שאלות על התנדבות

sivan 11

New member
שאלות על התנדבות

שלום... יש לי 2 שאלות: 1. אחרי כמה זמן בנות שהן חיילות מתנדבות מקבלות דרגת סמל ? 2. בקשר לקורסים צבאיים למתנדבים/ות-יש אפשרות לצאת אליהם גם באמצע השירות הצבאי או שאפשר לצאת אליהם רק בתחילת השירות ? אשמח לתשובות...

Starving Marvin

New member
עד כמה שאני יודע...

1. הקידום בדרגות לוקח בדיוק אותו זמן כמו כל חיילת אחרת (עם זאת, משום מה, זה עדיין יוצא קצת פחות זמן מכל חייל אחר... אף פעם לא הבנתי למה
). 2. תלוי איזה, תלוי כמה זמן אחרי, תלוי באישורים הרפואיים שלך, תלוי במליארד ואחת דברים- אבל כן, אפשר לצאת גם באמצע השירות הצבאי, ברמת העיקרון. כל מה שכתבתי- מהידע האישי שלי... אז קחי את זה בעירבון מוגבל.

Starving Marvin

New member
אה, ותיקון טעות-

לא מכל חייל אחר, אלא מכל חייל ג'ובניק אחר. קרביים מתקדמים יותר מהר. אגב, זה (שבנות מתקדמות קצת יותר מהר מבנים בדרגות) משהו ששמעתי מידידה, אולי זה לא נכון- אני לא מספיק זמן בצבא כדי לדעת...
אבל אם כן, הרווחת.

tomer2020

New member
אה תוספת...

חייל/ת יכולים לבקש פעם אחת בשירות שלהם קידום יותר מהיר באחת מהדרגות... הרוב מעדיפים להקדים את הסמל

Starving Marvin

New member
בראותי את גילך בכרטיס האישי...

כדאי שתבדקי אם עוד מאפשרים בגילך להתנדב, ואם מדובר בהתנדבות רגילה או שאולי מדובר בפחות זמן.

על דרגות, קורסים ופז"מ.

1. כמו שנאמר לך, בנות מקבלות דרגות מעט מהר יותר מבנים. שלושה-ארבעה חודשים לפני השחרור את אמורה לקבל סמ"ל. קרי - אחרי שנה ו8 או שנה ו9. 2. ניתן תמיד לצאת לקורסים - אבל.. היחידה עשוייה לא לרצות להוציא אותך. קורסים, כמו כל דבר אחר, עולים כסף לצבא. לכן, הצבא מעדיף להוציא אנשים לקורסים רק עם ית"ש (יתרת שירות) גדולה - כדי שישרתו הרבה זמן בתפקיד.

Tomak19

New member
מה המשכורת של קצין בקבע??

וכמה זמן אתה שירתת בסדיר עד ששלחו אותך לקורס קצינים??

על נושא השכר עניתי בשרשור אחר.

אני מקרה של "חריג פז"מ". שירתתי יותר משנתיים לפני שהתחלתי את הקורס. בתקופה שמפקדיי רצו להוציא אותי לקק"צ היו שינויים במבנה המסגרות. בעבר, מתנדבים היו מוכשרים במסגרת שנקראה ועדת הסמכה או קק"צ כמ"מ. המסגרות האלו בוטלו ונבנתה המסגרת של כ"מ 3. אני יצאתי במחזור השני של כ"מ 3.

ועדת הסמכה

ועדת הסמכה זהו מושג שקיים עוד היום. זוהי בעצם הכשרה לקצונה - ללא קורס. בסוף ההכשרה (אורכת כשלושה שבועות) מקבלים דרגה ללא סיכת מ"מ. ועדת הסמכה בעצם נועדה לתת דרגות ייצוג. הבעייה היחידה - הדרגה ניתנת עבור התקן. לא ניתן להתקדם בסולם הדרגות- אלא רק לעבור תקנים. דוגמאות לאנשים עם דרגות ייצוג: דוברת צה"ל (היא לא הייתה אל"מ. היא קיבלה תא"ל בתור דרגת ייצוג). רמ"ד טקסים באכ"א פרט - הוא רס"ן אע"פ שלא עבר קק"צ.

Starving Marvin

New member
רגע...

קצינים-מתנדבים בזמנים עברו, היו בעלי דרגות ייצוגיות בלבד, ולא יכלו להתקדם הלאה בסולם הדרגות באופן נורמלי? ולמה, בעצם, ביטלו זאת לחלוטין עבור מתנדבים? אוקי, הרבה מאיתנו יכולים לעמוד בקורס הרגיל, אבל אני בטוח שזה היה מקל מאוד על הבחורה ההיא שהופיעה לא מזמן ביאיר לפיד, נניח... בכל מקרה, סתם מתוך עניין- היום אין חיילים רגילים שמוסמכים בדרך זאת? זה מיועד רק למספר תפקידים מיוחדים?

היו שני מסלולים. ועדות הסמכה וכמ"מ.

ועדות הסמכה יש גם היום - אבל לא שולחים לשם מתנדבים יותר (אלא במקרים חריגים). כמ"מ (כושר מוגבל מאוד) הפך להיות כ"מ3 במתכונת שונה (פעם היה בבה"ד שלישות והיום בבה"ד קק"צ רגיל)

למעלה