שאלות על התנדבות

sivan 11

New member
שאלות על התנדבות

היי לכולם, יש לי כמה שאלות על התנדבות (לצבא): 1. האם בנות שהן חיילות מתנדבות חייבות לשרת שנתיים, או שיש להן אפשרות לשרת שנה וחצי במקום שנתיים ? אני מבקשת תשובה בדוקה על זה בבקשה... 2. האם מתנדבים/ות שבתעודת מתנדב שלהם רשום להם "לינת בית" פטורים מלינה מחוץ לבית (למשל, בבסיס סגור או במקום אחר שבו צריך לישון מחוץ לבית) ? 3. האם חיילות מתנדבות (למשל,לקויות שמיעה) מקבלות דרגות יותר מוקדם מהחיילות חובה (רב"ט וסמל) ? 4. האם חיילות מתנדבות (כולל לקויות שמיעה) יכולות לצאת לקורסים צבאיים במהלך שירותן הצבאי ? ואם כן- באילו מקצועות/תפקידים הן יכולות לעשות את הקורס/ים ? ואם הן למשל פקידות בספריה, אז אילו קורסים מתאימים להן (מבחינת תפקידן) ? אני מקווה מאוד שתענו הכי מהר שאפשר והכי מפורט שתוכלו על כל שאלותיי..זה חשוב לי לדעת..

Starving Marvin

New member
למרות שנדמה לי...

שכבר שאלת חלק מהשאלות הללו ועניתי עליהן, אענה שוב על אלו שאני יודע את התשובה להן: 2. כן, אבל יכול להיות שזה ימנע ממך לקבל את השיבוץ במקום כזה מראש... תלוי איפה, אני מניח. 3. לא. למה שזה יהיה ככה, לעזאזל? 4. מתנדבות- כן. לא יודע לגבי לקויות שמיעה ספציפית, אבל אני מניח שאם את מסוגלת לעבור את הקורס מבחינת המגבלה שלך, וכמובן מתאימה אליו, אז אני לא רואה שום בעיה. לגבי אילו מקצועות- כל מקצוע עורפי פתוח בפנייך, ברמת העיקרון. אילו קורסים ספציפיים מתאימים? אין לי מושג.

sivan 11

New member
תגובה ל-starving marivn

תודה על תשובותיך...אבל אני מבקשת גם תשובה על השאלה הראשונה שלי...בקשר לאורך השירות של בנות שהן חיילות מתנדבות (כולל לקויות שמיעה)... אשמח אם יענו לי גם על השאלה הזו...

newKiticat

New member
אני אשתדל לענות על מה שאני יכולה

1. בעיקרון הגייד-ליין, הוא שמתנדבים עושים שנתיים. אבל תמיד אפשר לחתום ואז אחרי שנה וחצי להגיד שרוצים לעזוב. בכל מקרה- אם יש סיבה מוצדקת לעשיית שנה וחצי ולא שנתיים, אז אולי יהיה ניתן לחתום מראש רק על השנה וחצי הללו. 2. מתנדבים שרשום להם לינת בית- פטורים מלינה מחוץ לבית. בנימה אישית- אני נמצאת בבסיס פתוח אומנם, אבל בתחום שלנו יש משמרות לילה ושבתות. אני עשיתי בהתחלה, ואחרי שהמצב הרפואי שלי החמיר עקב כך- החלטתי לעשות הפסקה קטנה מהמשמרות הללו- למרות שאני נהנת מהם מאוד. כפי שכבר ציינו- יכול להיות מאוד שבגלל כך- לא יתנו לך תפקיד מסויים. 3. חיילות מתנדבות, מקבלות דרגות כמו כולם. 4. אפשר לצאת לקורסים. לפעמים צריך להלחם, ובעיקרן- קורסים של תפקידים שאינם קרביים.

עוזאבי

New member
רציתי לעדכן ש...

מתנדבים כבר לא עושים שנתיים, השירות עכשיו הוא שנה וחצי...

tty2

New member
מה פאום?!?!?

מאיפה העדכון הזה על שנה וחצי???

hlvo

New member
יצא מפיה של מרי בכבודה ובעצמה...

בהרצאה שנתנה בטירונות 015 היא אמרה שממחזור זה, מי שלא חתם אחרת, מתגייס לשנה וחצי.

Dizen

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif

איפה חותמים אחרת
מה זה השינויים המוזרים האלה פתאום...

hlvo

New member
חותמים אחרת ברוב התפקידים

לא ברור לי מה השיקול המדויק.. אבל ברוב התפקידים צריכים לחתום על שירות למספר חודשים סטנדרטי (שנתיים לבנות ושלוש שנים לבנים). אני מסביר את זה בכך שצה"ל לא רוצה "להשקיע" בחייל שעושה רק חצי מהשירות של חייל רגיל.

Dizen

New member
אוקיי...

אבל לא אמרו לי על זה כלום... אז על מי אני צריכה להתחיל לצעוק עכשיו בשביל לשרת שנתיים
הגעת לתפקיד כבר

hlvo

New member
מממ...

אז רוב הסיכוים שהתפקיד לא מצריך חתימה לשנתיים. מצד שני - יכול להיות שהם לא מעודכנים לגביי השינוי החדש הזה. למה שלא תתקשרי לנציג מהיחידה שלך ותשאלי? לגביי התפקיד... יום רביעי!

עוזאבי

New member
מה זה רוב התפקידים?

אני לא שמעתי על כך.. רק במקרים נדירים חיליים חותמים לעשות שנתיים או שלוש.. בעיקרון רוב התקידים למתנדבים והשירות עצמו יהיה לשנה וחצי..

מעיין©

New member
../images/Emo41.gifתשובה מובטחת מחר../images/Emo41.gif

מחר אני אתקשר לתא מתנדבים, ואם אני אצליח להשיג אותם (
) אני מבטיחה להביא תשובה סופית.

מעיין©

New member
../images/Emo20.gifתשובה../images/Emo20.gif

דיברתי היום עם תא מתנדבים , ואכן: מהמחזור הקרוב, מתנדבים משרתים רק שנה וחצי

עוזאבי

New member
כמו שאמרתי מעיין

וצדקתי בדבריי.. בלי נימה של כעס חבל שבהתחלה אתמול ביטלת את דבריי...:) יום טוב..

למעלה