שאלות על התפטרות מהעבודה

keiko

New member
שאלות על התפטרות מהעבודה

כתבתי את השאלה במקרום בפורום שאלה קטנה ואני מעתיקה לכאן-

אני עובדת במפעל הנוכחי סביבות ה 4 שנים ורוצה לנסות את מזלי לעבור למפעל אחר. הבעיה שאין לי יותר מדי מושג בזה כי למפעל הזה התקבלתי בלי ראיונות עבודה או קורות חיים, אבא שלי פשוט הביא אותי, שאלו אותי אם אני מוכנה להתחיל באותו יום והתחלתי.

הייתי רוצה לנסות להתקבל למפעל אחר והתוכנית היא- לבוא מתי שהוא בזמן הפנוי שלי ולהגיש קורות חיים, אבל אני מפחדת שבמקרה ואתקבל גם שם יגידו "תתחילי לעבוד עכשיו\בקרוב וממה שקראתי במצב שלי צריך להגיש הודעה על התפטרות חודש לפני.
נגיד והם שואלים אותי מתי אוכל להתחיל לעבוד אני יכולה להגיד "בעוד חודש אחרי שאסיים לעבוד בעבודה הנוכחית"?

במקרה וישאלו אותי שאלות לגבי למה אני עוזבת את מקום העבודה הנוכחי מה אני יכולה להגיד? אני בעיקר מתפטרת כי העבודה נעשתה יותר קשה ובגלל כל מיני בעיות בראיות שצצו במהלך השנים בגלל העבודה. כשחיפשתי באנגלית רוב האנשים אמרו שלהגיד "התפטרתי בגלל סיבות אישיות" זה מספיק, האם זה נכון גם כאן?

נגיד ובמקרה יבקשו לדבר עם מישהוא מהעבודה הנוכחית, האם אחראי מתאים או שזה חייב להיות מנהל?

ובקשר למכתב התפטרות- אני באמת חייבת לכתוב פתיחה? (תודה על שנתתם לי לעבוד פה וכ"ו...) זה פשוט מרגיש לי מוזר כי רוב האתרים פונים לאלו שעובדים במשרד עם קריירה לא לאנשים שמניחים בקבוקים על מסוע

Lhuna1

New member
תשובה לגבי מכתב התפטרות

את ממש לא חייבת לכתוב פתיחה או תודה.
(אבל אם את חושבת שאולי בעתיד תצטרכי המלצה מהמנהלים שלך פה, כדאי להפרד בצורה ידידותית ונעימה).
&nbsp

avico2591

New member
התגובה הקודמת צודקת 1000%

נסי לסיים יפה, תאמרי את רוצה להתקדם וחשוב לך להתקדם -מה שאומר עלייה בשכר בתנאים, מה שלא קבלת במפעל הנוכחי לאחר 4 שנים, זה יפה אחרי 4 שנים לקבל קצת תנאים יותר טובים, לא לדרוש מליונים אבל שכר יותר גבוה, בהחלט אפשרי.

תשאלי אותם איזה מכתב התפרטות הם רוצים שתכתבי להם וככה תעשי, או שיחתימו אותך על מכתב, תשאלי מה הנוהל במקרה הזה.

בהצלחה

איך להתפטר ולהגיש מועמדות לתפקיד חדש

שלום יקירה,
אכן רואים שאת עדיין לא מכירה אצ האופן בו חיפוש עבודה מתנהל:)
ראשית, את לא צריכה להגיע למפעל החדש כדי להגיש את קורות החיים שלך, אלא לשלוח אותם במייל למנהלת משאבי האנוש שלהם (או מנהלת כוח אדם), או לשלוח בפקס למספר הכללי.
החוק אכן מחייב אותך בחודש הודעה מראש למקום העבודה הנוכחי. זה מקובל לגמרי, וכל מקום עבודה אחר מודע לזה וימתין לך את התקופה הזו. לכן, תתפטרי רק אחרי שקיבלת תשובה חיובית וסופית מהמקום החדש.
כפי שנכתב לך בתגובות הקודמות, חשוב מאוד לעזוב את המקום הנוכחי בטוב ולא לפגוע בהערכה שרוכשים לך. לכן, לפני מכתב ההתפטרות תדברי עם המנהל שלך ותגידי לו את הדברים פנים אל פנים. רק אח"כ תכתבי את המכתב הרשמי, ובו את בהחלט מוזמנת להגיד תודה על השנים והאפשרויות שנתנו לך.
לקראת ראיון עבודה את צריכה למצוא תשובה טובה מדוע את עוזבת. "סיבות אישיות" זה לא מספיק. גם עומס או קושי בעבודה לא עושה רושם טוב. תמצאי ניסוח נכון יותר שמתייחס לרצון שלך לשנות ולהתפתח.
שיהיה בהצלחה!

keiko

New member
תודה על התשובה המפורטת!

למעלה