שאלות על זמן...

עידו10

New member
שאלות על זמן...

כל אדם, וכל חומר, מתקדמים בזמן. השאלות שלי הן: האם יכולים להיות חומרים שמתקדמים בכיוון ההפוך? האם יש רק 2 כיוונים לזמן- קדימה ואחורה? אם נאיץ במידה מספקת, נגיד פי 2 ממהירות האור, איך הזמן יתנהג לגבינו? יאללה לעבודה

DarkX

New member
זמן

לפי מה שאני יודע.... ככל שנתקרב למהירות האור הזמן יאיט.... למשל אם נקח שני תאומים בני אותו גיל, אחד נשאיר על כדור הארץ ואחד יהיה על חללית שטסה במהירות הקרובה למהירות האור. לאחר 5 שנה למשל, התאום שנשאר יהיה מבוגר ב20 שנה מהתאום שהיה על החללית (אני לא יודע בדיוק איזה הבדל גילאים יהיה, אבל הוא יהיה משמעותי). כשנגיע למהירות האור הזמן יעצור. ברגע שנעבור את מהירות האור הזמן יתחיל ללכת אחורה... אבל אם אני לא טועה אינשטיין הוכיח שחומר לא יכול להתקיים כשהוא נמצא במהירות האור (אני לא בטוח).

Henryf

New member
התקדמות בזמן

>>אם נאיץ במידה מספקת, נגיד פי 2 ממהירות האור, איך הזמן יתנהג לגבינו<< אני מעריך שכוונתך לא ל"האצה" אלא ל"מהירות" הגדולה ממהירות האור. התאוריות הפיסיקליות היום לא מתירות זאת, במילים אחרות ככל שתתקרב למהירות האור תצטרך לאנרגיה גדולה יותר בכדי להאיץ, ובכדי להגיע למהירות האור עצמה תזדקק לאנרגיה אינסופית, משמע, לא ייתכן! (למהירות האור יכולים להגיע רק חלקיקים חסרי מסה, כמו למשל האור עצמו). אם תנוע במהירות האור, כל האור סביבך (הפוטונים) ינועו במהירות שלך, כלומר לגביך הם יעמדו, ואם כל האור מסביבך עומד, שום מדידה אינה אפשרית ולכן ה"זמן" יהיה תמיד אפס ולא יתקדם עבורך. (זו הקצנה של פרדוכס התאומים - הוא רק נקרא פרדוכס, אבל הוא הוכח נסיונית). הנרי

רספוטין

New member
שאלות

<<ובכדי להגיע למהירות האור עצמה תזדקק לאנרגיה אינסופית, משמע, לא ייתכן! (למהירות האור יכולים להגיע רק חלקיקים חסרי מסה, כמו למשל האור עצמו)>> שאלות : האם גם בחלל נדרשת אנרגיה אין סופית להגיע למהירות האור? היות ומהירות האור תלויה בקצב שריפת השמש מה קורה במערכות שמש אחרות? (אסטרונומים של היום הפסיקו למדוד מרחק כוכבים מאיתנו כתלות במהירות האור אלה במדידת עוצמתו היות וייתכן שמהירות האור יכולה להיות מושפעת ממקור אור השונה במהירותו מהשמש שלנו) היות ומהירות היא דבר יחסי,מה קורה לגוף הנמצא בריק "ומופגז" בחלקיקים הנעים במהירות הגבוהה ממהירות האור? <<אם תנוע במהירות האור, כל האור סביבך (הפוטונים) ינועו במהירות שלך, כלומר לגביך הם יעמדו, ואם כל האור מסביבך עומד, שום מדידה אינה אפשרית ולכן ה"זמן" יהיה תמיד אפס ולא יתקדם עבורך. (זו הקצנה של פרדוכס התאומים - הוא רק נקרא פרדוכס, אבל הוא הוכח נסיונית).>> האם העובדה שדבר מסויים אינו מיתן למדדיה משמעו שאינו ניתן לביצוע, או שאינו קיים?(ראה עיקרון אי הוודאות של היזנברג)? אשמח לתשובות

Henryf

New member
תשובות לרספוטין

האנרגיה שצריך בחלל ההבדל בין החלל לבין האטמוספירה (בקשור להאצה של גוף) הינו בחיכוך, האנרגיה האינסופית הדרושה למסה להגיע למהירות האור מזניחה את החיכוך, כך שהחוק נכון בריק. מהירות האור תלויה בקצב שריפת השמש. הכוונה אולי לכמות האור ולא למהירותו. מהירות האור (הכוונה למהירות האור בריק) הינו קבוע אוניברסאלי, ואינה משתנה משום דבר. השמש (או מסות אחרות) יכולים רק להשפיע בכובדם על כוון התפשטותו של האור, משמע שחוק הגרביטציה פועל לא רק על מסות קלאסיות אלא גם על פוטונים. מופגז בחלקיקים הנעים מהר ממהירות האור אין זה אפשרי, אין מהירות הגדולה ממהירות האור. אינו ניתן למדידה פרושו אינו ניתן לביצוע? עצם הביצוע הינו (באופן עקיף) פעולת מדידה. ייתכן שלא הסברתי עצמי נכונה, "בלתי ניתן למדידה" לא התכוונתי מטעמים טכניים או פיזיקליים (הייזנברג), אלא פילוסופית. הסתייגות זו לא אמת אוניברסאלית, אלה התאוריות הפיזיקליות הקיימות (אם איני טועה), העתיד עשוי, או עלול, להביא תאוריות שונות. הנרי

עידו10

New member
תשובות נחמדות, אבל-

אף אחד לא ענה לי על 2 השאלות הראשונות
ועכשיו לשאלה נוספת- לגבי פרדוכס התאומים, אם אני מגיע למהירות האור, הזמן עוצר מלכת לגבי. האם "עצירת הזמן" תקפה רק לגבי גיל? מה בעצם קורה לי? ואם אני עובר את מהירות האור, האם אני נהיה צעיר יותר? אילו השלכות נוספות יש לפעולה זו?

Henryf

New member
פרדוכס התאומים.

כאשר האח התאום טס במהירות גבוהה (קרוב למהירות האור) הוא לא יבחין שום שינוי בקצב הזמן. ליבו ידפוק אותו מספר פעמים בדקה, קצב חילוף החומרים שלו לא ישתנה, מבחינתו הכל כמימים ימימה. כנ"ל האח התאום על פני כדור הארץ לא ירגיש בשום שינוי (עם זה אתה ודאי מסכים, זה אינטואיטיבי). כאשר בתום המסע התאומים יפגשו, תבוא ההפתעה, לאחד יהיה זקן ערפאת, ולשני זקן הרצל. כל אחד משני התאומים יוכל לטעון שקרה משהוא בלתי נורמלי אצל אחיו, הרי אצלו היה הכל כשורה. וזה פרושה של ה"ייחסיות", כל אחד ואמת שלו, אולם הזמן לא התקדם אצל אח אחד באותו קצב ייחסית לאח האחר. המובן הפילוסופי הינו שעבור כל פרט, לדעתו, לא חל אצלו כל שינוי. עבירת מהירות האור אנו גולשים ל- Science fiction, לפי התאוריות הקיימות זה בלתי ייתכן. אמנם ישנם מדענים שמנסים להראות שאפשר לעבור מהירות אור (תוך ניצול התאוצה האינסופית בקרוב לחורים שחורים, או מעבר "תולעת" מחור שחור אחד לאחר). עד עתה אף תאוריה כזו לא עמדה במבחן הביקורת המדעית, וכולן ניפסלו, לכשתבוא תאוריה עתידית כזו שתיסתור את תורת הייחסות של איינשטיין, אזי כרגיל במדע "המלך מת, יחי המלך". הנרי

למעלה