעת שדי זכיתי שהיא מתעוררת 2-3 בלילה אבל עד השבוע האחרון היא לא התעוררה בכלל בלילות! גם הארוחות שלה לא מסודרות (מרווחים לא קבועים) כיצד אוכל לסדר זאת? בתודה מראש על התשובות וחג שמח!

תשובות

1.אל תושיבי את עמית ללא תמיכה אך אל תדאגי מהאימונים שלה . הם לא יזיקו לה . 2. מצויין! למידה ע"י ניסוי וטעייה היא למידה מצויינת. 3.לדעתי אם טוב לה ולך אין צורך לסדר. לגבי סידור ארוחות: אצל תינוק יונק עדיף לתת לפי דרישה . אם אינה יונקת זה כבר סיפור אחר ואני מציעה להעלות על כך שאלה מסודרת למיכל התזונאית.

למעלה