וויניגרט - עקרונות
בעיקרון, ווינגרט הוא רוטב קר שמורכב משלושה חלקים שמן וחלק אחד חומץ (חומצה, יכול להיות גם מיץ לימון). תפקיד השמן בוויניגרט יכול להיות מוליך של הטעמים האחרים, או כתורם לטעם הרוטב בעצמו. בחירת השמן תלויה בייעוד הוויניגרט, ובטעמים שרוצים להדגיש - אפשר שמן זית, אפשר לערבב סוגי שמן שונים, וכו'. לגבי החומץ - גם כאן יש מקום למשחק. השילובים נעים מחומץ יין, מיצי פירות, או נוזלים חומציים אחרים. מרכיבים אחרים בוויניגרט הם מייצבים, שכן הוויניגרט הוא אמולסיה שמתפרקת בקלות.דוגמא למייצבים כאלה - חלמונים, שום קלוי, חרדל, מחית ירקות או פירות או גלס. תוספת אחרת הם הטעמים - עשבי תיבול, מלח, פלפל, וכו'. סיכום מתוך הפרק על וויניגרט מתוך: The Professional Chef של ה - CIA