שאלות על התנדבות

שאלות על התנדבות

אז..ביום שלישי הייתה לי וועדה רפואית מיוחדת שקבעה לי 21 רפטאי אני שוקלת התנדבות (מטלבתת בין זה לש"ל) ובגלל שאני יודעת שז תהליך ארוך שמקרה הכרוע,אפשר לפרוש ממנו, פניתי למדור הפרט ואמרו לי לבוא שוב לשיחה עוד שבועיים יש לי כמה שאלות לפני שיחה כמה נתונים משמעותיים לדעתי: -אני בי"ב -עדיין לא עשיתי פסיכוטכנים -סיבת הפטור:ליקוי חמור (לטענתם) בראייה -אני בכתת נחשון-שזה שייך לטלפיות ולשאלות 1.מה זו השיחה הזו?-מה יהיה שם? מה אני צפוייה לעבור באותו יום? 2.אמרו לי שלא ישלכו לי אליו זימון-יש לכם מושג למה? 3.הבנתי שההתנדבות זה תהליך ארוך-יש לי בכלל מה להתחיל אותו?-כלומר,לא ייצא שאני אצגייס מאוחר מאוד? כמה זמן הצהליך אמור להמשך?(כולל זימונים מיונים והכל) 4.מצד אחד אמרו לי בלשכה שמתנדבים יכולים לעשות הכל,מצד אחד נודע לי (יחי הגוגל)שעתודה לדוגמא,ועוד כמה תפקידים מגניבים ומשמעותיים ,מתנדבים לא יכולים לעשות-מה נכון?יש עוד תפקידים פתוחים חוץ מ"משקית ממטרות בקרייה 5.חשבתי לעשוק או הבדרכה או במחשבים,ייתנו לי? 6.בלשכת הגיוס לא אמרו לי על זה כלום,אבל בקיוסק מידע אישי רשום לי משהוא על "משקל או גובה נמוכים"-מצד שני הMNI שלי תקין,זה הגיוני? תודה לעוזרים סליחה על החפירה

noboya

New member
תשובה חלקית

1. אם אני מבין נכון את מצבך אז השיחה שקוראים לך אליה היא שיחה לראות אם את באמת רוצה להתנדב. אם תחליטי שאת רוצה להתחיל את התהליך (מומלץ בלי קשר למה שתחליטי בסופו של דבר) שזה אומר לחתום שאת רוצה להתנדב (אין מה להבהל, ניתן לבטל בכל רגע עד שיש לך צו גיוס) ואם ממש תצליחי באותה שיחה, יש מצב שייתנו לך עוד באותו יום לסיים תהליכים של צו ראשון (מבחנים פסיכוטניים...). 2. אני בתא מתנדבים כבר יותר משנתיים (לא עובד שם! לקוח...) ועד היום לא קיבלתי זימון. הם פשוט לא שולחים אותם. לא יודע למה. 3. התהליך הוא באמת ארוך מאוד (לפעמים יותר משנה) תלוי בנתונים האישיים. 4. מתנדבים יכולים לעשות הכל (חוץ מעתודה) אם הם מתעקשים מספיק. כמו שאמר לי המורה לנהיגה - יש אנשים חרשים ואילמים שנוהגים, רק צריך לרצות. אם יש משהו שאת באמת רוצה, תגידי להם ותתעקשי על זה. 5. אמרת שהבעיה שלך היא בראיה, אם את יכולה להסתדר עם מחשבים - אני לא רואה שום סיבה למנוע ממך. 6. לא יודע לענות לך, לי מחקו את קיוסק המידע האישי ביום שבו קיבלתי פטור. בהצלחה בהמשך הדרך!

hillator

New member
לדעתי הם לא החליטו

עוד אם היא פטורה ולגבי מחשבים קורס תכנות סגור אבל כן יש חלופות(תכניתן שחור)

hillator

New member
תשובות

עושה רושם שאת אכן בחורה איכותית ללא ספק את תגיעי רחוק (בצה"ל או מחוץ לו) לגבי בעיית ראייה חשוב לי להסביר שאנחנו לא רופאים כאן ולכן אני לא יכולה להגיד מה נחשב או לא בעית ראייה חמורה.. אני יודעת שיושב מישהו איתץי במשרד עם איזה מספר 14 במשקפים ויש לו פרופיל 45 והוא עושה קצין תורן והכל כרגיל.. מצד שני הכרתי פעם ילדה שהייתה באה עם לוח מיוחד כזה לבית ספר..אז זה תחום רחב והכי כדי שתדברי עם הרופא עיינים שלך על זה. לגבי הפסיכוטכניים אין לך מה לדאוג ברגע שהחליטו שאת מופנת להתנדבות בד"כ עושים את הפסיכוטכנים תוך כדי ההליך ולא בצו ראשון. ועכשיו לשאלות 1. אם אני מבינה נכון יהיה רופא שיקבע סופית אם את תגוייסי על 45 או תוכלי להגיש בקשת התנדבות. אם יקבעו לך 21 ותחליטי להתנדב תוכלי להגיש במקום בקשה. 2. לפעמים לשכת גיוס מתקמצנת על דפים ולא שולחת זימונים. 3. אם זה בעיית ראיה והנתונים שלך לדעתי לא תהיה בעיה ביחוד שאת מתחילה את ההתהליך בי'ב. 4. מסלולי קבע ארוך חסומים למתנדבים פרט למקרים חריגים(בגדול זה אם העתודאי במקצועות ספציפים כמוני במהלך הלימודים נדרש להוריד לו לפרופיל לו כשיר הופכים אותו למתנדב. זה קורה בכמה הנדסות ורפואה רק). קורס ממר"מ סגור למתנדבים א ב ל יש הרבה תפקידים אחרים שפתוחים , יש תכניתנים שחורים, תפקידים במודיעין אין לך מה לדאוג .. ביחוד שאת נשבעת בחורה עם נתונים. 5. חשבים קורס תכנות אי אפשר אבל כן אפשר להיות תוכניתן שחור. שזה יהיה רלוונטי אני אנסה לעזור. בנושא הדרכה בידיוק דנו פה על זה היום. עושה רושם שאפשר. 6. כל בת מתחת לגובה 150 או מתחת ל50 קילו מופיע לה הסעיף הזה. אני מסכימה ש45 קילו על 1.58 זה משקל תקין אבל לא רוצים לקחת סיכון שהיא תסחוב יותר מידי ולכן זה פרופיל 64 על תת מישקל ואיסור לסחוב יותר מ10% ממשקל הגוף. הסעיף הזה משנה או מפריע בערך לכלום(פרט ללהיות סבל אולי). בברכה ואם יש לך שאלות נוספות תשאלי בכיף

כבר קבעו לי פרופיל סופי-21

הייתה לי את הוועדה הרפואית המיוחדת והודיעו לי רשמית שיש לי 21 שם גם הפנו אותי למדור הפרט והכל...(קבלתי דף עם פרטי הגיוס למתנדבים..שאלתי אותם אם זה סופי ואמרו לי שכן 1. מה הם ה"מקרים החריכים"? 2.מה זה תוכניתן שחור? 3.אני לקויית ראייה..זה לא קשור למספר,זה מורכב יותר תודה על המחמאה:)

hillator

New member
תשובות

1. חריגים. היו פעם מתנדבים שהצליחו להתקבל למר"ם אבל אז הם טענו שצריך לתת להם לשרת שנה ובלי קבע כי הם מתנדבים.. וממר"ם זה חצי שנה קד"צ בקיצור סגרו את המסלול למתנדבים. מקרה חריג נוסף זה אנשים כמוני
שבגדול התקבלו לעתודה במקצועות מסוימים (רפואה, חלק מהנדסות ותלפיות) ואז הפתעה במהלך הלימודים גילו להם מחלה שמחייבת פרופיל 21...
(או במהלך השירות) .. קיצור העלו אותי לועדה רפואית והורידו לי אוטומטית ל30 והפכו אותי למתנדבת. (אני מהנדסת אוירונאוטיקה ד"א) יש לזה כמה הבדלים ממתנדב רגיל: א. לא שייכים לתא מתנדבים אלא למחלקת הסגל כי אנחנו אקדמאים. ב. הרפואה שלנו נשארת בצבא. ג. לא שאלו אם רוצים להתנדב. 2. תוכניתן שחור= תוכניתן שלא עבר קורס תכנות.. ש לו כבר את הידע הדרוש השד יודע מאיפה והוא פשוט ישרת כתכניתן רק בלי קבע. 3. ולגבי הראייה הבנתי.. גם אני משקפופרית (או מרכיבה עדשות..) ואת יודעת מה אומרים? בעיות ראייה יש רק לאנשים חכמים

תודה על העזרה+פריקה

האמת אני לא יודעת עם להתנדב או לעשות שירות לאומי מצד אחד...אני שומעת טראומותת של מתנדבים מהתהליך ומהשירות אבל מצד שני... זה צבא!! זה הדבר הכי ישראלי שיש אף פעם לא דמיינתי את החיים שלי שבלי שנתיים על מדים וגם...אהי לומדת בבית ספר עם מוטיבציה צבאית כבוהה אז..זה דבק גם בי
אבא שלי לוחץ לערער על הפרופיל כדי להתקבל לממרם... אבל..אני מאמינה שבתור לקויית ראייה יהיה לי קשה בשמירות ,בנשק ובעוד דברים של פרופיל 45 ומעלה...אמרתי לו את זה אבלזה לא עוזר... קרה גם למשהו פו? מה עשיתם?

hillator

New member
ככה

ברור לשתינו שגם אם תהיי 45 לא תעשי שמירות רגילות...גם בגלל הראייה וגם בגלל הפטור משקל זה ברור שגם אני ההיתי בוחרת להתנדב לגבי תכנות יש סיבה מסויימת שאת נעולה על ממרמ כי לדעתי כל המסלול הוא לא להיט יש פה כאלו שניסו לערער אבל זה על בעיות מסוג אחר ולא ממש הלך להם כי צהל לא רוצה אחראיות אני אישית לא ניסיתי לערער כי זה קרה שההיתי כבר בתפקיד וגם המפקדים שלי ראו שבפרופיל 45 לא קיבלתי טיפול רפואי ומה גם מה שיש לי זה מובהק 21 לא היה מקום לדיון

האמת...

גם אני מעדיפה להתנדב ולא לערער כי גם ככה התהליך ארוך... אני לא נעולה על ממר"ם...זה יותר ההורים לוחצים כי מדעי המחשב זה כיוון שסימנתי בחיים (אף על פי שבזמן האחרון אני נוטה לכיוון הפביכולוגיה המחקרית). אבל טכנית אני אהיה אז בת 18 ואכל לעשות מה שבא לי
אז,כבר בתהליך גיוס,אני אלך לפי מה שאני מרגישה... הבנתי שלא שולחים זימונים למתנדבים,הבנתי נכון?

hillator

New member
תשובה

לגבי ממרם עניתי לך בפרטי ולא שולחים אבל המתנדב יכול להשפיע יותר על תפקידו ולקבל מיונים בהתאם לנתוניו

MICHELSGIL

New member
הילה אני חייב לתקן אותך

ראיתי הרבה תגובות שאמרו שאי אפשר להגיע לקורס מתכנתים. וגם אני חשבתי ככה עקב התגובות האלה אבל זה לא נכון אם אין מגבלות רפואיות קשות ויש אישור מרופא תא מתנדבים יש אפשרות לקבל חריג לקורס הזה אבל צריך לשלוח בקשה ולקבל אישור סופי מסגן מפקד הבקום.

hillator

New member
הבעיה היא לא רפואית

ברור לי ולך שאפשר להיות מתכנת גם על כסא גלגלים או בלי עיין הבעיה היא שממרם לא מוכנים לקבל מתנדבים

MICHELSGIL

New member
אז שוב

ממרם זה חלק מהקורס תיכנות (רוב החברה בקורס טוענים כי זה לא המקום הכי טוב) אבל קורס מתכנתיים של תיקשוב שגם הוא דורש חתימת קבע לאורך זמן פתוח גם למתנדבים רק צריך להגיש בקשת חריג ולהראות מוטבציה.

hillator

New member
הובנה הטעות

בכל מקרה הקורס של החצי שנה הוא לא מציאה גדולה

גם אני מפרקת

אני מרגישה מה שאת מרגישה.אני רוצה להתנדב כי צבא זה הכי ישראלי.אני בחינוך רגיל אז הרבה דיברו על הצבא והתברר לי שמהגן רציתי להיות חיילת ולשרת על מדים.אבא היה בצבא קבע אז תמיד יש מורשת של צבא בבית.בהתחלה,לא הרגשתי שהרצון להתנדב הוא שלי וקרו דברים.. ועכשיו,אני רק מחכה ליום שאלבש מדים.

למעלה